Válasz: Társalgás
Kikísérleteztem egy nagyon finom mákos-diós piskótát! Mindannyiunknak nagyon ízlik! ... Biztos, hogy nem utoljára készítettem el. 
Hoztam egy szelet kóstolót:

|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Kikísérleteztem egy nagyon finom mákos-diós piskótát! Mindannyiunknak nagyon ízlik! ... Biztos, hogy nem utoljára készítettem el. 
Hoztam egy szelet kóstolót:

További kellemes estét, jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 
Sziasztok.
Szerencsésen megérkeztünk,minden rendben.Puszi mindenkinek.

Jó reggelt!
Váradon szakad az eső,már az éjszaka kezdődött...Így arra gondoltam,ma ágyba hozom Nektek a kávét,reggelit...lustizzatok.
Nekem el kell szaladni,valaki ígért nekem mára dióbelet,azért kell mennem,de már az este kivettem a karajt a rántott húshoz,hogy kiolvadjon rendesen,és a bonbont is kipróbálom,meg levest is főzni kell,semmink nincs...
Nem elég,hogy esik,de még hideg is van...
Na majd jövök vissza ha felébredtetek.
Margitka!
Jó ötlet kombinálni a piskótát,ügyes vagy,finom is lehet!
Sziasztok!
Mindenkinek szép napot kívánok mára én is! 
Lia!
Örülök, hogy jelentkeztél még este Londonból, nagyon szép napokat kívánok Nektek! 
Ancsa!
Köszi a finom kávét, mér érzem itt is illatozik. A reggeliből is tudnék választani! 
Itt jelenleg nem esik az eső, de ma már csak 3 fokot látok a hőmérőn... éreztem is, amikor felébredtem, hogy hidegebb van, mert a konvektorok csak őrlángon mentek éjszaka...én nem tudok aludni, ha túl nagy meleg van....
A dióért érdemes is elmenni, mert nagyon egészséges... bár epéseknek azért csak óvatosan lehet enni belőle, de lehet.. és ez a lényeg... Most nagyon nagy kedvenc lett a dió és a mák összekeverése. Ezt én eddig így ilyenformában nem is olvastam sehol sem, jól harmonizál. Nem is gondoltam volna... tulajdonképpen akkor vettük észre, amikor először sütöttem az idén az almás-mákos tortát, és a diós keverékre öntöttem az almásat... ... végül ott is összekeveredett, mert ugye folyós állagú, mielőtt sül... Viszont a tojásfehérje általában egyes sütéseknél feleslegessé válhat, nekem is van már a fagyasztóba téve kis dobozkákkal.. Na most kezdem előszedegetni, Sokkal, de sokkal finomabb a piskóta, ha több benne a fehérje!... ezt érdemes kipróbálni! 
Na de ma is lemaradtam itthon a kávéval, megyek is meginni! 
Nekem is van fehérjém lefagyasztva.Ezért a dióért érdemes volt elmennem,piros a bele,még sosem láttam piros bélű diót,nem csak agyon finom de mutatós is,rákerestem a neten,Buzsáki pirosbélűnek hivják...vagy Vérdió!
Vettem egy kilót,lefagyasztom karácsonyra.na megyek szeletelem a húst.
Ancsa!
Még én sem láttam ilyen diót élőben, de már valaki emlegette.... Ez tényleg csodálatosan néz ki, és szép egészséges is! Jól jártál vele! ... 
Jaj ez csak egy kép a netről,az enyém pucolva volt,csak dióbél,egy kiló,csak lusta voltam lefotózni feltölteni meg ilyenek,de nagyon szép pontosan ilyen.
Pedig tudsz nagyon szép képeket készíteni... én bizony elhittem, hogy Te fotóztad... Épp arra gondoltam, hogy ezt berakhattad volna "Az én fotóztam..." topikba akár... nagyon lent van a "Kedvencek" is, ... már gondoltam, hogy töröljem talán? 
Igen,szeretek is fotózni,de ma olyanok a körülmények,hogy sötét és esős az idő,villanyfénynél pedig nem jók a fotók!

Pihenésképpen egy kis tea!
Nálunk kezd kivilágosodni,a nap is előbújt,remélhetőleg javul az idő valamelyest...annyira sötét volt már,mintha este lenne,villanyfénynél főztem...
Ancsa!
A teát meghagyom 5 órára, akkor teázunk második alkalommal... 
Nálunk ma csodaszép idő lett már délelőttől! ... Szerintem halad arrafelé a jó idő! Itt most árnyékban 12 fok van, a napon meg egész kelleme az idő! 
Még ebéd előtt lefotóztam a nappali párkányán a muskátlikat, annyira szépen virágoznak még:

Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás