Válasz: Társalgás
Úúúú,vannak vagy 200-an a háziorvosnál,kinn állnak az utcán!
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Úúúú,vannak vagy 200-an a háziorvosnál,kinn állnak az utcán!
Sziasztok.
Nagyon szép napot kívánok én is mindenkinek.
Margitka.
Nagyon finom ebédetek volt,igaz hogy milyen finom az édesburgonya,én jobban szeretem mint a másikat.Főzni bekem sem kell ma,majd holnapra valami tésztát készítek.
Aranyos vagy,mindig valamiről mindig egymás eszébe jutunk.
Ancsa.
Jól tetted hogy otthonmaradtál,pihend ki a betegséget.Érdekes az egészségügy felétek,pedig nem is kis faluban éltek,nincs külön felnőttorvos.
Előre félek bemenni,mi vár rám.
Közben itt volt az UPC-is... Most ment el ... A modemet cserélte ki gyorsabbra, egy 500 megásra... Most kipróbáltam, valóban sokkal jobban működik az internetem! 
Ancsa!
Akkor a főnökasszonyod is drukkol azért, hogy minél előbb meggyógyuljál! ... ne is menjél addig dolgozni, ameddig a háziorvosod felír! Rád fér már ez a gyógyulás igazán! ... Rengeteg a beteg ott is... Kíváncsi leszek, hogy mikor végeztek majd! 
Lia!
Érdekes ez.. De valóban úgy vna,. hogy pár dologról mindig eszembe juttok! 
Jó munkát a dolgozóban... Remélem, hogy ma ott nem lesznek annyira sokan...
Ilyen hülyeséget életemben nem hallottam vagy nagyon el vagyok maradva,mivel nem járok orvoshoz...semmi beteglapot nem adtak,csak egy E-mail cimet,hogy a főnöknő ide küldje az igazolást és akkor regisztrálva vagyok,érvényes a betegszabim,31 ig ,erre a hónapra,majd akkor menjünk megint hosszabbitani a jövő hónapra...régen lementem az üzemi orvoshoz,ott volt a gyár mellett,megvizsgált kiirt 5 napra,ha szükséges volt hosszabbitott...ennyi...itt kérdezték hogy mi a diagnózis ,amit megállapitottak...hát én nem tudom kiolvasni,mit irtak a receptre,amit ugye ott kellett hagynom a patikában...még jó hogy legalább lefényképeztem...hogy sehol ne adjanak valami papirt,ilyet én még nem is hallottam...hogy intézkedjen az ember valamit?Mondom ha ki tudnám olvasni mit irtak oda,én is orvos lennék...a végén kiderült hogy valami hurut,eddig azt sem tudtam románul hogy mondják neki?Most már tudom...na elküldtem sms-ben az e-mail cimet a főnökasszonynak,azt mondja ilyet még ő sem hallott...majd visszahiv ha elküldte az e-mailt...
Ancsa!
Ez valóban nagyon furcsa eljárás, amit most leírtál nekünk... E-mail-ben kell intézkedni? 
Mindenképpen nagyon furának tartom, de remélem, hogy közben intézett valamit a főnökasszonyod is... Hívott már? 
Na és Te hogy vagy?... Remélem, hogycsak pihensz, és enni is tudtál, hogy erősödjél!
Nem hivott vissza,szerintem akkor hivott volna ha nem tud intézkedni...egyelőre a helyemen dolgozott ma egész nap,nem ért rá felállni a gép mellől.. ![]()
Meglátom 31-én ha addig nem hiv,akkor megint menni kell a dokihoz,hosszabbitani,akkor kiderül,hogy küldte vagy nem...engem már nem érdekel csak jöjjek helyre,ülök egyik helyről a másikra,már két rend pizsamát cseréltem,mert a köhögésekkor csurom viz lesz a hátam...gurgulázok,hörgök,nehezen szakad fel...muszáj volt inditani a mosógépet,de végül is az dolgozik magában...
Ettem is vagy hat szilvás gombócot megeszegettem lassan...
Muszáj ennem mert közben szedegetem a gyógyszereket...
Ancsa!
Te csak magaddal foglalkozzál, hiszen a főnöknőd tudja, hogy milyen beteg vagy... Most, ha ő van a Te helyeden, akkor legalább fizikailag is megérzi, hogy milyen nehéz munkát kell ott végezni!
Így is van, most már Te léptél ez ügyben, a többi az ő dolga... De nem 1-én kell menned?... hiszen akkor lesz hónapkezdés, nehogy csak másnap tudják elvégezni a hosszabbítást? ...
Nekem az lenne a logikus, hiszen 31-ig már felvettek, 1-től pedig folytatni kellene...
... Persze ha azt mondták, hogy 31-én menjél vissza, akkor úgy legyen!
Azért ne nagyon nyüzsögjél ma még! ... Nehogy újra belázasodj!... Enni és inni viszont fontos, hogy erősödjél! 
Nem csinálok semmit,csak ettem,most is egy tányér levest,hogy majd tudjam bevenni a gyógyszereket,de jobb ha ülök,mert könnyebb köhögni,mint fekve,viszont most már fáj a rekeszizmom is asok erőlködéstől...Apu hivott,ő azt mondja ő jól van,csak meg van fázva de neki nem fáj a torka,nem köhög,csak folyik az orra....egy munkatársnőm is felhivott,hogy vagyok...mondta két másik nő is nagyon köhög a szalagon...Muszáj volt kimosnom,már kiteregettem itt benn,mert már azt a pizsamát vettem elő,amit felbontatlanul tartogattam,ha véletlenül kórházba kerülök...nálunk ez szokás,hogy van összekészitve egy pár holmi,amihez nem nyúlunk,fehérnemű,pizsama,papucs...stb..anyuéknál is,ha baj van,egy reklámszatyorban a szekrény aljában,csak fogni kell és vinni...Nekem is volt,most már ezt is befogtam...
Ancsa!
A mosógép valóban kimossa a ruhát, de mást tényleg ne nagyon csináljál... holnap már biztos egy kicsivel több erőd is lesz majd! Ha apukád nem köhög, akkor biztos csak egy kisebb megfázása lehet, de azért gondolom, hogy mondtad Neki, hogy vigyázzon magára! ![]()
A munkatársnőd is rendes volt, hogy gondolt Rád, és beszámolt az ottani helyzetről...
Nekünk is félre van téve pár cucc, amit csak meg kell fogni ilyen esetben, sajnos volt már rá példa... Emlékszem rá, hogy 5 évvel ezelőtt, amikor bevitt a férjem a sürgősségire, akkor engem bent fogtak.... (akkor volt az epeműtétem...) ... én hazaküldtem a cuccért, de több minden volt benne... mondtam neki, hogy mit hozzon el abból, de nem tudott választani, és hozta az egész nagy szatyort... még nevettem is a kórházban, amikor ott válogattam, pedig elég nem jól voltam... 
Aztán én nyáron szoktam átnézni, hogy kicsit szellőztessem, amikor a ruhákat rakodom át...
Én neki kell álljak,elkésziteni a miénket is,mert volt ugyan,de Atti ugye sokat volt kórházban,mikor műtötték ,aztán az itthoni három hónap lábadozás alatt elviselődött minden,úgyhogy ha jobban leszek és megyek újra dolgozni,veszek új pizsamákat,papucsokat,elkészitem a kis motyót újra...mi is benne vagyunk a korban,sosem lehet tudni,az ördög nem alszik...

Sikerült nagy nehezen benyeljem a bigyókat,hogy én mit össze szerencsétlenkedek velük,folyton megakadnak a torkomon,nagyon nehezen nyelek le bármilyen gyógyszert...,még maradt a Linex ,8 órára,aztán lefekhetek,hátha holnapra jobban leszek,a mai nap rekordot döntöttem a köhögésben,a szomszédaimnak már az idegein táncolhatok....még magamnak is ,hát akkor nekik?Még szerencse,hogy éjjel csendben vagyok.Olyankor nem zavarok senkit...
El is köszönök,most már talán inkább tv-zek egy kicsit...
Egyetértek ... Ez igaz, jobb ha el van az ilyen készítve... mert ha jön a baj, a gond, akkor ne kelljen már a hiánya miatt is aggóni, és idegeskedni.... Hiába mondjuk, hogy most minden rendben... ezt sosem lehet elkiabálni... sajnos...
Mérted ma a lázadat reggel óta?
.... Most már nem emelkedett meg?
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás