Válasz: Mi újság Ancsánál?
Ancsa!
Nagyon jól sikerült a kavart sütid, és a kekszes krémesed is! Guszta mindegyik felvágva!
![]() |
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?
Ancsa!
Nagyon jól sikerült a kavart sütid, és a kekszes krémesed is! Guszta mindegyik felvágva!
Hozom a hét végi menüt:
húsleves,egy egész csirkét főztem bele,amit aztán lesütöttem.
Laci kérésére pogácsa is készült,kalamata pasztával kentem meg,egyszer hajtogattam,egy tepsi sajtos,egy meg szezámmagos szórással.
Ma megfürdőztettem néhány nagyobb virágomat is,ő egyik kedvencem,Laci anyukájától kaptuk,egy tő volt,pár levél,nem is tudom mi a hivatalos neve,mi egyszerűen csak indián toll-nak hívjuk.
Ancsa!
Hú de finomságokat készítettél ma is! Nagyon szorgalmas voltál!
Nagyon szép ez az "indián toll"! Nekem is tetszik!
A mai ebédünk,paradicsomos,fokhagymás csirke,puliszkával.
A román neve:Ostropel de pui,ejtd:osztropel de puj.
Recept:
Egy egész csirke,feldarabolva,négy fej nagy hagyma,egy fej fokhagyma,négy nagy paradicsom,lehúzzuk a héját és a húsát össszedaraboljuk,vagy mint én egy konzerv aprított paradicsomot használunk.
A húst olajon mindkét oldalán kissé megpirítjuk,majd kszedjük egy tálra,a fennmaradó olajba beleszórjuk az apróra vágott fokhagymát,majd a hagymát,sózzuk,borsozzuk,kissé pároljuk,majd rárakjuk szépen a húsokat,leöntjük a paradicsommal,ha kevés a leve a paradicsomoknak,pótoljuk paadicsomlével,két babérlevelet teszünk bele,ízlés szerint sót,borsot és fedő alatt puhára főzzük,míg a leve besűrűsödik,egy kb 35 perc,felére lefő a leve.Puliszkával tálaljuk,vegyes savanyúság illik hozzá.
Narancsos banánkenyér
két banánt,és két narancsot késes gépben összeaprítottam,beledobtam vagy hat szem apróra darbolt datolyát is.5 egész tojást kézi robotgéppel kihabositottam 15-20 deka cukorral,egy deci olajat csorgattam bele,egy sütőport tettem hozzá,valamit a gyümölcsök pépjét,jól összedolgoztam,mehet bele reszelt narancshéj,vagy cukorszirupban elrakott narancshéj,kb.20-25 deka liszt,attól függ mennyi leve volt a gyümölcsöknek.beleöntjük gyümölcskenyér formába,megszórjuk különböző szárított gyümölcsökkel,én óriás mazsolát és mandulalapocskákat szórtam rá.Tűpróbáig sütjük,nekem kb.30-35 perc volt,hagyományos gázsütőben.Még forrón narancslével,vagy narancsszörppel meglocsoljuk.
Ancsa!
Nálatok is nagyon finom ebéd készült mára. Guszta lett minden, gondolom, hogy holnapra is maradt.
Aztán ne hajtsad már magadat, hogy a karod pihenni tudjon! Remélem, hogy holnapután már sokkal jobban leszel!
A kocsonyáim a spájzbn dermednek reggelig,aztán kerülnek a hűtőbe.
A rakott krumplit most kolbásszal és jó sok tejföllel,sajttal készítettem.
Kedvenc hentesemnél a mai kínálat.
Ancsa!
Hú de guszták lettek megint a kocsonyák! Jó tartalmasak is! Meg is kívántam...
A rakott krumpli is finom lehet! Már mi is beszéltük tegnap, hogy lassan lehetne készíteni...
Na és a kedvenc hentesednél a kínálat igazán csábító! Lehet választani, vásárolni belőle bőven! ...
A kis szülinapi torta,amit készítettem mandarinos krémmel készült!
Ancsa!
Ez valóban nagyon szép lett! ... Milyen finom is lehet ezzel a krémmel!
Na most meg is kívántam a mandarint.. még szerencse, hogy van is itthon! ... mindjárt eszünk is!
Nem csicsáztam a kis tortát,de a krémje nagyon finom és nagyon kávés.
Ancsa!
Szerintem így nagyon mutatós lett ez a kis torta! ... Na és mily3n finom is lehet a kávés ízesítéssel!
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?