Sziasztok!
Ma reggel a reggeli után elutaztunk Győrbe 3-an, a nagy fiam is el tudott jönni velünk, mert már szabin van. Gábornak programjai vannak Pesten, így Ő majd csak holnap jön meg.
Anyukám nagyon örült nekünk, amikor odaértünk, már fél 11-kor ott voltunk Nála, pedig előtte még mécseseket is gyújtottunk apukám és a nagyszüleim sírjánál a temetőben...
Ebédet vittünk, és sütiket is, így ráértünk sokat beszélgetni. Már 12-kor ebédeltünk is. Anyukámnak aranyos kis fenyőfája van, igaz, hogy műfenyő, de szépen feldíszítette. Ő várja minden nap a tesóimat, az unokákat és a dédunokákat. Ma csak mi voltunk ott. Így jó is, hogy a mai napot választottuk az utazásra. 
Itthon vettem észre, hogy volt egy nem fogadott hívásom a mobilon már 11 órakor... Jó is, hogy nem vettem ott észre, mert izgultunk volna, hogy mi a helyzet itthon. Hazafelé még beléptünk az ALDI-ba, mert 179 Ft volt a vaj, 249 Ft-ról volt leárazva... Na és ha már ott voltunk Törökbálinton, nem sokkal odébb van az Auchan, oda is bementünk liszttért, és persze akciós volt a banán, 299 Ft, azt is kellett venni... ... nem is voltak olyan sokan, mint gondoltuk...
Amikor hazaértünk képzeljétek sötét volt az egész ház... emiatt volt a telefonhívás, a szomszédasszonyom érdeklődött, hogy van-e áram nálunk?... Nem tudták, hogy elutaztunk.. Akkor a férjem visszakapcsolta a főkapcsolót... de megtudtuk, hogy egész nap nem is volt áram az egész városban!
... Jobb is, hogy ma utaztunk el, mert se netezni, se mosni, se sütni nem tudtam volna... se a tévé, a mikró.... semmi nem működhet ugye áram nélkül...
De most már elrámoltunk, ettünk, és a holnapi sütésre is előkészültünk a húsokkal...
Most már pihenő! 
Anyukám örült a jó kívánságaitoknak, hogy így látatlanul is gondoltatok Rá, Köszöni szépen!

Lia!
Látom, hogy Te is benéztél ebéd után!
... Mi is vittünk még anyukámnak Győrbe egy adag halászlét is, nagyon szereti, örült is neki! Örülök, hogy ma el tudtuk mi is rendezni a pulykahúst is, már a tepsiben van feltekerve a sonkaszelettel és a baconnal, van amibe sajt, és van amibe aszalt szilva került...
Ancsa!
De gyönyörű képet hoztál délután! 
Ma ha nem mentünk volna el, akkor sem porszívózhattam volna... reggel azzal kezdek a nappaliban... Az Auchanban amikor ránéztem a klementinre hazafelé, egyből Te jutottál az eszembe, mert tudom, hogy kedveled! Mi is vettünk, mert a fiam is megkívánta. 
Ahogy olvastalak, látom, hogy nagyon finomakat alkottál ma is! Milyen jó, hogy holnap együtt lehettek az ünnep első napján!
Gyönyörű a mézeskalácsod így a gyertyákkal!