2,965

Válasz: Mi újság Ancsánál?

Ma megsütöttem a narancsos kavart sütit,kuglóf formában,mert ez az adag két őzgerincbe való,nekem meg egy sincs,csak egy püspökkenyér..na de igy is elég lett!
http://kepmester.silihost.hu/images/1703/10970/00001225.jpg
http://kepmester.silihost.hu/images/1703/10970/00001226.jpg

2,966

Válasz: Mi újság Ancsánál?

Ancsa!

Hú mekkora kuglófot sütöttél!  Mikor lesz a kóstolás?  ... Mert én épp éhes vagyok!  https://margit2.hu/ujforumba/finom.gif

Na és van hozzá recepted is?  https://margit2.hu/ujforumba/nemtudom.gif

2,967

Válasz: Mi újság Ancsánál?

Hogyne volna: Narancsos kevert süti:4 nagy tojás,30 deka cukor,240ml.frissen facsart narancslé,én ezt vegyesen értem el,meyer citrommal,,240 ml.olaj,30 deka liszt és egy sütőpor,majd még 120 ml.narancslé a locsoláshoz.
A tojásokat egészben a cukorral felverjük habosra,bele az olaj,majd a narancslé...a lisztet apránként a sütőporral keverjük hozzá,elég hig lesz de igy kell lennie...sütőpapitros gyümölcskenyér formába töltjük,előmelegitett 160 fokon ,sütöjük jó 40 percig,tűpróba,puha lesz, de ha nem ragad a tűre akkor jó,ne száritsuk ki..mikor kivesszük,forrón meglocsoljuk a maradék narancslével,és úgy hagyjuk kihűlni,porcukorral meghintjük.Én szórtam bele egy kis mazsolát,de reszelt narancs vagy citromhéj esetleg dió is megy bele mert a narancs jól harmonizál vele.

2,968

Válasz: Mi újság Ancsánál?

Ancsa!

Köszi a receptet.  Szívesen megkóstolnám.  Látod megfeledkeztem róla, hogy vegyek narancsot, pedig ma is voltam boltban... Na majd szombaton megyek újra pár dologért... akkor lehet, hogy veszek. wink

Most éppen azon gondolkodtunk a férjemmel, hogy mit készítsek majd  a hétvégére? ... De még nem egyeztünk meg...

2,969 Utoljára Ancsa szerkesztette (2020-02-08 05:43:18)

Válasz: Mi újság Ancsánál?

Ma újabb adag narancslekvárt főztem,mézeskalács,mentol és rum izesitéssel,egy kicsi kimaradt,azt a narancsos sütivel benasiztam ebéd után!
Beirom a receptet,Kata kérésére,bár többen is kérik!
Fűszeres,karácsonyi narancslekvár
Hozzávalók.
1 kg narancshús(héj nélkül)
fél kiló cukor,
egy teáskanál fűszerkeverék,amit én magam készitettem,mozsárban:csillagánizs,szegfűszeg,fahéj és kardamom.
2 deciliter viz
egy tasak dzsemfix 2:1 ben citrusfélékhez.
A narancsot megtisztitom,egy kiló gyümölcshúst lemérek,vagy apró darabokra vágom,vagy ,mint én botmixerrel pépesitettem kicsit,hozzáöntöm a vizet is.
A lábasban a narancsot a dzsemfixel összekevertem és odatettem főni,kavargatva,mikor elkezdett rotyogni,beletettem a cukrot és a fűszereket,a forrástól kezdve 5-8 percig főztem.Üvegekbe töltöttem forrón,lezártam és leforditottam 5 percre fejjel lefele.
http://kepmester.silihost.hu/images/1703/10970/00001227.jpg
http://kepmester.silihost.hu/images/1703/10970/00001228.jpg
http://kepmester.silihost.hu/images/1703/10970/00001229.jpg

2,970

Válasz: Mi újság Ancsánál?

Ancsa!

Ó!  Látom, hogy Te is szorgos voltál! Nagyon guszták lettek a lekvárok! tongue

Váljék egészségedre a nasizás!  https://margit2.hu/ujforumba/law.gif

2,971

Válasz: Mi újság Ancsánál?

Ancsa!

Most vettem észre, hogy az üzenőfalon Kata kérdezte a narancslekvár készítését. Ma még nem nagyon érek rá, de majd holnap berakom az oldaladra is, oké!   https://margit2.hu/ujforumba/papakacsint.gif

2,972

Válasz: Mi újság Ancsánál?

Na már fel is raktam az oldaladra a konyhádba. Itt a linkje, ahol elérhető: Fűszeres, karácsonyi narancslekvár

2,973

Válasz: Mi újság Ancsánál?

Köszi szépen Margitka,nem is vettem észre hogy még nem volt fenn!Már olyan régóta készitem!

2,974

Válasz: Mi újság Ancsánál?

Hozom a kifliket mutatni!
http://kepmester.silihost.hu/images/1703/10970/00001230.jpg
http://kepmester.silihost.hu/images/1703/10970/00001231.jpg
http://kepmester.silihost.hu/images/1703/10970/00001232.jpg

2,975

Válasz: Mi újság Ancsánál?

Ancsa!

Azta! De jól néznek ki! Ezek kiflik?  ... A kűrtőskalácshoz hasonlítanak... júj, de megkóstolnám! https://margit2.hu/ujforumba/finom.gif

2,976

Válasz: Mi újság Ancsánál?

Kifli,igy van feltekerve csokival