Válasz: Mi újság Ancsánál?
Igen,az enyém,nagyon finom volt az oldalas,nem is volt benne csont,csak porcogó,az meg puhára főtt,nagyon finomra sikerült!
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?
Igen,az enyém,nagyon finom volt az oldalas,nem is volt benne csont,csak porcogó,az meg puhára főtt,nagyon finomra sikerült!
A hétvégi főzésen túl vagyok,kezdem az elmaradhatatlan kolbászos babbal,remélem amit főztem elég lesz vagy három napra!

A lucskos káposzta,sertés combból és csontos karajból készült!

És egy roppant egyszerű,viszont annál finomabb csirkemell salátát is összedobtam!

A receptet a You Tube-on találtam,románul.Leforditom!
Jamila féle csirkemell saláta!
Hozzávalók,ahogy én variáltam:
Fél kg csirkemell filé,fél kg paradicsom,két fej saláta,lehet kétféle,szines kaliforniai paprika,lilahagyma,olviabogyó,olivaolaj,só,bors ,málnaecet,egy kanál mustár,piros porpaprika,száritott petrezselyemzöld.
A csirkemellet megmossuk egy tálba tesszük,megszórjuk sóval,borssal,pirospaprikával,a száritott petrezselyemzölddel,és pár kanál olivaolajjal meglocsoljuk,jól átforgatjuk,hagyjuk gy fél órát pácolódni,de persze lehet egy éjszakát is és a fűszereket mindenki az ízlése szerint variálhatja.Egy kevés olajat forrósituk hirtelen kisütjük a mell filéket.Kb,7-8 percet egy egy oldalát.Félretesszük hűlni.Addig összevágjuk vagy tépkedjük a salátát egy nagy tálba,felkockázzuk a paprikát,felekbe vágjuk a paradicsomot,felkarikázzuk a hagymát és az olajbogyót,majd a csirkemellet is felkockázzuk,kettőt viszont csak szeletelünk,azt meghagyjuk a saláta tetejére!Mindent jól átforgatunk,kikavarjuk a dresszinget,ami pedig áll:Oliva olajból,egy kanál mustárból,izlés szerint só,bors ,citromlé,az esetemben málnaecet.Jól kikavarjuk ,rácsorgatjuk a salátára,átforgatjuk,a végén a két felszeletelt csirkemellet,ráhelyezzük!
Most megyek desszertet késziteni!
Ancsa!
Igazán tartalmas ételeket készítettél! ... Nem fogtok éhezni a következő napokban sem! Nagyon guszta a tálalás! Tetszik nagyon! 
Na és mi lesz a desszert? Hogy lesz vele?
Roládot tekertem fel,csokikrémmel,most holnapig a hűtőben keményedik,majd aztán következik a diszités!
Desszert,csokikrémes rolád,eperrel,tejszinhabbal!

Hú ez is nagyon finom lesz majd! Igazán guszta lett a díszítése! 

Kész a sminkem... ![]()

Szuper lett! ... Úgy tűnik, mintha álmos lenne... pedig most kellene, hogy nyüzsögjön! ![]()
Vigyázok Anyára míg fürdik,bele ne fulladjon a kádba! ![]()

... Úgy látom, hogy mindig körülötted akar lenni.... Nagyon "anyás"! ... Hihi, igazán komolyan figyel, szemmel tart! 
Igen,apu is ezen kacag,hogy nagyon anyás egy macskám van! ![]()
Akkor hozom a sonkát!
Elő is van főzve,már igy is nagyon finom,megspórolták a gázt meg az időt a főzéssel.Füstölt paprika BBQ-val kentem be,igy hagyom állni vagy két napot mielőtt kisütöm.
Lesz hozzá reszelt torma,és akarok töltött tojást is késziteni.
Ancsa!
Nagyon guszta a sonka!
Mi is akarunk még tormát is készíteni, mert már nem sok van... szerencsére a kertben terem a torma is... Na és természetesen lesz nálunk is kaszinótojás, ez elmaradhatatlan itt is. ![]()
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?