Válasz: Kertek és virágok
Ennyit tudok mutatni,ennyi virágom van amit be kellett hoznom a balkonról.
A gyömbéremről előbb azt hittem fűszál,ám kezd levelet bontani!
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Kertek és virágok
Ennyit tudok mutatni,ennyi virágom van amit be kellett hoznom a balkonról.
A gyömbéremről előbb azt hittem fűszál,ám kezd levelet bontani!
Ancsa!
Szépek a virágaid, jó tett nekik a kinti levegő biztosan!... Igen, a gyömbér hasonlít a bambusznádhoz! ... Biztos megmarad, ha nem fagy meg! .... 
Végre beérett a datolyaszilva is!... De sajnos az idén csak nagyon kevés van, pedig nekem nagyon ízlik!

Az utca felőli futómuskátlikat is lefotóztam délelőtt:

Ma igazi kellemes őszi idő lett, ahogy jelezték is előre.
Most készítettem pár képet a kertben... mert nem tudtam ellenállni... Ilyenkor mindig megörökítem a színeket.
Már lent a kertben csak a paprikát kell kitépni, aztán lehet szólni a traktorosnak, hogy jöhet majd szántani...
Ma is csodás idő lett!... Ki is használtuk, és ebéd után kimentünk a kertbe. Megláttam, hogy milyen sok édesköménymag van már... na mielőtt mind lepotyogna, szüreteltem belőle. Most még szárad, de majd belerakom papírzacskókba, és mehet a többi fűszer mellé... Ja és ez télen teának is jó lesz. ![]()

Kaptam egy ilyen virágot szülinapomra,de nem ismerem és nem tudom hogy kell gondozni,mennyit kell locsolni,hova tegyem,valaki ismeri,tud segiteni?
Ancsa!
Nekem is volt már többször ilyen virágom. A fiaimtól kaptam de sajnos mindig tönkrementek... Biztos nem ügyesen bántam vele... Margaréta mondta meg a nevét, mert Ő jól ismeri a virágokat, hiszen sokat dolgozik velük.
Ez a korallvirág. Itt többet megtudhatsz róla. : A korallvirág gondozása
Köszönöm Margitka!
Kaptam egy ilyen virágot szülinapomra,de nem ismerem és nem tudom hogy kell gondozni,mennyit kell locsolni,hova tegyem,valaki ismeri,tud segiteni?
Koralvirag-Calanchoe nem egy igenyes virag gyorsan gyokerezik,van a szimpla viragu es retes/feher,rozsaszin,cirtom-narancssarga,piros,bordo hirtelen ezek a szinek jutnak eszemben/

nődögélnek a salátáim az ablakban,láttam a neten hogy ha levágom a tetejét a boltban vett salinak,a gyökerét igy vizbe kell tenni és kihajt,hát tényleg!

Ő pedig a piros bélű dióm hajtása,már ekkora diófám van képzeljétek,eldugtam kiváncsiságból egy belet,ami egész volt és tessék,nő a diófám! ![]()
Ancsa!
Valószínű, hogy ez a az a folyton érő saláta!.... Nekünk is volt... lehet, hogy majd egyszer én is megpróbálom... ...
A diófád nagyszerű! ... Aztán ha meg tudna erősödni idővel, akkor még az udvarra is kiültethetnétek anyukádéknál majd! 
Meg akartam örökíteni a karácsonyi havat... de sajnos már későn jutott eszembe a fotózás... Azért mutatok 2 fotót. Az első, ahogy jövünk be a bejárathoz:

Ez pedig a teraszról a kert felé:

Margit2 fóruma → Margit2 forum → Kertek és virágok