Válasz: Társalgás
Pénteken megnéztünk egy filmet Halálos út a címe 2012-ben készült, amerikai repülőgép katasztrófa film. Izgalmas nekünk nagyon tetszett, jó szereplőkkel.
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Pénteken megnéztünk egy filmet Halálos út a címe 2012-ben készült, amerikai repülőgép katasztrófa film. Izgalmas nekünk nagyon tetszett, jó szereplőkkel.
Akkor most itt is elolvastam, hogy mit írtatok, míg mi szomszédoltunk....
Ahogy már írtam is Ilonánál, ebéd után csengettek, és áthívtak bennünket a szomszédaink... Jól elbeszélgettünk náluk... Az idén ők és mi is eddig elég elfoglaltak voltunk. Közben betegségek is voltak, ezért az újévi köszöntés óta csak az utcán váltottunk pár szót.... Jól esett most ez a beszélgetés mindnyájunknak. ![]()
Ancsa!
Ha Te már vettél ilyen magszalagos magot? ... A szüleidnél vetetted el, vagy a balkonon? 
Remélem, hogy teljesen rendbe jössz, és tényleg szigorú leszel az ablak nyitókkal majd a munkahelyeden! ... Addig is vigyázz Magadra! ![]()
Ilona!
Most először hozzád néztem be, oda írtam...
Örülök, hogy jól van a kicsi! ... Akkor mégis influenzás volt? Rendes a doktornő, hogy még meg akarja vizsgálni vasárnap is a gyereket...tényleg lelkiismeretes. Szomorú ez az orvoshiány... én nem is értem azokat, akik ezt nem látják... 
Hú ilyen sok hó esett éjszaka?.. Nálunk összesen nem volt ennyi a télen...
Mindig van miért aggódni... akkor szerdán megkönnyebbülhet a fiad, aztán majd csak helyre jön a csuklója!
Látom, hogy Ti is filmeztetek.. majd ezt a filmet is megnézzük alkalomadtán, ha le tudjuk tölteni! ![]()
Jöttem megnézni miújság Ancsa eredményével,látom hogy minden rendben,nincs szövődmény.
Margitka.
Jól tettétek,kell egy kis kikapcsolódás.Ismerem ezt a szalagos vetőmagot,én virágot vetettem így,remélem Nektek is beválik, jó termés lesz.
Ilona
Örülök hogy jobban van az unokád,kényeztessétek egy kicsit.
Ne is mond az orvoshiányt,hozzánk 2 éve nem jön orvos,már ingyen megkapná a praxist így sem kell.Ma is rengetegen voltak,nem kell ringatni este.
Lia!
Akkor remélem, hogy nekünk is be fog válni ez a szalagos vetőmag. ![]()
Mi eddig filmet néztünk, mégpedig most azt, amit Ilona is ajánlott. Megtaláltam a YouTu-be-n a Halálos út című magyarul beszélő, amerikai katasztrófa filmet. Most lett vége. Izgalmas volt valóban, nekünk is tetszett! ![]()
Gondolom, hogy Te már le is pihentél és alszol is. Pihenj jó nagyot! 
Most már el is köszönök. Gyorsan beraktam a filmajánlóba is a linket... További kellemes estét, jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 

Jó reggelt mindenkinek!
Elég jól aludtam ,nem köhögtem éjjel,csak reggel még elég sokat mig kitisztul a torkom.
Ma inditom a mosógépet,bár kinn nagyon hideg van ,majd benn teregetek,de muszáj ennyi idő alatt felgyűlt!
Margitka!
Igen,volt hogy anyuéknál,de volt hogy balkonládába szépen kikeltek a magok,egyforma távolságra!
Tegnap beszélem kolleganőmmel,ő is alig áll a lábán,nagyon beteg,volt olyan reggel tegnap,aki bement és olyan rosszul volt,hogy hivtak neki taxit és hazament,volt olyan, aki elment orvoshoz a munkából,majd betelefonált,hogy tüdőgyulladása van és ő sem megy,sokan hiányoznak,egyik főnöknő,aki kitárta az ablakokat szintén beleesett.Nincs is úgy munka,igazán megállhatnának pár napra mig mindenki összeszedi magát,mert igy visszafertőzi a gyógyultakat is, a másik, aki köhög.Félek is ha bemegyek nehogy visszaessek,sokan betegek ,de úgy mennek dolgozni.
Reménykedek,hogy a hét vége fele leállnak,a szabászok tegnap sem dolgoztak,a szezonváltási időszak van,a nagy cég most nem küld munkát,még az idei rendelést most intézik,ilyenkor meg kéne állni pár napra,normális esetben,de nehogy már kiesés legyen,kajtatnak valahonnan valami munkát,néhány párat csak ne álljanak meg.
Az étvágyam még nem a régi..éhes vagyok ugyan ,érzem,meg korog a gyomrom is,de nem kivánom azt ami van itthon és nem is tudom mit ennék?Betegség után az étvágy jön vissza legnehezebben.Fogytam is vagy két kilót,tegnap mértem meg magam,felöltözve ,sőt bakanccsal voltam 60 kiló...azelőtt ruha nélkül,úgyhogy leszámoltam vagy két kilót..
