Válasz: Mi újság Ancsánál?
Sajt torta gyümölcsökkel!
Előrebocsátom,hogy saját kitalációm,de a receptet közreadom ha valakit érdekel.
A hozzávalók pedig:
Egy csomag babapiskóta,,amit persze nem használunk el egyszerre,két ilyen kis 20 centis tortának lesz elég.
Két 10 dekás sajtkrém,ez egy kicsit sózott,de nem gond,mert a krém elég édes és ellensúlyozza.
20 deka porcukor.
Egy negyed liter tejszin,felverve habnak.
Egy csomag Dr.Oetker zselatin
Gyümölcsök.
Mivel én friss és fagyasztott gyümölcsöt használtam,először megfuttattam cukorszirupban őket,aztán két tányérba szedtem,értelemszerűen előbb a világos gyümölcsöt,az ananászt főztem meg.Hagyjuk hűlni.
A tortaforma aljába tördelünk apróra piskótát,ezt meglocsoljuk a fennmaradt cukorsziruppal,mig jól megpuhul ,akkor egy kanállal lenyomkodjuk.ez lesz az alap,amit más esetekben Oreo kekszből készitenek.
Körben kirakjuk piskótával a formát.A sajtokat kikavarjuk a cukorral,majd a felvert tejszint is hozzáadjuk,a kész krémbe egy zselatint megáztatunk egy féldeci hideg vizben,és megmikrózva pár másodpercig amig elolvad,hozzáöntjük a krémhez,jól átforgatjuk.
A fele krémet betöltjük,elegyengetjük.Erre jön egy réteg gyümölcs,nálam ez az ananász.Megint krém és a tetejére a többi gyümölcs,nálam ez áfonya,meggy és ribizli,pár szem kumkvat.Ha marad egy kis krémünk,diszithetjük a tortát.
Betesszük pár órára a hűtőbe!