13

Válasz: Fontos tudni!

Tegnap csipkebogyókat szedett a fiam a kerítése szélén a kertjében. Ez nagyon sok "C" vitamint tartalmaz, ami ugye most különösen fontos, a citromnak a 10-szeresét tartalmazza! ... Én be is kaptam mosás után frissiben egyet, miután kettévágtam, és kikapartam a magokat. Isteni fanyar az íze, és valóban érezni a citromos ízt. Igazán élvezhető! Nagyon szeretem az ilyen fanyar ízeket. Elhatároztam, hogy amíg lesz, ezt naponta ismételem. tongue

https://i.postimg.cc/xdNytgt4/csipkebogyo-2020.jpg

Érdemes ezeket is elolvasni:
1./ csipkebogyó

2./ Csipkebogyó: C-vitamin ingyen

14

Kurkumás-gyömbéres vitaminbomba

Egy citromot szeletekre vágok, egy tálba helyezem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Ráöntök fél dl almaecetet, 30 percig hagyom állni. Ezután belereszelek, 5 cm gyömbért. 10 gerezd fokhagymát jól megtörve, 3 púpozott kávéskanál kurkumát, és 3 evőkanál mézet.
Mindezt mixerrel jól összepépesítem, és beleöntöm egy 7 dl-es csavaros üvegbe, és lezárom. Hideg helyre teszem.

Majd minden reggel éhgyomorra egy kávéskanállal eszek belőle.

https://i.postimg.cc/4NsDmDBC/kurkumas-gyomeres-vitaminbomba.jpg

15

Margitka.
Na, ebben aztán van vitamin bőven, kipróbálásra vár. smile

16

Szia Margitka!

Közben elmentem mert a gyerek értekezletre hívott. Nagyon érti.

Köszi! Ez nagyon fincsi lehet, de jó a színe is. Valahol találkoztam már ezzel  recepttel, de elfelejtettem leírni. Jaj de jó hogy megtaláltad. Én csak a kurkumától és a fokhagymától tartok nem sok bele?  A gyomrom nem bírja különösen a sok foghagymát.

17

Lia!
Remélem, hogy Neked is fog ízleni!  smile

Ilona!
Én meg a Skype-n írogattam  Gáborékkal. De most idejöttem a géphez, hogy elköszönjek..
Ha nem bírod a sok foghagymát, és a kurkumát próbáljad meg kevesebbel... De nekünk így tökéletes az íze.  tongue

18

Fontos!

Ezt a videót érdemes végig nézni és végig meghallgatni!

A covidos betegek otthoni ápolása - a Pécsi Tudományegyetem tanácsai: COVID-19

19

Kérlek olvasd el, ha még nem olvastad, hasznos lehet!

3 órán belül visszafordítható !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Egyre többen hívják a mentőket, amikor a szélütés tüneteit észlelik. ... Az emberek sokkal bátrabban nyúlnak a telefon után, sokkal hamarabb kérnek segítséget. Jól tudják, hogy minden perc számít, hiszen, ha három órán belül sikerül a betegnek eljutnia a legközelebbi Stroke központba, úgy sokkal nagyobb esélye van a túlélésre."

Dr. Mikola László, a Magyar Stroke Alapítvány munkatársa üdvözli Önt! Tudta, hogy stroke, más néven a szélütés felelős minden harmadik halálesetért? És tudta, hogy három esetből kettő megelőzhető, ha még időben felismerjük a tüneteket, és azonnal mentőt hívunk? Most Ön is tehet ezért, mindössze ezt a levelet olvassa el figyelmesen, és küldje tovább ismerőseinek, barátainak!

Magyarországon öt millió e-mail cím létezik (de ennél kevesebb címzett) - ha csak egy részükre eljuttatnánk az itt leírtakat, emberi életeket mentenénk meg!

És egy történet, melyet érdemes elolvasnia - hiszen, ha mindenki emlékezne a három betűre, életeket lehetne megmenteni vele:

"Egy kerti-partin, egy barátnőm kissé megingott, el is ejtette a tányérját, de ezután, mindenkit megnyugtatott, hogy jól van (ugyanis a többiek orvost akartak hívni). Ő azt állította, hogy csak az új cipője miatt csúszott meg egy téglán. Felsegítették, kapott egy másik tányér ételt és bár egy kissé gyengének tűnt, tovább szórakozott. Később felhívott a férje, hogy elmondja, a feleségét kórházba vitte, ahol el is hunyt. A parti során STROKE-ja volt. Ha tudták volna, hogyan kell beazonosítani a stroke jeleit, talán ma is velünk lehetne. Mások nem halnak meg, de reménytelen, tehetetlen helyzetbe kerülnek.

Egy neurológus azt állítja, hogy ha a stroke áldozatát 3 órán belül elkezdheti kezelni, teljesen visszafordítható az állapot. TELJESEN! Azt mondja, hogy a stroke felismerésének és diagnosztizálásának egyszerű a trükkje, azután pedig 3 órán belül el kell kezdeni a kezelését.

A stroke felismerése. (Néha nehéz beazonosítani a stroke jeleit. Sajnos, a tudatosság hiánya katasztrófát okozhat. A stroke áldozata súlyos agykárosodást szenvedhet, ha a környezete nem ismeri fel a stroke jeleit.)

Az orvosok szerint bárki felismerheti a STROKE-ot, ha három egyszerű kérést mond az illetőnek: M. .... B. ..... E. .....

1. M: Meg kell kérni az illetőt, hogy MOSOLYOGJON.

2. B: Meg kell kérni, hogy BESZÉLJEN, mondjon egy egyszerű mondatot (összefüggően: pl. Szép napunk van.).

3. E: meg kell kérni, hogy EMELJE FEL mindkét karját.

Ha az illetőnek a három kérés teljesítésének bármelyikével nehézsége van, azonnal hívd a mentőket és mondd el a tüneteket!

Még egy jel: Mondd az illetőnek, hogy ÖLTSE KI A NYELVÉT.

Ha a nyelv kicsavarodott , ha egyik vagy másik oldalra megy a nyelv, ez is a stroke jele lehet.

Egy kardiológus szerint, ha mindenki, aki megkapja ezt az e-mail-t és elküldi 10 embernek, akkor azzal legalább egy életet meg lehetne menteni."

20

Érdekes cikket olvastam a szőlőmag hatásáról, megosztom Veletek:

SZŐLŐMAG ŐRLEMÉNY

Szüret után beáztatjuk lavórba ami a présben maradt, jól megkavarjuk, a héja úszkál egy darabig, a mag hamarabb leül az aljára. Kiszedjük a héjat, szűrőn vagy szitán át leöntjük a magról a vizet, ponyván vagy lepedőn szétterítve megszárítjuk a magot.
Én üvegben tárolom a kamrában, és kávédarálóban őrlöm kis tételekben. Napi néhány kávéskanál kell csak belőle.
Sokan akiknek van szőlőjük, nem is gondolják, hogy ez a melléktermék ilyen hasznos és értékes alapanyag, és érdemes feldolgozni.
Szentgyörgyi Albert neve mindenkinek ismerősen cseng, ha a C-vitaminra gondolunk, de valójában mi is volt az első felfedezése? .... Először Nobel-díjas tudósunk, Dr. Szentgyörgyi Albert írta le még 1936-ban a ”szőlőmag” emberi szervezetre kifejtett kedvező hatását. Ő mondta ki azt is először, hogy a szőlőmag tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst. Nobel díjas tudósunk a 30-as években piros szőlő és szőlőmaggal kapcsolatos kutatásokat végzett, amikor rájött a lényegre: a szőlő és a magja egy fantasztikusan erős természetes immunerősítő és antioxidáns.

18x erősebb a C-vitaminnál és 50xerősebb antioxidáns az E-vitaminnál, hő hatására sem megy benne tönkre a hatóanyag.
A szőlőmag mikroőrleményben levő polifenolok antioxidáns hatásuknak köszönhetően hozzájárulnak a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához.

A szőlőmag őrlemény hatása, összetétele:
Számos kutató olyan anyagot keres, mely elpusztítja a daganatos sejteket, ugyanakkor ez egészségesekben nem tesz kárt. Ilyen szempontból a jövőre nézve a szőlőmag kivonat igencsak ígéretes választásnak tűnik. A szőlőmag őrlemény segít semlegesíteni a szervezetünkben termelődő szabadgyököket, a nagy töménységben jelen lévő polifenol vegyületek segítségével, melyek antioxidáns hatása a C és E-vitaminnál húszszor erősebb.

A ”szőlőmag őrlemény” ajánlott fizikai munkát végzőknek sportolóknak, az erős érrendszer kiépítésére, az ízületek védelmére, az anabolizmus serkentésére.
A városokban élőknek, a napi 8 órát irodában dolgozóknak ajánlott a ”stressz ellensúlyozására”, a ”stressz tűrő képesség”
fokozásához, a szabadgyökök lekötésén keresztül.
A ”szőlőmag őrlemény” fogyasztható krónikus ízületi bántalmakra, gyulladás gátló hatása okán, hölgyeknek, változókori
panaszokra, uraknak prosztatájuk védelmében.
Külsőleg alkalmazva a szőlőmag őrlemény keverhető pakolásokba, ránctalanító és kisimító hatása miatt. A szőlőmag őrlemény bőrre kifejtett pozitív hatása, rugalmassá teszi a bőrt, érvényesül akkor is ha ”elfogyasztjuk”, mivel stabilizálja a kollagént és az elasztint.

Fiataloknak is ajánlott a készítmény fogyasztása, ”élénkíti az agyműködést”, erősíti az immunrendszert. Időseknek a fogyasztása az ”érszűkület” és az ”érelmeszesedés” megelőzése céljából hasznos. A készítmény ajánlott továbbá ”keringési problémák” megelőzésére, az ”allergiák” tüneteinek enyhítésére illetve a ”koleszterinszint” beállításához egyaránt. Segíthet az ”ízületek egészségének” megtartásában, csökkentheti a gyulladásokat. Van aki pálinkában áztatva, elixírként, van aki mézzel-fahéjjal keverve, van aki belesütve tésztába.

21

Nem elég hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a víz fogyasztás!

https://margit2.hu/forumba-kepek/viz1.jpg

22

A társalgásba már beraktam ezt az oldalt. De szerintem ebben a topikban a helye. Mert fontos!

Ezt jó tudni!!!: MI AZ A GDPR?

Például, ha telefonon zaklatnak ismeretlenek, akkor nyugodtan kérdezzétek meg, hogy honnan ismerik a számotokat? ... Na és, hogy a GDPR európai adatvédelmi törvény alapján kérjétek, hogy töröljenek a listájukról! ... Le fogják tenni a telefont! wink

23

Megevett napi 2 tojást, egy idő után csodálatos dolgot tapasztalt!

https://i.postimg.cc/TY3GRnf8/2-fott-tojas.jpg

Nagyon kevesen tudják, hogy milyen csodálatos dolgot tapasztalhatnak, ha minden nap megesznek 2 darab főtt tojást. A tojás önmagában véve is nagyon egészséges, viszonylag olcsó és csak 85 kalóriát tartalmaz.
Lássuk milyen hihetetlen hatásokat tapasztalhatunk, ha minden nap 2 darab főtt tojással hozzájárulunk az egészségünkhöz!
1. Infarktus
A tojás fogyasztásával megakadályozhatod, hogy az artériák falán lerakódjon a zsír. Az úgynevezett jó koleszterin szintjét növeli, ami védi a vérerek egészségét, és a szívét is.
2. Immunrendszer
Az immunerősítő szerepét leginkább magas szeléntartalmának köszönheti.
Egy tojásban a napi szükségleted negyede benne van.
3. A tojásban sok a koleszterin tényleg. De csak a pozitív hatású koleszterin, ami segít levinni a rossz koleszterin
szintjét a szervezetben.
4. Energiaszint
Magas B2 vitamin tartalma miatt energizáló hatású.
5. Bőr és haj
B-komplex vitamintartalma miatt erősíti a bőrt, hajat, körmöket. És az idegrendszert is támogatja.
6. Zsírégetés
Minden tojásdiéta drasztikus eredményt hoz, nem véletlen. A tojás energiát ad és közben el is tölt. Ha sok tojást eszel, nem eszel annyit másból.
7. Védi az agyat
Kolin tartalmánál fogva nagyon erősen táplálja az agyszövetet és az idegrendszert, csökkenti a depressziót.
8. Növeli az izmokat
Magas fehérjetartalmánál fogva táplálja az izomszöveteket.
9. Stresszoldó
A már említett kolin tartalom miatt emeli a szervezet szerotonin szintjét.
10. Védi a szemet
Lutein és zeaxanthin van benne, ami a két legfontosabb antioxidáns a szem védelmében.
11. Fog és csont erősítő
Nagyszerű D-vitamin forrás, ezzel csökkenti a csontvesztést, a fogak tönkremenetelét lassítja. Különösen idősek fogyasszák többet!

Forrás: tudasfaja.com

24

Ezt is jó ha tudjuk!

https://i.postimg.cc/SsSnD0Xz/2021-02-20-tudtad-e-144hsz.jpg