Válasz: Társalgás
Ancsa!
Ott nem csípkedik meg a rigók az érett fügéket, nem fedezték fel? 
Akkor használjad jó sokáig ez a szuper mercit!
... Közben hallom, hogy jelez a sütő, megsült a rétes!... megyek és kiszedem a sütőből...
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Ancsa!
Ott nem csípkedik meg a rigók az érett fügéket, nem fedezték fel? 
Akkor használjad jó sokáig ez a szuper mercit!
... Közben hallom, hogy jelez a sütő, megsült a rétes!... megyek és kiszedem a sütőből...
A sütőtök már kihűlt, abból lehet venni:

A rétesek még forróak, de ha kihűlt, abból is eszegethetünk ma és holnap is, mert nem fogy el... ![]()

Juj én kérek tököt!
Szerintem nem csipegetik le,mert van a közelben szőlő is hagyva ,és arra mennek inkább!
Nálunk már sajnos elfogyott a szőlő, a maradékot is a rigók szedegették le... most már erre figyelnek...
De úgyis az a baj, hogy kevés az érett, a sok zöldet persze, hogy nem csípkedik meg.... azért ennyi eszük van! 
Szia Margitka!
Mennyi sok finomságot hoztál! Jaj de guszta mindegyik! Az előbb mikor olvastam, hogy mit sütsz megkívántam az édességet. Én sütöttem fánkot, maradt egy pár darab, a többit bepakoltam, abból ettem.
Nem rétes tésztából szoktad készíteni? Ez levelesből van?
Ancsa!
Használd nagyon sokáig, nagyon szuper ez a merci! Nagyon talált, ez pont Neked való, nem is lehetett volna más! Tetszik! Jó sok holmit bele lehet pakolni! A színe is jó! Még nem láttam ilyet, csak valóban banyásat!hi.hi
Ilona!
Ja, ez elírás volt, mert a múlt héten felhasználtam a leveles tésztát a krémeshez... és azt emlegettük éppen, hogy az is de finom volt...
... Persze, hogy bolti rétestésztából készült a rétes! 
A fánk is nagyon finom lehet! Lekvárral etted? 
Nem bírtunk tovább várni, hiszen már kihűlt a rétes, szépen vágható. Én csak egy szeletet, de a férjem kettőt is befalt a vacsi után.
Most megint elhatároztam, hogy gyakoribb lesz a megsütése. Hiszen a tésztával is könnyű bánni, nagyon gyorsan elkészültünk vele. ... és isteni finom is lett! 

Én már le is fürödtem, mára elköszönök, ma korábban szeretnék lefeküdni. További kellemes estét, jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 

Jó reggelt!
Erősen fúj a szél és az eső is esik,hullanak a levelek és odaragadnak az aszfalthoz...ez már totális őszi időjárás.Ma főzni fogok,szárazbablevest,kis füstölt csonttal,és rizibizit kszitek a sülthús mellé.
Később át szeretnék nézni a turiba,ugyanis terveim vannak,decemberre a talira,amihez feltétlenül át kell néznem,már megbeszéltem a tulajjal!
Most viszont kávézom és erőt gyűjtök a naphoz.
Legyen szép ,és hasznos napunk ma is!
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép napot kívánok! 
Ancsa!
Köszi a kávét, és a mellette lévő tanácsot! ... Van benne valami! Közben én is a kávémat élvezem be itt a gép mellett. ma is reggel aludtam egy jót!
Nekünk maradt mára ebéd, de lehet, hogy én sütök ki a fasírt mellé magamnak egy kis batátát is.... Neked jó főzést! ... Aztán sikeres turizást is! ![]()
Itt is hatalmas a szél már későn este elkezdett felerősödni, és azóta is folyamatosan fúj! De hideg nincsen, és eső sem egyelőre, a levegő kellemes lenne, mert 14 fok van.

Sziasztok!
Mindenkinek szép napot kívánok!

Margitka! Juj de guszta a rétes! Közte zsírral, vagy tejföllel kened meg? Lekvár volt a fánkhoz. Nekem másodikat kell főzni, de még nem tudom mi lesz. Mindent bepakoltam a gyerekeknek, stefánia szelet volt és húsleves. A levesből maradt még ami elég lesz. Most kezdett kisütni a napocska, de nagyon fújt a szél éjszaka és most is. Reggel 10 fok volt itt.
Ancsa! Finom ebéd lesz mára. Köszi a reggeli kávét. Jó vásárlást a turiban, remélem sikerül amit beterveztél! Jó is időben elkezdeni gondolkodni az ajándékon, mert rohamosan repül az idő.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás