Válasz: Társalgás
Hűűű,mindennek nagyon szép szine van,igazi házi,a padlizsánt meg megkivántam én is,lehet holnap kimegyek piacolni!
![]() |
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Hűűű,mindennek nagyon szép szine van,igazi házi,a padlizsánt meg megkivántam én is,lehet holnap kimegyek piacolni!
Na most teszteltük a padlizsánkrémet. Jaj, tényleg nagyon finom lett!
El is határoztuk, hogy majd a jövő héten is csinálunk egy adagot, hiszen most szépen terem a padlizsán a kertben! ... Az idén eddig nem panaszkodhatunk, mert nem rágták le a palántákat a krumplibogarak... sajnos tavaly amiatt alig termett...
Én délután még egyszer telepakoltam a mosógépet is, hiszen nagyon nagy meleg van itt... Már behoztam a másodszori mosást is.
Diót is törtem, lett megint 30 dkg. Holnap csak másodikat kell csinálni, gombás leves maradt. Aztán takarítok, délután pedig sütöm a diós-sós apró sütiket. Szerencsére fagyiból jó sokat vettünk, azt tudunk enni minden nap.
Tényleg Ica barátnőd megérkezett ma?
Most már én el is köszönök mára... További kellemes estét, jó pihenést!
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek!
Sziasztok.
Gyorsan eltelt a mai nap is,jó fáradtan értünk haza.Sokat csúzdáztak a gyerekek,persze 1×nekünk is lekellett csúszni velül,többre nem vállalkoztunk.
Margitka.
Az a padlizsánkrém,hú de finom lehet,imádom.A paradicsomlének is nagyon szép színe van.Holnap leszedjük a szilvát,közben a bográcsozunk.
Ancsa.
Van olyan hogy nincs kedvünk semmihez,nem úgy alakulnak a dolgok,de nem szabad hogy eluralkodjon rajtunk.Te is túl leszel rajta,a fogászaton is,minden rendben lesz.
Jó pihenést kívánok mindenkinek.
Jó reggelt!
Jól aludtam,csend volt és nyugalom!Bár a gyerekek elég későig,randaliroztak lenn,utána nem volt semmi zaj...Meg is ébredtem 5 óra fele,utána már nem aludtam vissza.
Szép idő lesz,úgy látom,ma kicsit elmegyek itthonról,kinézek a piacra,utána a szüleimhez is megyek.Hétfőn pedig már kezdek dolgozni!
Igen,volt Ica tegnap,nagyon rég nem jöttünk össze,jót beszélgettünk,pizzáztunk ,sőt egy üveg édes,fehér bort is bontottam hozzá.
Most kávézgatok,még nagyon korán van,a nap sem bújt ki..a levegő kellemes ilyenkor..
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép napot kívánok!
Lia!
Elhiszem, hogy elfáradtatok, de a gyerekeknek nagy élmény lehetett, ha még a csúszdát is bevállaltátok velük 1-szer! Bátrak vagytok! ...
Akkor jó bográcsozást mára a szilvázás mellett! ... Gondolom, hogy a gyerekek ma is inkább a pancsolást választják, ha melegszik az idő!
Ancsa!
Ma a férjem is kiment már 5 óra után a kertbe, még most is locsol... így ma én főztem meg a reggeli kávénkat... Már meg is ittam.. hihi, én még most is érzem az illatát!
Azért sejtettem, hogy a névnapodkor csak elmegy Ica... volt miről beszélgetnetek, hiszen már tényleg régen volt ott, ahogy írtad is....
Neked jó piacozást! A szüleiddel meg beszélgetést!
A főnöknőd remélem betartja az ígéreteit, amivel visszatartott a munkába. Aztán hétfőtől Te légy ott is a "főnök!"
Itt is nagyon jó most a levegő odakint, de ma már nekem idebent lesz dolgom egész nap... Teljen jól a napunk.
Ilona!
Péntek van, az indulásotok ideje. Gondolom, hogy most nagyon elfoglaltak vagytok. Jó utat, és szép üdülést kívánok Nektek! Aztán majd várunk a beszámolóval!
Kukucs...
Igazi nyári meleg van! Most árnyékban 29 fokot látok a hőmérőn... Persze még ma is át kellett menni a Tesco-ba pár dologért... Görögdinnye is kellett, sárga már volt itthon! Na és megláttak a szomszédok bennünket, amikor megjöttünk, áthívtak bennünket, mert itt vannak Franciaországból a rokonok, 3 kis gyerekkel, és találkozni akartak velünk is, hiszen minden nyáron voltak nálunk, amikor jöttek nyaralni. De nem maradtunk sokáig, mert ugye holnapra mi is vendégeket várunk, és sok a teendő. A reggeli után egy jó nagy adag lecsót főztem, és begyúrtam dupla adag tésztát s sós-diósnak, majd délután kisütögetem... 4 tepsivel lesz...
Utána már nekiálltam takarítani lent, mert ugye nem lehet eleget csinálni azt sem... a teraszt a férjem mosta fel, hogy jó friss legyen a levegő... bár ebben a hőségben a víz hamar felszívódott... de valóban frissebb lett az is.
Most készülünk ebédelni. Aztán kis pihenőt, majd sütöm a sós apró sütiket....
Mindenkinek jó étvágyat kívánok a finom ebédekhez! ....
Na most lettem kész a sütéssel. Mint mindig, ez a sós-diós apró süti bizony nagyon finom!
Sziasztok!
Margitka! Beköszönök mert később már nem fogok ráérni! Köszi, jól gomndoltad mert nagyon sok feladat volt mára is. Reggel bementünk még Miskolcra vetünk még egy-két apróságot. Na meg megvettük a gyereknek az ünneplő nadrágot és a fehér inget az iskolába. Egyeztettünk a szülőkkel, mivel itt van a gyerek. Jól tettük mert már alig volt rávaló méret. Most sütök sósat két adagot, és kisült a fasírt is az útra. Már csak össze kell pakolni a táskába és egy kicsit magammal is foglalkozni.
Este 10 órakor indulunk.
Ha tudok akkor jelentkezek, nagyon meleg van amitől tartok, mert mi azt nem szeretjük.
Mindenkinek egy nagy ölelés!
Nagyon jó utat Ilona és érezzétek jól Magatokat,majd hozzál fotókat!
ezt a sós -dióst ki kell már próbáljam én is Margitka,még diósat nem sütöttem sóst sosem!
Szia Ilona!
Örülök, hogy még be tudtál nézni! Nagyon szép képpel jöttél mai is.
Biztos örültek a szülők, hogy Ti megvettétek az ünneplő ruhákat a gyereknek! Nagy segítség ez!
Akkor még jó sütögetést, és utána pakolást! Aztán szerencsés utazást! Nagyon vigyázzatok ám éjszaka! Majd ha odaértek, felfrissülhettek. Érezzétek nagyon jól magatokat! Aztán a fotókat várjuk az idén is, ha megjöttök, és a beszámolódat!
Ancsa!
Ha megnézed a karácsonyi ropogós receptemet. akkor a "Megjegyzés" alattiakat feltétlenül olvassad el! Mert én már mindig csak azokkal a magokkal együtt sütöm a sós-diósat. Ezt a sütit nagyon szeretjük mindnyájan!
Kíváncsi lennék a Te véleményedre is!
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás