Válasz: Kertek és virágok
Ennyit tudok mutatni,ennyi virágom van amit be kellett hoznom a balkonról.
A gyömbéremről előbb azt hittem fűszál,ám kezd levelet bontani!
![]() |
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Kertek és virágok
Ennyit tudok mutatni,ennyi virágom van amit be kellett hoznom a balkonról.
A gyömbéremről előbb azt hittem fűszál,ám kezd levelet bontani!
Ancsa!
Szépek a virágaid, jó tett nekik a kinti levegő biztosan!... Igen, a gyömbér hasonlít a bambusznádhoz! ... Biztos megmarad, ha nem fagy meg! ....
Végre beérett a datolyaszilva is!... De sajnos az idén csak nagyon kevés van, pedig nekem nagyon ízlik!
Az utca felőli futómuskátlikat is lefotóztam délelőtt:
Ma igazi kellemes őszi idő lett, ahogy jelezték is előre.
Most készítettem pár képet a kertben... mert nem tudtam ellenállni... Ilyenkor mindig megörökítem a színeket.
Már lent a kertben csak a paprikát kell kitépni, aztán lehet szólni a traktorosnak, hogy jöhet majd szántani...
Ma is csodás idő lett!... Ki is használtuk, és ebéd után kimentünk a kertbe. Megláttam, hogy milyen sok édesköménymag van már... na mielőtt mind lepotyogna, szüreteltem belőle. Most még szárad, de majd belerakom papírzacskókba, és mehet a többi fűszer mellé... Ja és ez télen teának is jó lesz.
Kaptam egy ilyen virágot szülinapomra,de nem ismerem és nem tudom hogy kell gondozni,mennyit kell locsolni,hova tegyem,valaki ismeri,tud segiteni?
Ancsa!
Nekem is volt már többször ilyen virágom. A fiaimtól kaptam de sajnos mindig tönkrementek... Biztos nem ügyesen bántam vele... Margaréta mondta meg a nevét, mert Ő jól ismeri a virágokat, hiszen sokat dolgozik velük.
Ez a korallvirág. Itt többet megtudhatsz róla. : A korallvirág gondozása
Köszönöm Margitka!
Kaptam egy ilyen virágot szülinapomra,de nem ismerem és nem tudom hogy kell gondozni,mennyit kell locsolni,hova tegyem,valaki ismeri,tud segiteni?
Koralvirag-Calanchoe nem egy igenyes virag gyorsan gyokerezik,van a szimpla viragu es retes/feher,rozsaszin,cirtom-narancssarga,piros,bordo hirtelen ezek a szinek jutnak eszemben/
nődögélnek a salátáim az ablakban,láttam a neten hogy ha levágom a tetejét a boltban vett salinak,a gyökerét igy vizbe kell tenni és kihajt,hát tényleg!
Ő pedig a piros bélű dióm hajtása,már ekkora diófám van képzeljétek,eldugtam kiváncsiságból egy belet,ami egész volt és tessék,nő a diófám!
Ancsa!
Valószínű, hogy ez a az a folyton érő saláta!.... Nekünk is volt... lehet, hogy majd egyszer én is megpróbálom... ...
A diófád nagyszerű! ... Aztán ha meg tudna erősödni idővel, akkor még az udvarra is kiültethetnétek anyukádéknál majd!
Meg akartam örökíteni a karácsonyi havat... de sajnos már későn jutott eszembe a fotózás... Azért mutatok 2 fotót. Az első, ahogy jövünk be a bejárathoz:
Ez pedig a teraszról a kert felé:
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Kertek és virágok