Válasz: Mi újság Ancsánál?
Tepertős-sajtos ,hajtogatott pogácsa.
Összeállitjuk a tésztát:fél kiló liszt,3 deka élesztőt belemorzsolunk,négy jó nagy kanál tejfölt,egy kanál zsirt,egy kanál tejet,egy kanál sót,15 deka tepertő morzsát,egy csipet cukrot,egy tojást.Nem túl lágy tésztát gyúrunk.Letakarva hagyjuk duplájára kelni!
Kinyújtjuk négyszögletesre,megkenjük olvasztott zsirral(én szezám olajat használtam)és megszórjuk reszelt sajttal,majd hajtogatjuk.Alulról félig,erre fentről ,majd jobbról, balról.
Elforditjuk 90 fokkal majd letakarjuk ás újra hagyjuk 20 percet kelni.Megismételjük egyszer még a hajtogatást,sajt szórást!
miután második hajtogatás után is megkelt,kinyújtjuk,ujjnyi vastag ra és becsikozzuk a tetejét,majd szaggatjuk,érdemes kicsit megsöndörgetni a pogácsákat a két tenyerünk közt,akkor szépen elválnak a rétegek majd süléskor és magas lesz a pogi!
Letakarva hagyjuk ismét kelni,majd lekenjük tojássárgájával és előmelegitett sütőben szép pirosakra sütjük!
A leeső részeket összegyúrtam és miután kinyújtottam már csak kockákra vágtam igy semmi nem ment kárba.