Válasz: Társalgás
Kéééérek palacsintát!
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Kéééérek palacsintát!
Ancsa!
Most látom, hogy kértél a palacsintából... Közben mi megebédeltünk, aztán leszedtük az epert és a meggyet, amit már ugyancsak megdézsmáltak a rigók!
.... Ma a Gábor is befutott Pestről... de maradt még:

Az eperből csak egy tállal lett ma:

... de meggyből is csak összesen 2 nagy tállal... a rigók nagyon szemtelenül lopkodják!

Sziasztok
Itt vagyok én is,tegnap jól elment a nap,fáradtan értem haza.
Ma reggel vittem a kutyát varratszedésre,úgy volt hogy nem kell altatni de nem hagyta magát,ugrált,ketten nem bírtuk lefogni így kapott altatót.Nem régen engedtem le az udvarra,már feltisztult,nem tántorog,evett is.Remélem nem rágja ki a sebét,gondolom viszket neki mert vakarja nagyon.
Itt volt egy nagy eső délben,de most is dörög az ég.
Margitka.
Mennyi finomság,a palacsinta nagyon guszta.Beírnád hogy készítetted,sütnék én is a férjemnek.
Örülök hogy nincs nagyobb gond a leleteiddel,a kontroll meg nem árt.
Ilona.
Örülök hogy jól sikerült az unokátok ballagása,aranyosak lehettek.Sok finomság készült.
Szia Lia!
Szegény kutyusnak rossz lehet ebben a hőségben... de remélhetőleg szépen gyógyulni fog, és nem kínlódik sokat a viszketés miatt! Gyakrabban rá kell nézni, és kényeztetni! 
Itt ma hajnal óta nem volt semmi eső, de olyan nehéz a levegő, és nagyon meleg van...
A palacsintának nem írtam új receptet, 2 tojást ütöttem le, ahhoz 1 kávéskanál nyírfacukort, 1 csipet sót tettem, 1 mokkáskanálnyi szódabikarbónát, de a finomlisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, és a zabpehely lisztet csak körülbelülire öntöttem hozzá. Tejet is csak egy keveset, inkább vizet adtam hozzá többet... Ja és belereszeltem egy fél almát is... az állagának meg olyannak kell lennie, mint a hagyományosnak. Én egy kis étolajat is keverek bele.. azt is csak úgy kb. 1-2 evőkanálnyit.
Könnyű volt kisütni, mire kijutottam a konyhába, a férjem már a felét ki is sütötte. ![]()
Remélem, hogy azért egy picit segítettem ezzel! Akkor jó sütögetést majd!
Mikor akarod kipróbálni? 
Margitka.
Köszönöm,ki fogom próbálni.
Ma ebédre,sörtésztában sült afrikai harcsa volt,tejszínes gombamártással,bulgurral.
Lia!
Hú de imádom a harcsát!... A héten mi is kiettük magunkat a harcsából!... megkívántad Te is a gombamártást és a bulgurt is? ![]()
Igen,az ötlet Tőled van,de most nem akartam grillezni.Maradt még egy nagy szelet,azt majd a jövő héten elkészítjük tejfölös,paprikásan.Kipróbálok a zabpehely lisztből nokedlit készíteni.
Nagyon megkedveltük a bulgurt is.Holnap batáta lesz.
Úgy is finom lesz! Én is szeretem a halat tejfölösen is.. Na én még nem is próbáltam ki a nokedlit zabpehelylisztből... de ez is jó tipp! ![]()
Viszont holnap sajtos csirkemellet tervezek, és batáta is van itthon, azt is sütünk ki hozzá, és még kölest is készítünk... Meg szedek a kertből reggel friss salátát is. A májusi saláta már mind felmagzott a hirtelen nagy melegtől, de van piros cukorsaláta és folyton növő is... Sajnos az endívia is felmagzott már...
Hú de sok finomság készül nálatok is.
Megpróbáljuk kihagyni mi is a fehér lisztet,csak időnként hiányzik a süti,azért próbálkozom más fajtával.
Sikerült leadni a férjemnek 3 kg,most igazán odafigyel mit eszik,iszik.
Lia!
Én is egyre többször keverem a liszteket, már a sütiknél is... meg mostanában nem is sütök olyan sokat... Variálom a sütiknél is a liszteket... Szerintem is meg lehet kedvelni, csak fokozatosan kell hozzászoktatni magunkat. ![]()
Most már mi is csak gyümölcsöt ettünk a vacsora után, ez elég is.
Az jó, ha a férjed is komolyan veszi, hogy mit is egyen... biztos jobban is érzi magát, ha sikerült leadni azt a pár kilót, igaz! ![]()
Jól elment az idő, most már elköszönök. További kellemes estét, jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 

Sziasztok!Jó reggelt mindenkinek!
Este nálunk is dörgött,meg villámlott,aztán elment egy csepp eső nélkül,de valahol lehetett még jég is,mert érezhetően lehűlt a levegő.De ettől legalább jól aludtunk.
Igaz ma is korán keltünk,később majd megyünk vásárolni,de előbb kávééééé!
Köszi a palacsintát,már én is készülök egy ideje,de lusta voltam...inkább arra gondoltam krémest készitek,az hamar megy,és tovább is tart persze! ![]()
Lia!
Nem kaptál valami kenőcsöt,amivel bekend,hogy ne viszkessen neki?Én a macskáknak mindig tartok itthon Mibazon kenőcsöt,attól minden seb hamar gyógyul.Ugyanis szereznek néha,pl a Kicsibitta beverte a tarkóját ,ahogy futott Poci után az ágy alatt...alul van egy fém merevitő benne...és keletkezett egy kis vérző seb rajta.Persze azonnal vakarja,úgyhogy bekentem neki párszor és elmúlt!
A kis sebes lábát is azzal kezeltem ,mikor hozzám került.
Na még meglátom mihez lesz kedvem ma.Legyen szép napunk!
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás