Válasz: Társalgás
Most már én elköszönök mára... További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Most már én elköszönök mára... További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 

Jó reggelt mindenkinek,itt csorog a finom,krémes kávé.
Margitka,köszi a receptet,nagyon szép magas lett az tetszik benne nagyon.Citromkrémmel tudnám elképzelni,mert mi a krémes sütiket szeretjük.
Jól aludtam,fél 5 ig...már kávézom,és tervezem a mai napot.
Apu hivott az este,már meg egy kis fekete cicát vitt át neki,ne tudjuk hány kölyke van,de tartok tőle hogy folyton át fogja hurcolni őket oda...
A szüleimnek lesz gondjuk,folyton visszavinni őket...
Kellemes szép napot mindenkinek.
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép napot kívánok! 
Ancsa!
Már tartom is a poharamat! Kell a kávé, mert még ma reggel nem ittam! ![]()
Azért talán egy picit a kép csaló, mert annyira nem magas ez a torta. De ha magasra szeretnéd, akkor talán kisebb formába kellene önteni a masszát? ... A sütési időre is oda kell majd figyleni, lehet, hogy tovább tart... Én is gondoltam arra, hogy lehetne krémet is készíteni hozzá, azért is főztem a fehércsokis pudingot, és a birsalmaszószt is... Ha többen lennénk, akkor lehet, hogy duplán megsütném, és én is citromkrémet tennék a közepébe. Mivel sok az alma, amit el kell használni, mert nem áll el sokáig az, amit a fa alól szedtem össze, dióm és mák is van itthon, még teszek majd próbát ezzel krémesen is. ![]()
Na jól el lesznek foglalva a cicák etetésével, hordozásával a szüleid... Már iszogatom a kávémat, kezdődhet utána nap!
MINDENKINEK 
Sziasztok.
Nagyon szép napot kívánok én us mindenkinek.
Úgy néz ki jobban vagyok,igaz vigyázok az evéssel,majd meglátjuk hogyan tovább.Tegnap nagyon sokan voltak,este későn értem haza.
Margitka.
Igazán guszta lett a süti,jó hozzá a szósz és a puding.
Tegnap megcsináltam én is a levest és a palacsintát,csak a férjem evett belőle,talán ma megkóstolom én is.
Ancsa.
A macskák is tudják hol van a jó hely ahol nem zavarják őket és még enni is kapnak.Nem is tudom minek tart vakaki állatot ha nem gondozza.
Szia Lia!
Örülök, hogy jobban vagy! Talán ma már Te is bátrabb lehet az evéssel! 
Míg itt voltál én anyukámmal beszélgettem telefonon. Minden nap tud újat mondani... Tegnap volt vendége, és arról mesélt sokat! ![]()
Na közben meg a kéményseprők voltak itt kéményt ellenőrizni.. szerencsére minden oké. ![]()
Sziasztok!

Margitka! Szeretném megkérdezni, mikor fájt a szemed milyen kenőcsöt kaptál rá? A férjemnek is kijött a szemén valami piros, szerintem árpa nő majd rajta. Eddig ilyennel nem volt gondunk, de olvastam hogy Neked is volt és szépen elmúlt, azért kérdezem. Köszi.
Délelőtt a kiskertet teljesen rendbetettem, most ebédelni készülünk, utána meg beszaladoik a gyógyszertárba.

Ilona!
Visszakerestem Neked a kenőcsöt hátha hamar akarsz menni megvenni és addig Margitka nem olvasna!Septosyl a neve,azelőtt Tetránt használt!A 8662-es hozzászólásban van !
Most már tényleg elkészültem mindennel és mindent el is mosogattam,elpakoltam,megebédeltem,még egy jó nagy adag kompótot is megettem az ebéd után...sajnos a kolbászt kihagytam,mert egy picit csipősnek éreztem az első karikát és a torkom miatt nem mertem enni belőle...Muszáj figyelnem az ilyesmire,nehogy megint köhögőrohamot kapjak és felszakitsam megint..egészen jól el vagyok a héten,néha picit vacakol de hamar elmúlik és napközben szinte nem is gondolok rá,ha el vagyok foglalva.Szeretem az ilyen tartalmas napokat,jó sok mindent sikerült elvégeznem.Beinditottam a fagyasztóládát,abba pakoltam a zöldségeket,még spenótot is vettem mirelitet,pár zacskóval,és van vinette is ,már ezek nem fértek a kombi fagyasztójába,lett kilenc zacskó zöldségem,kb.fél kilót,60 dekát pakoltam egy-egy zacskóba.
Egész nap nyitva a balkon ajtó,muszáj mert az idő csodás,nekünk meg természetesen ilyenkor fűtenek...hamarosan leállitják mert ugye meleg van,akkor beáll megint a rossz idő,mire nagy nehezen visszainditják,ilyenkor betegszik meg sok ember!
Remélem holnap is szép időnk lesz,mert akkor reggel biciklivel mennék a munkába.
Most pihenek kicsit,aztán még meglátom mihez fogok!
Itt vagyok én is,reggeliztem,nem kellett volna.Elmentünk vásárolni,az üzletből ki kellett jönnöm,pedig csak piritóst ettem csirkemell sonkával.Gyenge vagyok,nem tudom mit ragasztottak rám.Már kérek a főnökömőtől veszélyességi pótlékot.
Ancsa.
Ügyesen bevásároltál,lehet sütni-főzni.
Hahó! Most már egy picit bekukkantok,
... de le is pihenek, mert annyira elfáradtam, hogy alig bírtam bejönni.... 
Ilona!
Gyönyörű a csokor, köszi! ![]()
Bocsi, de most vettem észre, hogy annyira siettem, hogy nem is jelentkeztem ki a fórumból... De látom, Ancsa járt itt, és Ő is emlékezett rá, hogy beírtam a fórumba a kenőcs nevét, azt amit a szememre kaptam! Remélem, hogy sikerült beszerezned azóta! A férjednek is jobbulást kívánok! 
Ancsa!
Te pedig hoztál kávét, köszi, azt már ittam, de most a víz esik a legjobban!.. látom az is van a képen! ![]()
Köszi szépen, hogy visszakerested a szemkenőcs nevét, igazán aranyos vagy! 
Te is sokat dolgoztál! Látom, hogy már odafigyelsz, hogy mit is szabad megenned! Nagyon helyes!
Most már pihenjél, hiszen reggel indulnod kell a munkába! ![]()
Lia!
Sajnálom, hogy ennyire elkapott ez a nyavalya... Nagyon legyengülsz így, ha még nem tudsz enni... de ugye folyadékot azért iszol rendesen! Te tudod a legjobban, hogy mennyire fontos! Remélem, hogy a hétvégén azért javulsz egy kicsit! Gyógyuljál! 
Jaj Lia,nagyon sajnálom,hogy ilyen nagyon elkapott ez a virus,hallom többektől hogy kezdődik egy ilyen hasmenős virus...A folyadékot pótold minden estere,igyál sós teát,mert a sót is pótolni kell...Vigyázz Magadra és gyógyulj meg hamar!
Margitka!
Lassan vége lesz a kerti munkáknak és végre a hosszú tél alatt lehet benn pihenni és élvezni az egész évi munka gyümölcsét.Azért vigyázz,ne hajtsd túl Magad,visszaüthet!
Most már én sem csinálok mást csak pihenek,kicsit sok volt megpucolászni a zöldséget,még ha robotgéppel daraboltam is.Jó hogy Atti jött velem,a Pennybe ,ott vettünk amit tudtunk ,a többit meg hazafele a zöldségesnél.Nem én kellett cipekedjek,hazahozta nekem.
Még maradt répa,talán ahhoz még veszek hozzávalókat és azt picikre darabolva teszem el,minden jól fog jönni a télen,hosszú,kemény telet jósolnak.Sosem lehet tudni!
Akkor most már lassan kezdődnek a krimisorozataim,szoktam nézni a Cobra 11-et,meg a Született detektiveket és kedvencem a Szellemekkel suttogó,annak mindig tudok a végén pityeregni,olyan megható mikor a szellem végül átlép a fénybe...
Ancsa!
Már pihentem is! Nagyon jól esett! ... Aztán most ettünk a férjemmel egy kis tortát, jaj de nagyon finom a fehércsoki pudinggal és a birsalmaszósszal keverve!
Annyira könnyű, hogy nincsen benne liszt! Ez most gyakori lesz nálunk nasiként!
Neked jó sorozatnézést! 
Az a szerencsénk, hogy tavaly nagyon szép volt a diótermés, és még mindig van a fagyasztóládában elrakva, és a napokban is törtünk még...
De...
Az idei dió sajnos nagyon betyárul néz ki! ... Lehet, hogy ebből nem is eszünk majd? ... A tévében is mutatták már, hogy a dió héja kívülről megfeketedik... valami bogár támadta meg! Nem valószínű, hogy egészséges diók lesznek! ... Persze azt, amit egészségesnek találok majd, ha leesik összeszedem... de nem sok reményt látok, már nézegettem a diófánkat....
Itt írnak erről a gondról a neten: Megjelent diófáink újabb károsítója, a nyugati dióburok-fúrólégy 
Pontosan igy jártunk,én is a tavalyi dióval maradok,most számoltam össze ,épp hogy elég lesz karácsonyra...akitől vettem a piros dióbelet,nem tud nekem hozni idén,négy kilóból alig 60 deka lett..
Közben Atti itthon járt,hozott egy kis gyümölcsöt nekem nasizni...szilvát ,banánt,fügét...gyorsan összekaptam magam és egy üveg szilát meg egy üveg fügét eltettem kompótnak,már a dunsztban vannak.Van még szőlőm itthon,majd azt nasizom!
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás