Sziasztok újra! 
Na most van itt a pihenő ideje.... A délelőtt nagy része ügyintézésel ment el, miután kiteregetem a kimosott törülközőket az udvaron.
... Voltunk koszorúkat rendelni az ünnepekre, majd egy másik helyen krizantémokat, mert nem egy helyen lehet... De évek óta mindegyikkel meg voltunk elégedve. De most nem telefonon, hanem személyesen rendeztük... Tegnap már mécseseket is vettünk...
Aztán a poloskák beszökése ellen is kellett intézkedni. Elmentünk egy barkácsboltba, ahol kaptunk olyan ragasztó szalagokat, amiket az ajtóra kell körben ráragasztani. A férjem meg is csinálta. Én pedig a hálószobánkban utána porszívóztam, majd az előtérben is fent, meg a 3 szobában... Végül lefelé a lépcsőt is leporszívóztam, hiszen ott is járó szőnyegecskék vannak a lépcsőfokokra felhelyezve.
Utána elkészítettük az ebédet. Finom is lett nagyon a rántott gomba!
Mosogatás után a sorozatomat megnéztük. A férjem el is szundított itt a nappaliban, igyekszem csendesen írogatni, mert éjjel Ő még többet volt most fent, mint én...
Lia!
Még szerencse, hogy a gyógyszer hatott, és tudtál aludni... Remélem, hogy a nap folyamán javul a vállad. Most már nem fáj annyira? Nem kellett újabb gyógyszer? 
Ilona!
A képed most is mosolyt csalt az arcomra, gyönyörű! 
Valami van a levegőben, ha ilyen sokan nem tudjuk átaludni az éjszakákat... De az időre tényleg nem lehet panaszkodni. Most is csodás!.. De ugye az idő nem áll meg, nem csak én öregszem...
Levente aranyos lehet, ahogy örül, és mondhatja a csillagos ötösöket! Elhiszem, hogy boldogan hallgatjátok, és dicséritek! 
Itt még nem olyan vészes a fű, de majd talán a jövő hétre beiktatjuk a nyírást mi is...
Ancsa!
Jaj de csodás őszirózsákat hoztál! Nagyon tetszik, köszi! Az almák is guszták! 
Nagyon sajnállak, hogy ennyire hosszan fáj a vállad! Bekented valamivel? Olvasom, hogy fájdalomcsillapítót vettél be, tényleg jó az öreg a háznál!... meg a telefon is! 
Nálunk is nyitva vannak az ablakok még.. de azért később majd felmegyek és becsukom, de amíg ilyen szép az idő hagyom, had szellőzzön ki jól a lakás! 
Hogy készíted a pirított csillagtésztát? ... én még sosem csináltam...
Jó, hogy említetted a krémest, még nekünk is maradt... ebéd után nem bírtunk enni, de most jól fog esni! A férjem is felébredt, mire megírtam a mondandómat...