Válasz: Társalgás
Margitka.
Egy próbát megér a süti,egy kakaós piskóta és közé a csokikrém.Nem lehet rossz. ![]()
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Margitka.
Egy próbát megér a süti,egy kakaós piskóta és közé a csokikrém.Nem lehet rossz. ![]()
Lia!
Én egyszer már csináltam rigó jancsit... akkor is a férjem szedte le a receptet a netről... Ő az édesszájú a családban! De valóban ízlett is mindnyájunknak, aztán nem mentettem le... tényleg hasonló, finom ez a süti! 
Valaki hozott is már valamikor belőle kóstolót, ha jól emlékszem... 
Sziasztok!
Mindenkinek nagyon szép napot kívánok az újév első napján! Hozzon ez az újév sok boldogságot, egészséget és sok minden jót Mindenkinek!

Hát itt is volt nagyon sok durrogtatás,tüzijáték nagyon hagos volt, már egy bizonyos idő elteltével eléggé idegesítő volt! A gyerek is mondta miért nem hagyják már abba? Elkezdték már 10 óra után és ez ment éjfélig!
Mi nem vártuk meg az éjfélt a gyerek álmos volt, így vele együtt 11 óra után már elaludtunk. Közben hallva a durrogtatást, de annyira fáradt voltam, mert ugye a délutáni vendégekkel azért koccintottunk előre, ez engem meg nagyon elálmosított, hogy bizony nem kelltünk fel. Arra ébredtem mikor a fiamék hívtak telefonon. Majd koccintunk ebéd után a gyerekkel együtt.
Margitka! Jól néz ki a csokikrémesed, finom lehet!. Majd hozok képeket én is miket készítettem karácsonyra is, remélem most már lesz rá időm.
Lia! Finomat főzöl ebédre.
Ancsa! Jó a szöveg a kávé mellé!
Szia Ilona!
Köszi ezt a sok jó kívánságot! Már ránk is férne, reméljük, hogy az új esztendőben számíthatunk is jobb napokra! 
Akkor legalább kialudtátok Magatokat! Jól tettétek, ha lefeküdtetek a kicsivel együtt! Már jobban van az unokád? 
Tudom, hogy most is sok finomságot készítettél, mint minden ünnepre, akkor majd várjuk róla a fotókat, ahogy időd engedi! 
Szia Margitka!
Köszi már jól van, két nap után jobban lett mert kapta a gyógyszert és használt. Felhívták a szülők az orvost Pesten aki már ismeri a gyereket, elmondták a tüneteket neki, és az mondta milyen gyógyszert írassunk fel a köhögésére. Így elmentünk a házi orvosunkhoz és az felírta, így sikerült hamar meggyógyulni. Mondta is hogy két nap után rendbe is fog jönni.
Tudod a mandulájával volt mindig beteg, itt helyben a gyerekorvos elcseszte a manduláját, sosem azt a gyógyszert kapta ami kellett volna, aztán annyira beteg volt mindig alig tudtuk helyrehozni. Találtak végre Budán egy jó orvost aki helyrehozta és mondta lassan de kinövi, nem kell kivetetni, és nagyon sokat is javult, nincs benne a baktérium ami okozta mindig a problémát. Lia jobban tudja milyen baktérium, én már elfelejtettem a latin nevét.
Holnap jön a fiam érte és mennek haza, mert 3.-án iskola.
Bizony már jó volna ránk férne a sok jó kívánság! Ancsa szerint már csak februárig kell kibírni a kínai horoszkóp szerint, aztán csak jobbak fognak jönni!
Mi is kaptuk a hírt 27.-én hogy 25.-én meghalt a barátunk Norvégiában. Jaj de nagyon szerette volna ha kimegyünk oda hozzájuk, nem csak itt találkozunk. De sajnos mindig közbe jött nekünk akkor valami, mikor mentünk volna. Most már a sírhoz mehetünk, ha megyünk. Szynove a feleségével beszéltünk, jön márciusban és akkor majd találkozunk. Nagyon sajnáljuk, nagyon jó barát volt, rendkívül intelligens ember volt.

Sziasztok,megjöttem.Voltam a szüleimnél egy kis kóstolóval,aminek nagyon örültek,sütött a nap,jó idő volt mikor mentem,visszafele már annyira hűlt,hogy alig vártam hazaérjek,a hét végére bizony -11 fokot is mond éjjelre...Itthon jól belaktunk lencsével,sütivel,sört ittunk most eltelve el vagyunk nyúlva...
Sajnálom Ilona a barátotokatőszinte részvétem.
Margitka!
Keresni fogok ilyen krémes krémport én is,tetszik nagyon.
Kukucs...
Most már én is idejöttem a géphez. Az egész délutánunk film nézéssel ment el, és telefonbeszélgetésekkel. Most már túl vagyunk a vacsorán is, rend van.
Ilona!
Igen, emlékszem rá, hogy sokat betegeskedett a mandulája miatt a kicsi. Szerencse, hogy rátaláltatok erre az új orvosra, akkor most már csak türelem, egy idő után nem okoz majd gondot!
Akkor holnapig még szeretgessétek sokat, mert ha elkezdődik az iskola, megint nem találkozhattok egy ideig!
Szomorúan olvasom a barátotok halálhírét... Fogadjátok őszinte részvétem... Csak márciusban sikerüljön találkozni majd a feleségével, biztos örülne Nektek!
Ancsa!
Ó de hangulatos képet hoztál ma délután! Ez is igazi újév köszöntő!
A hidegre télen szükség van a bacik eltüntetése miatt... Ilyenkor jól fel kell öltözni, azért a friss levegőn lehet tartózkodni, csak kevesebbet...
Tulajdonképpen ez nem krémes krémpor, amit használtam a házi krémes megtöltéséhez... hanem csokoládés tortakrém. De közvetlenül a házi krémes krémpor mellett találtam. Ja és 2 zacsival használtam fel, mert egyhez 4 dl tej kell, és azzal nagyon lapos lett volna... Igaz, hogy így sokkal drágább, de nagyon finom!

Most már én el is köszönök mára. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 

Jó reggelt mindenkinek!
Ma reggelre hullt a hó,a tetők és az autók havasak de az úton elolvadt.
ma kell egy kis levest főznöm,képzeljétek felforrt a maradék levesem a hűtőben,tele volt hússal,a é legsűrűje maradt...Mindenből van még bőven maradék,csak leves nincs.
Ma még ünnep nálunk,bár a boltok már mind kinyitottak.Holnaptól pedig kezdődik a munka minden fele.
Köszi Margitka,hogy lefotóztad,legalább tudom hogy keressem.még sosem használtam ilyen krémporokat,ezt is csak hideg tejjel kell felverni?
Most azonban csak a kávémmal foglalkozom,mig felébredek!
Legyen szép napunk ma is!
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép napot kívánok az új esztendő 2. napján! 
Ancsa!
Köszi a kávét!
... Az enyém pont ilyen színű már mindig, mert egy kevés őrölt fahéjat már mindig szórok a poharamba, és egy icipici tejet is. A fahéj nagyon egészséges, mint tudjuk! ... én örülök is, hogy rászoktattam magamat! Ha itt van Gábor, néha már Ő is kér bele! ![]()
Egyetértek a kísérő szöveggel...
Itt még nem hullott semmi sem éjszaka. + 3 fokot látok a kinti hőmérőn... egy kevés csapadékot ide is jósolnak eső formájában.. na majd kiderül.
Mi tegnap főztünk ám húslevest is, így mára van mindenből maradékunk nem kell főzni. De a mosógépemet már be is pakoltam, dolgozik. 
Itt már rendes hétköznap van, munkanap, a boltok nyitva. Sőt ma délben már lesz sorozatom is, ami egy picit hiányzott... de csak icipicit, mert a családdal azért repült az idő! ![]()
Akkor bevallom, hogy én is csak véletlenül vettem ezt a krémet, ott nem is olvastam el, hogy tortakrém. De amikor itthon a férjem elolvasta, hogy 400 ml hideg tejbe kell 3 percig verni, pont úgy mint a házi krémes krémport... én is elolvastam, és átmentem a Tesco-ba vettem még egyet... Nagyon keveselltük volna az egyet... de ki akartuk próbálni. mert úgy ahogy mondják: " a puding próbája, hogy megeszik"!... Na és pont a házi krémpor mellett árulják... kicsit ez cseles volt, és a mérete is akkora... Mindenesetre finom, és ez a lényeg! Én most is tettem bele 2 dl Hulala tejszínt, és csak összesen 600 ml tejet. Mindenképpen kíváncsi leszek a véleményedre, ha kipróbálod! ![]()
Nahát de jó hogy irtad,a legelső adandó alkalommal fogok venni én is!Köszi a tippet!
Nekem igy gyűl a mosógépben a ruha,azon gondolkodom,én is inditom mindjárt a gépet...lassan ideje reggelizni,kocsonyát fogok,tényleg jól sikerült,Atti is nagyon dicsérte,hogy ezt most nagyon eltaláltam,és apu még tegnap is mondta hogy mennyire jó volt!
Húsok vannak még,de a finom süti bizony a végét járja,nagyon etette magát a sok krémmel.De ma még azért nem sütök!
Talán már holnap igen...ezen a héten még nem kell mennem munkába,csak hétfőn kezdi a cég a munkát!
Úgyhogy ma még itthon tevékenykedem,vásárolni sem kell,van mindenből és tegnap voltam szüleimnél is,úgyhogy van időm az itthoni munkákra,kicsit fl kell frissiteni a lakást,takaritgatok egy cseppet!Jó hogy mondod a sorozatokat Margitka,akkor már az enyém is menni fog,lesz mit nézzek délután!
Lehet, hogy Nektek 1 zacsival is elég lesz?... Vagy veszel Te is kettőt? ... Tulajdonképen nem kényes, több napig is ehető!
... Nekem süti maradt még sós és édes is, egy darabig nem kell még sütni.
Én közben már ki is teregettem fent az emeleten. A fürdőszobába a szárogatóra az apró cuccokat, vállfára pedig a pólókat a szobákba felakasztva... legalább nem lesz olyan száraz a levegő odafent se! Persze előtte jól kiszellőztettem! 
Na még megtálalok a reggelihez. Meg 8 órakor telefonálok anyukámnak, akkor már várja mindig a hívásomat.
Aztán majd a városban is lesz dolgom...
Neked is laza év kezdést! Aztán lehet majd pihenni is a takarítások után, és ugye a sorozat nézés! ![]()
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás