Válasz: Társalgás
Sziasztok.
Jó étvágyat a finom ebédhez,szerencsésen hazaértünk,minden rendben volt az úton.Pakolászunk,majd még benézek.Puszi.
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Sziasztok.
Jó étvágyat a finom ebédhez,szerencsésen hazaértünk,minden rendben volt az úton.Pakolászunk,majd még benézek.Puszi.
Szia Lia!
Örülök, hogy szerencsésen hazaértetek, és már be is néztél hozzánk! Gondolom, hogy azóta már elrakodtál, és Ti is ebédeltetek. 
Én ma elég korán kész lettem az ebéddel, aztán kimentem a fiamhoz, még ma is a diófa alatti leveleket gereblyézte, és a lepotyogott diót meózta... Sajnos sokkal rosszabb a helyzet, mint amennyire eddig hittem, a lepotyogott dió 99 %-a tüzelésre vár... amit külön rakott egy kis tálba, még az is kétséges, hogy nem beteg... Van ugyan fent a fán is dió, de nem is fog lepottyanni, csak majd ha lefagy, szerintünk az egész beteg... Attól tartok, hogy jövőre sem lesz dió... sőt az is előfordulhat, hogy még a fa sem marad meg... na de ez még a jövő titka... 
Pont akkor jártál a fórumban, amikor ma ebédeltünk. Utána elbeszélgettünk, és csak most ment anyósom is haza.
Kipihentétek a hazautazást? 

Sziasztok!
Hát ,csak most ültem e a géphez...délben ebéd után ledőltünk mert nem jól aludtunk...először apu csörgött fel,érdeklődött valamiről,utána Atti telefonja,elnézte az időt és ébresztőt jelzett..utána,elkapta a görcs a lábát...úgyhogy kiment az álom a szemünkből véglegesen..felöltöztünk és a Kis Ufi-val elsétáltunk a közeli Pennybe,6 literes vizért..azt vettünk kettőt,de láttam hogy van Floriol olaj,jó árban,abból is vettünk 6 litert..aztán egy sültkrumplit(mirelit),aztán alkohol mentes söröket,apunak...aztán a cukor is le volt akciózva,abból is 10 kilót...mire észbe kaptunk,nem fért minden bele a húzósba,még szerencse hogy vittem magammal szatyrot is..ja még egy 6 kilós macskaalom is került..csodálom,hogy elbirta a kis kocsi...meg én is mert cipeltem is ami nem fért bele...most vacsiztam,hamarosan zuhany és tv...a mai nap is eltelt...
szia Lia!
Üdv itthon!
Ancsa!
Nagyon hangulatos töklámpákat hoztál most! 
Majdnem egyszerre írtunk most. Akkor nem volt annyira piehnős a délutánotok, de hasznos volt a bevásárlás, hiszen akciókat is elcsíptetek, amit ugye ki kell használni, főleg, ha kevés van otthon!
Jó zuhanyozást, és próbálj meg előbb elaludni majd este! ... ha érzed, hogy álmosodik a szemed, ne erőltessed a tévénézést, kapcsoljátok ki, és aludjatok jó nagyot végre! 
Margitka.
Szerencsére sima utunk volt,gyorsan hazaértünk.A barátnőmék nen régen mentek el,hoztak vacsorát nekünk,ebédelni nem tudtunk volna,olyan jól laktunk reggel.A mosógép dolgozik szép csendben.
Rendbe jött a térded?
Sajnos többen mondták hogy rossz a diótermés,kolléganőm hozott vidékről,nekem.
Ancsa.
Jól bevásároltatok,kell még egy kis kocsit vennetek. ![]()
Lia!
Milyen jó, hogy a vacsoráról nem kellett gondoskodnotok, rendesek voltak a barátnődék! Talán lassan teregethetsz is már. ![]()
A térdem még nem az igazi, csak óvatosan, és lassan tudom mozgatni.... Persze már nagyon idegesít, de ha gyorsítani akarok, egyből roppan, vagy fájdalmat érzek... Úgy néz ki, hogy több időre van szükség, mire újra a régi lesz...
Szerencsére a férjem nagyon sokat segít, így a pihentetés megoldott... De én azért már türelmetlen vagyok....
Ami a diót illeti, az idei termésből maximum 1 sütésre való ha lesz... de nagy szerencsénk, hogy tavalyról van szépen a fagyasztóban elrakva... majd szépen beosztom.... Mindenesetre nagyon szomorú lennék, ha teljesen tönkremenne a diófánk is... Épp néztük a fiammal a kertben lévő régi megmaradt fákat... egyre kevesebb van, ami terem még... és 2 fát ki is kell vágni majd alkalomadtán... ![]()
Most már én elköszönök mára... További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 

Jó reggelt mindenkinek!
Nagyon korán lefeküdtünk és már korán el is aludtunk,persze hajnali 3-kor megébredtünk...forgolódtunk,nekem hol melegem volt,hol fáztam,Atti is felkelt bezárta a konyhaablakot azzal hogy fázik...végül is 2 fok van kinn,és esik az eső...aztán már 4-kor csak elkezdtünk beszélgetni ,fél 5-kor meg Atti már főzte is a kávét...El akartam menni ma a szüleimhez,de mivel esik az eső,inkább itthon maradok,és begyúrom a fondantokat,amire szükségem lesz,ma ráérek,hiszen főzve van elég...és ez azért elég sok időt igénybe vesz mig elkészitem őket,most is fogok három szint gyúrni ugye a karácsonyi szinek piros és zöld...a fehér az mindig kell,és most terveim szerint lilára veszem az idei mézeseket,lila -bronz lesz a diszités...úgyhogy lilát is kell gyúrnom.
Már alig várom hogy készithessem őket,de még nagyon korai,előbb majd meg kell sütni őket ,aztán a diszités ráér...addig is puhulnak a mézesek.
Margitka!
Ne legyél türelmetlen a térdeddel,hidd el hogy nekem a vállam is azóta is ropog és pattog és ha kabátot kell felvennem,fáj mikor hátranyúlok...Azelőtt nem ropogtam,de most már észreveszem, hogy egyre inkább,mindenem ropog...ez már a korral jár...de azt jelenti friss vagyok és ropogós! ![]()

A dió nálunk is lefeketedett mindenhol...nekem is az van,ami maradt tavalyról,amennyi kell elég lesz..majd használok mandulát,meg mogyorót,azokkal mindig lehet a diót helyettesiteni...az meg van.
Akkor igyuk meg a kávénkat,aztán találjuk ki,hogyan tovább?Szép napot!
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép napot kívánok! 
Ancsa!
Jaj de nagyot nevettem a kávé méretein! ![]()
Én szintén korábban elaludtam, és voltam fent éjjel párszor... álmodtam is valamit, de nem emlékszem már rá... pedig amikor megébredtem még sokáig azon gondolkodtam...???
6 óra előtt keltem ki az ágyból, mikor indult a fiam, már akkor havas eső esett itt... de +3 fok volt...
Ma nekem sem kell főzni, de a hűtőt ki kell mosni a konyhában... ezzel lesz dolgom, mert jól tele van még a mélyhűtő része is... szerencsére a fagyasztóládában van hely, addig oda berakodhatok, míg mosom...
Te már nagyon lelkes vagy, szinte látlak magam előtt, ahogy készíted a fondantot... és a többit. ![]()
Na sikerült újra megnevettetned! Akkor én is friss vagyok még és ropogós? 
Ez a cicás kép is aranyos!
Mandula és mogyoró valóban mindig kapható, sokkal drágább... de talán még finomabb is. ![]()
Már én is megittam itt a gép mellett a kávémat, Hú de friss lettem! 
Nahát!
Most rámoltam a hűtőben,hát csak imitt-amott van egy kis maradék...hihetetlen de a fazék kelkáposzta leves elfogyott...muszáj ma főzzek levest,azt hiszem egy gyors tojás levest ütök össze.Aztán látom ám,hogy a sült csirkecomb is szőrén-szálán elfogyott,viszont ott maradt a sok pucér krumplisaláta...az mellé is kell valami...úgyhogy terv felboritva...főzök...amúgy is olyan sötét van,esik az eső,nem látom a szineket rendesen...Megreggeliztem és hozzáfogok főzni.
Sziasztok.
Nagyon szép napot kívánok én is Mindenkinek.Itt is eseget egy kis havas eső,hűvös van.Megfőztem az ebédet,lebbencs leves és krumpli főzelék lesz,szerintem holnapra is marad.Indulok dolgozni,jó munkát nektek is.
Sziasztok újra! 
Ancsa!
Most jöttem csak be a konyhából. Ki kellett mosni a hűtőt, pedig alaposan meg volt pakolva a mélyhűtő része is. Már felmostam mindenhol, hagyom száradni a követ. De jól is esik már leülni... A térdemnek nem nagyon tetszett, hogy ilyen sokat fent voltam, pedig most már lassan hozzá szeretném szoktatni. Szerencsére főzni ma nem kellett... így most már lehet egy kis pihenőt tartanom. ![]()
Lia!
Itt is ilyen maradt az idő. Még mindig szitál az eső és szállingózott a hó is... Barátságtalan idő lett, de mit is várhatunk már november vége felé?
Finom ebédet főztél! Én is szeretek 2 napra főzni, akkor mindig marad másra is idő... Neked is jó munkát a dolgozóban! 
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás