Válasz: Mi újság Ancsánál?
Na ez szuper! ... Ezt már teheted is ki valóban cserépbe! ... 
Mindenesetre kíváncsi leszek a további fejlődésére is...
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?
Na ez szuper! ... Ezt már teheted is ki valóban cserépbe! ... 
Mindenesetre kíváncsi leszek a további fejlődésére is...

Krumpli a cserép edényemben,imádom ezt a lábas félét...hétvégén húsgombóc csorba fog főni benne!
Csak beleraktam az összes hozzávalót és felengedtem vizzel,seperc alatt megfőtt...
Szia Ancsa!
Most néztem végig miket vásároltál. Hát nagyon jók, használd őket egészséggel. Micsoda finomságokat készítettél már bennük! Gondolom, hogy milyen finom az ételnek az íze, shzinte hiohetetlen hogy meg tudja változtatni az étel ízét egy edényke is.
A csirkemell pácolva nagyon guszta, leírhatnád milyen fűszereket használtál hozzá!
A mai menűd is guszta, látni hogy finom!
A cicusok meg nagyon szépek, a kicsi is szépen fejlődik. Annyira aranyos a pofikája neki is!
Most látom, csak az ananászt! Hát ez nagyon ötletes és szépen fejlődik!
Ancsa!
Akkor jól jártál ezzel az edénnyel is!... Ha már most így megkedvelted, csak sokáig tudjad használni majd! ![]()

Van már kenyerem is reggelre,addig ki is hűl.Végre kiteregettem és mehetek aludni..Jó éjt mindenkinek!
Ancsa!
De szép magos lett a kenyérkéd!
... Ha reggel felvágod, egy szeletet tartsál meg nekem is! ![]()
Megérdemled már a pihenést, aludj jól, szép álmokat! 

Túrós-baconos pogácsa
60 deka liszt közepébe mélyedést nyomtam,2.5 deka élesztőt belemorzsoltam és felöntöttem egy deci langyos vizzel,egy csipet cukrot szórtam rá,hagytam felfutni.Addig lereszeltem fél kiló sóstúrót,de ha édesből készited az sem gond,csak több só kell a tésztába.,12.5 deka vajat daraboltam köré, kis sót,és összeszedtem a maradék töpörtyűt és bacont,felkockáztam és az egészet egy serpenyőben lepiritottam.Felfutott az élesztő,összegyúrtam a tésztát,még két kanál tejfölt adtam hozzá.Mikor szépen összeállt,kinyújtottam,rászórtam a sült bacont és a zsirját is ami kisült rácsorgattam.Feltekertem mint a bejglit és egymásra hajtogattam a két végét,igy lefedtem egy nagy tállal és hagytam megkelni.Mikor szépen megkelt,csak kinyomkodtam a levegőt belőle és kinyújtottam ujjnyi vastagra,késsel berácsoztam,kiszaggattam ,a pogácsákat kicsit megsöndörgettem a két kezem közt ,igy magasabbak lesznek.Tepsiben hagytam megkelni. Bemelegitettem a sütőt 180 fokra,lekentem a pogácsákat tojás sárgájával,amit megsóztam és borsoztam kissé!(vigyázzunk a sóval,mert a bacon is sós,meg a túró is!)
Szép pirosakra sütöttem őket!
Nekem 50 darab pogácsám lett!

Univerzális a fazekam!
Húsgombócos csorba főtt benne!
Kész a csokikrémes tortám!

Ancsa!
Nagyon ügyes vagy! Megint mennyi finomságot készítettél! A leves guszta, még kívánatosabb a leves is ilyen szép fazékból! A tortáról nem is beszélve! Csuda jól néz ki, érdemes volt megvenni ezeket a díszítő csöveket! Nagyon feldobja a tortát! Én is veszek, régen szemezek vele. A leveleket hanyas csővel nyomtad ki? Ez a torta most kinek készült?
A múltkor írtam, hogy a csirkemelleket milyen fűszerekkel pácoltad? ...de szerintem nem vetted észre. Annyira guszta még a pácolása is.
A pogid is szuper, már vettem is belőle! Az is nagyon jól sikerült!
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?