Válasz: Vendégségben Ilonánál
Szia Ilona itt is!
Ami az elvégezendő munkákat illet... hát mi is épp erőt gyűjtünk hozzá...
Valahogy mindig tolódnak a dolgok, de megvárnak, előbb utóbb csak sort kerítünk szépen sorban mindenre.
![]() |
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Vendégségben Ilonánál
Szia Ilona itt is!
Ami az elvégezendő munkákat illet... hát mi is épp erőt gyűjtünk hozzá...
Valahogy mindig tolódnak a dolgok, de megvárnak, előbb utóbb csak sort kerítünk szépen sorban mindenre.
Ilona!
Ó,milyen pompás házatok van,olyan szép így a kerítéssel,meg az a szépen rendezett telek,udvar,terasz,nahát!Sok munka van benne,de csodálatos!
Sós - sajtos tekercs
Hozzávalók : 80 dkg liszt, 5 dkg élesztő, kis cukor, 5 dl tej, 1 dl olaj
Töltelék: 25 dkg Rama, 2 tojás sárgája, 1 evőkanál só, 10 dkg sajt.
Tetejére 1 tojás, sajt,
Az élesztőt felfuttatjuk kevés tejben egy kis cukorral. A hozzávalókkal összegyúrjuk, majd a tésztát négy felé vágjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket. A Rama margarint a 2 tojás sárgáját a sót jól kikavarjuk, majd a végén a sattal is. A tésztát kinyújtjuk egyesével és mindegyiket megkenjük a krémmel. Feltekerjük, felvágjuk a tetejét megkenjük tojással és sajttal megszórjuk. Alsó - felső sütés 180 fokon.
Ezt a tésztát bármivel is tölthetjük, mákkal, dióval, kakaóval, sonkával, kolbásszal stb.
A tésztát nem kell keleszteni, azonnal tölthető és süthető!
Szia Ilona!
Köszi szépen a receptet! Ki fogom majd próbálni!
Igazán guszta, és az is tetszik, hogy nem kell keleszteni!
Szia Margitka!
Igen nekem is ezért tetszett, gyorsan elkészül. Kicsit tartottam hogy sok a tej bele, meg az olaj de nem. Tálban dolgoztam össze, folyamatosan öntöttem bele a folyadékokat és felszívta. Majd ezután borítottam ki a táblára.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Vendégségben Ilonánál