Válasz: Társalgás
Margitka.
Magos rozskenyeret szeretnék sütni,rám jött a süthetnék.Már kel,2x hajtogattam,meglátom hogy sikerül.
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Margitka.
Magos rozskenyeret szeretnék sütni,rám jött a süthetnék.Már kel,2x hajtogattam,meglátom hogy sikerül.
Lia!
Az nagyon finom lesz! Biztos jól fog sikerülni, hiszen Neked azért már nagyon sok tapasztalatod van Gyakran sütöttél kenyeret. Akkor hamarodan teheted is a sütőbe sülni! ... 
Én közben megcsináltam a nokedlit is, lett egy jó nagy adag jénaival... Ja és bakonyi pörkölt lett készítve, most jöttem be... lehet pihenni ebédig, mert minden készen van.. A levest kislángon hagytam, azt majd akkor szűröm le, mielőtt ebédelni szeretnénk.
Akor most megint egy kis pihi. 
Margitka.
Pont én is azt találtam ki hogy kedden bakonyi husit készítek.Gombásan tejföllel készítetted?
Az alapléből adtunk a barátnőméknek is,a férje fogta az apró halakat hozzá,így jövőre meg van oldva ha halászlevet szeretnénk készíteni,csak a halat kell bele főzni.
Lia!
Igen, pontosan úgy gombásan és tejföllel! Nagyon megkedveltük. ![]()
Akkor a barátnődék is megérdemelték, hogy kapjanak a léből!... Biztos örültek is neki, igaz! ![]()
... Különben mi is így főzünk már halászlét, régen, olyan sok idő elment, amikor még egy-egy alkalomra megfőztük az alaplét, és utána főztük is a halat... De már évek óta előre főzünk mi is 4-6 adagnyit... Jaj, de nagyon finom is tud lenni a halászlé! 
Margitka.
Mindig így szoktuk,ha még többnyire együtt is esszük meg.Tegnap is velünk ebédeltek,jobban esett az ebéd is.
Jobban szeretem én is így tejföllel,mint simán.
Na akkor lassan tálalok, mert kezdek éhes lenni... Aztán még a levest le is kell szűrnöm...
Mindnekinek jó étvágyat kívánok a finom a vasárnapi ebédekhez! ... 

Előkerültem én is...
Reggel korán mikor indultunk,még nagyon felhős volt el is kezdett szemerkélni,mire odaértünk,mig befejeztem a dolgom majdnem végig esett..mikor indultuk megint elállt és a szél is felszáritotta az utat is.Nyugisan elkarikáztunk a Kauflandba,bevásároltunk,majd szétosztottuk a csomagokat a csomagtartókba,Attinak kettő is van,nekem csak egy,és szépen nyugisan haza kerekeztünk.Most is bevásároltam a szüleimnek is,majd holnap eljut hozzájuk is..Még lehet a közeli Pennybe is elmegyünk ma,délután ha nem esik,persze biciklivel,mert igy nem nehéz a cucc...
Már nem is fájtak a lábaim,úgy látszik megszoktam a bringázást.
Hazaérve jól beebédeltünk,most pihenő van..a hetet orvosokkal kezdem,hétfőn állatdoki,kedden fogdoki.. ![]()
Hűvös van,de legalább most nem esik,bár nagyon kellene az eső,a földeknek....
Szia Ancsa!
Ó de csodás képpel jöttél meg! 
Mi is túl vagyunk az ebéden. Na és mire végeztünk az eső is elállt, és a nap is kisütött... bár délről nagyon csúnya sötét felhők jönnek...
Akkor ezek szerint sikeres volt a vásárlás, és haza is sikerült vinnetek kettőtöknek! A Pennybe én is szeretek menni, ott mindig találok valamit jó áron!
Én sem éreztem meg a 2 napos bicaj túrát, pedig már tavasz óta nem is ültem fel rá...
Akkor holnap a cicusok túl esnek a szurin, és kedden neked is végleg felkerül a fogad! Lassan, de biztosan alakulnak a dolgok! 
Margitka!
Még csak az egyik kerül fel véglegesen,a többi még mozdulatlan,ez még a második volt mait feltett,most már akkor lassan fognak leválogatni,hátha még keddig lesz ami le akar jönni,hogy tudna feltenni véglegesen többet is...már nem sok kedvem van menni hozzá...Itt egész nap felhős...végül csak Atti ment a Pennybe,itt van közel,csak vizet akarunk venni,rászoktunk a hat literes, mentes vizre,a csapi viznek már fura izét érzek mióta ezt ittam...olyan fémes izű a csapi,pedig egész évben ittam,de már nem esik jól...
Ancsa!
Érdekes ez,ahogy a fogaidat egyenként véglegesítik...Na és még hány darabbal kell ezt végigcsinálni? ... Már én sem csodálom, hogy unod ezt a sok odajárást...
Nálunk sem láttuk ám sokáig a napot délután,... mintha csak beírtam volna, aztán jöttek is a felhők ide is...
Én is a mentes vizet szeretem inni. Itt időnként sok a klór a csapvízben, és várni kell, míg kiszáll belőle... már nagyon hozzászoktunk mi is a flakonoshoz. De a férjem az enyhén szénsavasat kedveli, ezért mindig kétfélét veszünk.
Mi délután kézilabda meccseket nézünk, tudod szeretjük... Na és Te mivel töltötted a napodat? 
Mi nem sokat csináltunk ma,kifáradtam a takaritásban délelőtt,én pihentem,Atti volt a Pennyben,összedobtam egy salátát vacsorára, és ennyi...
Nem tudom mi a bevett szokás ilyen fogcsináltatásnál,mikor először csináltattam nem ragasztották fel ideiglenesen,csak feltette aztán hazaküldött hogy szokjam...persze mivel nem volt felragasztva,hazaérve leszedtem őket és egy hét múlva visszamentem,akkor felragasztotta és annyi...nem volt még igy ragasztgatva,viszont jók,megszoktam őket,ha hiba lett volna bennük ,billenés vagy valami akkor azonnal leváltak volna,mint az a felső,annyiszor...ha le lett volna ragasztva véglegesen,vagy eltörik,vagy fáj és nem tudok enni rajta...igy viszont le fognak esegetni ezzel a gipszes ragasztóval...már egy másik is mozog,ha szerencsém van azt le tudja majd szedni ha megyek kedden...
Ancsa!
Változik a fotechnika is... a szakorvos csak érti a dolgát... Lassan, de biztosan elérsz a célhoz! Persze nem csodálom, ha a türelmed néha már elmegy... de nyugi! Azért csak bízakodjál! Biztos így kell csinálni... egyszer vége lesz! ![]()
A vacsidat meg épp most lestem meg, guszta! ![]()
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás