Kisült a drezdai stollenem...
Csak egy hét múlva vágom meg...addig a hűtőben,folpackban,hagyom ,hogy érjenek az izek benne,mivel alkoholban áztatott aszalt gyümölcsökkel és mandulával készült.

Receptet is hozok,de majd ha megvágtam ,hozok szeletet,addig ne tedd fel Margitka kérlek a honlapomra!
Drezdai stollen!
Fél kiló lisztbe mélyedést nyomunk,3 deka élesztőt belemorzslun egy kanál cukrot szórunk rá és másfél deci langyos tejet,letakarva hagyjuk megkelni.
Kétféle mazsolát,narancs és citromhéjat,manduladarabokat,én tettem sárgabarackot,vörösáfonyát és ananászt is,kb 30-35 dekányi legyen.Beáztatjuk rumba,amibe mandulaaromát is csepegtetünk.Hagyjuk legalább egy órát ázni,néha megkeverjük.
Ha az élesztő felfutott,beleütünk egy tojást,20 deka puha vajat,de ne legyen meleg!10 deka kristálycukrot,egy fél teáskanál mézes fűszerkeveréket(én most forralt bor fűszerkeveréket használtam és az aszalványokat is borba áztattam).Megdagasztjuk a tésztát,letakarva hagyjuk dulplájára kelni.Lisztezett deszkán kinyújtjuk jó nagy téglalapra,rászórjuk a gyümölcsöket,majd feltekerjük mint a bejglit,végül jól átgyúrjuk!
Megformázzuk hosszúkás,oválisra,sütőpapiros tepsibe tesszük és hagyjuk megint megkelni vagy 45 percig.175 fokos sütőbe toljuk,kb 1 órát sütjük,ha nagyon pirul letakarjuk a tetejét!Forrón megkenjük olvasztott vajjal és jó vastagon porcukrozzuk,két rétegben is.Ha kihűlt,folpackba csomagoljuk,a hűtőszekrény alsó polcára téve,hagyjuk hogy az izek összeérjenek benne,két -három hétig is eláll mielőtt felvágjuk!