Na csak jöjjek helyre már rendesen végre,aztán visszaszedem én,hétvégére már beterveztem egy torost,azzal jól tudok lakni.Mára még van leves,főtt hús,zöldség,és egy kis pörkölt,ahhoz főzhetek egy kis krumplit,a tökfőzelék elfogyott rég
Azt hiszem készitek egy kávét,mert ma Atti olyan higat főzött,hogy nem birtam meginni...
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép napot kívánok! 
Ancsa!
Köszi a kávét, az jó, ha az erő velünk van.
... már én is megittam a reggeli adagomat.
Itt is hasonlóan hideg a reggel, mint tegnap, ha jól láttam, ma is -4 fok van...
Az jó, ha javulsz. Azért a munkát ne vidd még túlzásba...
Nekem van leves és hús maradék is. Vettünk egy fej kelkáposztát, abból főzök majd főzeléket... nem is emlékszem rá, hogy mikor volt nálunk utoljára. Én is nagyon szeretem, de nekem már óvatosan kell enni majd belőle. Na persze egy tányérral eszek csak, az nem árthat...
Ahogy olvasom a munkahelyeden is nagyon sok a beteg... én bizony nem vágynék oda menni.. addig örülj, míg otthon lehetsz!
Majd megjön az étvágyad is idővel, a lényeg, hogy sok folyadékot és gyümölcsöt is egyél! Majd csak ráéhezel valamire!
... Azért látom, hogy terved már van, hogy mit is ennél...
Na ittál már kávét?.. Ha igen, egészségedre! 
Nem ittam másikat,elég volt amit ittam reggel,ma megint mintha gyengébb lennék,az evés sem megy,és vissza is feküdtem,tegnap sokkal jobban éreztem magam,már egészen jól voltam,ma megint rosszabb...Most délben nyammogtam egy kis szalonnát ,kenyérrel,nem kivánok semmit..
Ancsa!
Lehet, hogy Te influenzás voltál?... Hiszen elég magas lázad is volt az elején... és azt rendese ki kell ám feküdni... mert különben lehet valami szövődménye is... Az nem jó jel, ha gyenge vagy ma is....
Mikor kell visszamenni a háziorvoshoz? Akkor már az biztos, hogy csütörtökre kiírnak dolgozni?... Mikor kapod meg a táppénzes papírt, amit le kell adni a munkahelyen? 
már rég megkaptam és leadtuk,nincs több betegszabi,elvégre a légutak szabadok,azt irja a röntgen doki,a sziv,az aorta a kornak megfelelő,a tüdő diszkréten körvonalazott...ennél jobb eredményt nem lehet kapni.De a köhögés most is ingerel,most már megint száraz,ma alig ettem valami,reggel még szédültem is mikor felkeltem...tegnap sokkal,de sokkal jobban éreztem magam mint ma.délig visszafeküdtem,aludni nem tudok,mert nem vagyok álmos csak forgolódtam...most már tényleg nem tudom mit kéne csináljak?Iszom a C vitamint minden nap,eszem a mézet,Halls cukorkát,Septoletet...semmi más gyógyszert nem szedek.Iszom a teát,a sok vizet,enni meg nincs étvágyam,még tegnap legalább ettem is.Lázam nincs minden nap többször is megmérem,36,pont!Ha már enni tudnék,érzem össze tudnám szedni magam,de mig nincs étvágyam gyenge vagyok!Nem tudom hogy megyek igy dolgozni holnap után?
Valószinüleg influenza volt,mert igen 38 fok fölött volt a lázam,és sokat tüsszögtem is,de a köhögés volt rosszabb,majd kiszakadt a légcsövem.Akkut légcsőhurut volt a papiromon.de mindenhol azt mondták ez a virus most ,ami terjed!
Ancsa!
Akkor gondolom, hogy csak akkor kellett volna visszamenned, ha rosszabbodott volna az állapotod, ugye? Itt is odaadják a táppénzes papírt, ha úgy gondolják, hogy rendbe jöhetünk a kiírt időpontra... persze a doktornő mindig megjegyzi, hogy látni szeretne, ha nem jövünk teljesen rendbe...
Azért amennyire csak lehet még holnap is pihenjél! ... Majd csak megjön az étvágyad is! 

Elegem van a télből,csak rosszat hozott,havat nem úgyhogy kész,nincs több havas kép,nyári van!
Ettem egy tányér meleg húslevest,jól is esett,majd később még eszem egyel,úgy érzem menni fog.Éhes vagyok,de nem kivánom, ami itthon van,már sok napja nem főztem és unom,nem szoktam ennyi ideig enni ugyanazt...
Igen,szerintem is azért adott ennyit ,adott elég sokat tulajdonképpen,8 napot.Majd ha visszamegyek dolgozni belerázódom megint a minden napi rutinba,aztán nem tudok ennyit foglalkozni magammal.Ez az én doktornőm nem szeretne látni még egyszer,vannak elegen nála nap,mint nap!Nem mondta hogy menjek vissza ha nem lennék jobban...
Melegitettem húslevest,meg is ettem,azt hiszem még egy tányérral melegitek,jól esik a meleg leves.Szép estét,megyek nézni a sorozataimat!
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás