9,049

Válasz: Társalgás

https://balkonada.cafeblog.hu/files/2014/10/76931.jpg

készen is vagyok mindennel a konyhában...az idő szomorkás,szitál egy kis eső,de ahogy esik fel is szárad..a levegő kellemes,ajtó nyitva.
Jól lakattam a pocim,ellustultam,pedig fel kéne porszivózni,kicsit várok ,hogy emésztődjön a kaja.Nagyon finomra sikerült a sütim krémje,szerintem a mandulás,diós piskótával igazán mesés izharmónia lesz.
a galambok a tetőn élvezik a csendes esőt,tollászkodtak,tisztogatják magukat,fürdenek...még Poci is kivonult aludni a balkonra...Lehet ledőlök én is,most olyan jól tele a hasam...rápihenek,majd később porszivózom,most a macskák is alszanak nem zavarom fel őket,azzal hogy búgatom a gépet...
Mindenkinek további szép napot!

9,050

Ancsa!

Na már megint bent ragadtam a fórumba... azt szokták mondani, hogy "minden kárban van haszon..."... na igen nem kellett most bejelentkeznem... Viszont azt hihettétek, hogy itt vagyok... bocsika!  http://margit2.hu/ujforumba/puszis.gif

Ez a kép is gyönyörűséges! http://margit2.hu/ujforumba/taps.gif ... Jó, hogy ilyent hoztál! Éppen bosszankodtam, mert ebéd után megnéztük a mai részt az én sorozatomból... Aztán ahogy vége lett, kinéztem az ablakon, mert dörgést  hallottam, és eléggé elsötétedett... Mire mentem ki az udvarra?  Csepergett az eső a megszáradt ruhákra! http://margit2.hu/ujforumba/boxer.gif ... Na akkor dühömben hívtam a férjemet, és leszedtük az összeset...  Mindent behoztam, már harmadszor nem akartam teregetni... így az emeleten osztottam el..  Még jó, hogy 90 %-ban megszáradt minden...
Na és akkor most már nincs is nagoyn kedvem semmit sem csinálni....pedig akartam még...

A mandulás-diós ízharmónia bizony nagyon nagyon finom! Én szeptember végén pont olyan tortát készítettem a fiamnak a születésnapjára!  Isteni finom is volt! tongue
Mindjárt bekukkantok a konyhádba!... Te meg csak pihenjél!

Jaj!!!.. most megint dörög, és milyen hatalmasat!  sad

9,051

Most volt egy kis zápor. A fiam még Pesten van, de szerencsére mindig visz magával esernyőt, és egy esőkabátot a munkahelyén is tart, ha szükség lenne rá...

Mindenképpen lehűlt a levegő... http://kepmester.silihost.hu/images/279/8707/00000058.gif

9,052

Margitka!

Én mindig be vagyok jelentkezve,sosem szoktam kilépni,de én végül is egyedül használom a gépet...
Én meg ebéd után ledőltem egy kicsit,mert nagyon tele voltam,hát nem elaludtam?Méghozzá elég sokat ahogy látom majdnem két órát... yikes
Itt nem esik,de felhős,még egyelőre kellemes,nincs hideg,a dörgést nem szeretem.Mielőtt lefeküdtem felhivtam az állatorvost és kaptam időpontot,hétfő  délután jön ki,beoltani a maccsokat,a rendes évi oltásokkal.

9,053

Nekem is jöhet egy kis pihenő.Finomra sikerült a pacal,már szét is adagoltam.Szerencsénk volt az idővel,néha csepergett egy kicsit,de megvárta még végzünk.

Margitka.
Az alaplevet holnap főzzük,azt is kint.Viszünk ki Attilának, legyen karácsonyra Neki is.

Ősszerámoltam a fagyasztót, főztünk egy adagot a kutyáknak,még egy adagot főzünk egyik nap,elég lesz még odaleszünk.

Itt is dörgött az ég,a nagy kutya nem is mert kijönni a házból,szegény nagyon tud félni.

9,054

Lia!

Szerencsétek volt az idővel,mégis sikerült megfőzni.A kutyákra ügyelnek mig odalesztek?Ad nekik valaki enni?Apu épp most jár át egyik szomszéd megkérte etesse a kis tacskóját mig elment nyaralni,az a kutya teljesen búbánatos...nem akar enni,csak a kaput figyeli...apu úgy sajnálja,próbálta hivni,hogy vigye át magukhoz,de nem mozdul...

9,055

Ancsa!
Nekem egész nap be van kapcsolva a gépem, én is egyedül használom, hiszen a férjem is csak a saját laptopját használja.  Én csak azt írtam, hogy a fórumból kilépek, ha nem vagyok itt a gépnél, de mostanában néha megfeledkezek erről... de a gépet csak este kapcsolom ki, ha megyünk fel fürödni.  http://margit2.hu/ujforumba/papakacsint.gif
Jól tetted, hogy lepihentél, és még aludni is tudtál! Akkor most nagyon friss vagy, ugye! wink
Most én kimentem a teraszra, és lementem körülnéztem az udvaron... hát nem esett ám valami sok eső, kb. 15 perc tartott csak, de nincsen nagy nyoma... Hideg sincsen, 17 fok van odakint.
Na akkor hétfőn túl esnek a cicusaid a szurin, jó is ha nem felejtitek el.
Az a kis tacskó is szomorú lehet, mert a gazdit nem nagyon lehet pótolni...

Lia!
Akkor tényleg szerencsétek volt a kinti főzéssel! Csak legyen holnap is, ha az alaplevet főzitek! Nekünk már van 4 adag a fagyasztóban. Attila biztos számít rá, hiszen tavaly is kapott, ugye! smile
Szegény kutyusokat én is sajnálom, hiszen ők kint vannak, még jobban hallják  a dörgést...

9,056

Sziasztok!

Elmentünk mi is délután a postára és a boltba. Jönnek haza Leventeék ma este, legyen itthon reggelire friss felvágott, zöldség, meg kenyér. A bolt csak egy napot nem lesz nyitva, de annyira sokan voltak hogy borzasztó! Kenyeret már csak a harmadik boltban kaptam.

Itt nem esett, a felhők között már lehetett látni a napocskát, hideg nincs.

Lia! Ügyesek voltatok minden elkélszült időben!

Ancsa! Jól tetted hogy lepihentél egy kicsit!

9,057

Szia Ilona!

Ma mi is vettünk kenyeret a boltban, bár van lefagysztva mindig, ha véletlenül nemkapnánk, de kell is a vésztartalék!
Akkor már Ti nagy izgalomban vagytok, ha mennek a gyerekek!  http://margit2.hu/ujforumba/papakacsint.gif

9,058

Jaj hát Nektek nem gond ha sütni kell kenyeret Lányok,igaz azt ne ünnepnapokon tegyétek,de ha muszáj ,muszáj!
Nekem is hajnalban bekapcsolom,este elzárom,de nem vagyok itt állandóan,persze,olyankor a gép Stand by-ban pihen.
Hihi,mikor felhivtam a dokit és bemutatkoztam,már tudta ki vagyok,a számom le volt mentve neki,tavaly sokat járt hozzám,ha emlékeztek vagy két hétig kezelte a macskáimat,mikor megbetegedtek az alutasakos ételtől...azóta sem vettem nekik egyszer sem...Fura,hogy délutánonként tudok mostanában pihenni,sőt még aludni is,mig dolgoztam és hulla fáradtan jöttem haza,nem birtam aludni egy órácskát..aki most lát,mindenki megállapitja,hogy jól nézek ki,kipihent és nyugodt vagyok,a kedvem is más,megváltoztam.Marcsi barátnőm csodálkozik, de büszke is magára,mert ő rángatott ki a csigaházból,egész nyáron hallgatta a nyavalygásaimat és öntötte belém a lelket,meg az optimizmust..Azt mondta  nem is látott még egy nőt,aki igy magába tudott zárkózni ,mint én és kihivás voltam neki,hogy kirángasson ebből a helyzetből...egy igazi barát..Én nagyon nehezen barátkozom,de őszintén örülök hogy rátaláltam!Nem is értem,nem vagyok amúgy pánikolós,és sosem csináltam nagy ügyet ha bármi bajom is volt...de az idei év,mintha átok lett volna rajtam,hogy nem javultam semmit,bárhogy próbálkoztam...még most sem tudom pontosan mi lehetett ez a torkomban,a sok hólyag..megjegyzem még mostanság is pukkadozik egy-egy,de már nem csip és nem fáj,nem fojtogat,nem viszket,köhögni pedig már három hete nem köhögtem semmit...Hiztam is már két-három kilót...kezdem magam formában érezni...ha visszanézem a nyári fotóimat,szörnyűek,persze csak magnak fotózgattam, hogy lássam a változást,ha van,de az arcom olyan nyúzott és beteg kinézetű volt, hogy rémes...Fogalmam sincs ,mi volt az ,ami végül is segitett ,a sok minden közül,amit kipróbáltam,de hálát adok az Istennek,hogy segitett és Marcsinak,aki végig mellettem volt,nap,mint nap.Most nagyon jó barátságban vagyunk,találkozgatunk és ő is jól érzi magát a társaságomban,mondja is,mennyire más vagyok most, mint azelőtt...pedig én azelőtt voltam ilyen,mielőtt beteg lettem...De nagyon sok minden gyűlt fel,ami kikészitett,nem csak a betegség..a rossz munkahelyi körülmények,első sorban,akkor gondjaink,a magánéletben,amikről itt nem beszéltem,összejött minden szépen...de igy az év vége fele,úgy érzem lassan mászok ki a gödörből...
Most el is köszönök mert lekésem a sorozatomat annyit beszélek itt.
Reggel hozom a friss kávét!
További szép napot mindenkinek!

9,059

Ancsa!
Szabolcsék itt laknak velünk,így meg van oldva az etetés,de ha együtt mentünk valahova mindig volt kire bízhattuk az állatokat szerencsére.Itt is nagy az öröm és ugrálás mikor hazajövünk,nagyon hozzánk tudnak nőni.

Margitka!
Most viszünk először alaplevet Attilának,eddig nem vittünk,most is meglepi lesz Neki.Majd Ő belefőzi a halat,mikor szeretné.
Jó is mikor csak elő kell venni,csak a halat kell bele főzni.

Ilona!
Reggel én is voltam közértbe,mindig van valami elmarad.Itt nem voltak sokan,lehet délután már többen lennének.
Hétfőn tervezzük a temetők körbejárását,utána már nem nagyon marad időnk.

9,060 Utoljára Lia szerkesztette (2018-10-19 17:11:09)

Ancsa!
Örülök hogy találtál egy jó barátot magad mellé,kirángatott a borús hétköznapokból.Kell egy kis kiruccanás.
Előzőleg nem volt más,a munka,utána haza,főzés,hétvégén is,egy idő után elfásul az ember.Ha lelkileg nem vagy rendben az is megbetegíthet.Örülök hogy jobban érzed magad,jobb a közérzeted,maradjon is így.Pihend ki magad.