Válasz: Társalgás
Most már elköszönni jöttem... További kellemes estét, jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Most már elköszönni jöttem... További kellemes estét, jó pihenést! 

jó reggelt egy fincsi török kávéval.
Ma sok a dolgom igy hétfőn,sütök némi csirkecombot,mert semmi másodikom nincs,és valami aprósütit is szeretnék,délután jön az állatorvos,úgyhogy az egész napom foglalt,közben még egy is takaritás is belefér...
Még nem tudom milyen idő lesz ma,sötét van és kávézgatok..
szép napot mindenkinek!
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép napot kívánok! 
Ancsa!
Köszi a finom kávét, én még nem is ittam ilyent, de a férjem, amikor fiatal házasok voltunk, dolgozott kint Szlovákiában, és ott minden reggel ilyen kávéval kínálták meg a munkamegbeszélésen. Viszont itt ma is Ő főzte meg nekünk. ![]()
Nekem ma nem kell főzni, szerencsére a hétfő általában ilyen. Viszont takarítás és mosás lesz.
Na meg is iszom már én is a részemet, aztán felmegyek a fürdőszobába, és bepakolok a mosógépbe. Mire világos lesz, lehet is kiteregetni.
Neked is jó munkát!... 
Mindenkinek 
Nekem is tekeri már a gépem,én is teregetek ki a balkonra,a hús olvadozik,a macskák türelmetlenek,mindig mennek megnézik hogy ott van még? ![]()
most kezd a nap felkelni,illetve nem nagyon tud a felhők miatt!
Én nagyon szeretem ezt a fajta kávét,a tengeren mindig ittunk,forró homokban főzték,múltkor a török napokon a Várban is vettem,ott is főztek,de szerintem lehet a Frei-ben is kapni,még nem néztem.
Semmi édességem nincs itthon,megettük a sütikét...jó lenn valamit kotyvasztani,tegnap vettem pár belga csokis pudingot,meg burbon vaniliásat is.Meglepődtem milyen árak vannak,egy csomó mindennek felment az ára..még a viznek is,2 lejről ,2.20-ra...
És még riogatnak minket az év vége előtt egy drasztikus drágulással..igy is az üzemanyag ára az egekben van,még jó hogy a biciklibe nem kell benzin...a rezsi is jó nagy lesz,előre irtózom...
Igen, emlékszem rá, hogy már írtál erről a forró homokban való kávé főzésről, amikor ott voltatok a tetengernél! ![]()
Nekem van némi süti maradék... ma nem hiszem hogy sütikézek... Az áremelkedés pedig szerintem folyamatos, csak nem mindig mondogatják nyilvánosan! 
Itt is dolgozik a gépem, bár én nem régen rakodtam csak be, mert nagyon itt ragadtam a gép mellett... De beállítottam a gáztűzhelyemen az órát, és jelezni fog, amikor fel kell mennem, és hoztahatzom le a ruhákat teregetni.
Úgy látom, hogy ma szép időnk lesz, már a napocska az uralkodó!

Halihó!
Pihi van!
Kimostam,kiteregetem a balkonra,bár ilyenkor már nem szeretem ha kinn vannak a ruhák mert a közeli házakban fűtenek és a füsttől ha erre fújja a szél büdösek lesznek,éjszakára nem is hagyom kinn őket.
Sütöttem csirke felső combokat,még mára volt krumplisalátám hozzá,holnap pedig lesz rizi-bizi mellé.
egy kavart sütit is sütöttem,birsalmasajtot kockáztam bele.Most hűl,remélem ki tudom majd forditani a formából...a gyümölcskenyér formámban sütöttem.
Takaritottam is,felmostam szép rend van,a mosógépet felöntöttem ecettel,úgy hagyom holnapig,majd akkor e gy forró vizes programot átengedek rajta,hadd tisztuljon.
Most más dolgom nincs egyelőre,várom a dokit...a macskák még nem sejtenek semmit...
Itt vagyok most már én is! 
A reggeli után gyorsan felporszívóztam idelent mindenhol! ... Aztán amióta elmentem a géptől, ki is kapcsoltam, hogy ha véletlenül valamiért bejönnék, akkor se csábuljak el!... Jól tettem, mert vödör és kis tál is kellett... Ma 2-szer ment a mosógépem, szépen száradnak odakint a ruhák! Gyönyörű időnk lett! Szerencsére ma senki nem tüzel a közelben.
A kertet elkészítettük a szántásra, csak 2 tő zellert hagytunk bent, a többit kiszedte a férjem, és levitte a pincébe. Nem mértük meg, de szerintem még 80 dkg-osak is lehetnek.. Ráadásul a 2 legnagyobb maradt odakint... Meg pár tő paprikát meghagytunk, azt nagyon gyorsan ki lehet majd kapkodni a földből, ha jön a traktoros... Majd november első hetében fel is hívjuk telefonon, hogy soroljon be bennünket, jó lenne minél előbb rendben látni a lenti területet.
Jaj nagyon elfáradtam, kiszedtük a zöldséget is, és leszedtem róla a petrezselymet, most vízbe tettem, majd ebéd után összevágom, és mehet a fagyóba.
Most olyan éhes vagyok a sok munkától, de fáradt is, hogy muszáj volt leülni egy picit még ebéd előtt.. de befaltam egy banánt, így nem halok éhen. ![]()
Ancsa, ahogy olvaslak, látom, hogy Te sem unatkoztál! ![]()
Túl vagyunk az ebéden már. Olyan jól laktunk, hogy a sütiből nem is tudtunk most enni, azt későbbre halasztottuk. 
Az idő pedig egyre csodásabb! Ma még biztos kimegyek egy kicsit, de még kell egy kis pihenő. ![]()
Sziasztok.
Megérkeztem én is,délelőtt lerendeztük a temetőket,nagyon szép idő volt szerencsére.Utána itthon dolgoztunk a kertet tettük rendbe.Minden napra van falevél amit össze kell szedni,hiába csak itt van az ősz.
Margitka!
Ügyesek voltatok,sok munkán vagytok túl,lehet lazítani egy kicsit,élvezni a munkátok gyümölcsét.Én is mostam egy adagot,be is száradtak.
Ancsa!
Sok finomságot készítettél Te is,a cicák nem bújnak el a doki elől?Nálunk a kutyák ismerik már nagyon a dokit,mindig úgy kell előhúzni őket.
Szia Lia!
Ma szinte egész nap a kert "rabszolgái" voltunk... de tulajdonképpen azt csináltuk, amit éppen kedvünk tartott... mert még mindig lehet válogatni a munkák közül... Viszont az a lényeg, hogy már a szántásra felkészültünk, csak pár perces munkák maradtak ott. 
Ti is szorgosak voltatok, az azért már megnyugtató, ha a temető rendben van.
... Bár a falevelek egyenlőre hullanak tovább, mert bizony még itt is elég sok van fent a fákon... persze amíg nem lesz fagy, marad is még fent... de a hullás folyamatos...
Szerencsére itt is minden megszáradt, de azért azt sajnálom, amikor esik az eső, mert olyankor nem célszerű még a teraszra sem kiteregetni, ezért is igyekeztem ma reggel.
Délután is sokat voltunk kint, kihasználatuk a mai csodás időt! De most már csak pihenés lesz! ![]()
További kellemes estét, jó pihenést! 

Jó reggelt.
Korán ébredtem,de korán,már 8-kor aludtam is,a macskák nagyon jók voltak éjjel,végig aludták az éjszakát,biztosan az oltás miatt...
Persze,hogy megismerték a dokit,úgy elbújtak,Pocit alig tudtam előhúzni az ágy alól,a kicsit még könnyebben megfogtam,de Poci reszketett bele úgy félt!aztán úgy meg volt sértődve,hogy még a jutalom falatot sem fogadta el...Pedig ügyesen,és hamar túl estek a szurin és kaptam féregtelenitő tablettát is.
A tegnapi nap folyamán valami invázió volt itt Váradon,mindenki oroszok hivogattak,engem is,a szüleimet is ,Oroszország Föderáció,ezt irta ki a telefon...persze hogy nem vettem fel,szóltam a szüleimnek is nehogy felvegyék ha ilyen szám hivja őket...még az újság is megirta,hogy nem szabad sem felvenni,sem kinyomni,valami nemzetközi csalók működnek..a hatóság tehetetlen és sokat fog fizetni aki felveszi...Azt hiszem Váradon az egyetlen ember,aki nem hogy felvette,hanem visszahivta őket,az Atti...Irtó dühös vagyok rá,hogy ennyi esze sincs,nem tudtam időben figyelmeztetni,neki meg magától nincs ennyi esze...Nem is értem,mit gondolt,hogy Putyin keresi telefonon?Na majd meglátjuk mik lesznek a következményei,mondtam neki,rámegy a gatyája az orosz hivásra!
Ma délután megyek megint a fogorvoshoz,végre fel lesz ragasztva egyik fogam végleg,majd jelentkezem...addig is kellemes és méltóságteljes ünnepi megemlékezést,remélem szép időtök lesz!
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás