Válasz: Mi újság Ancsánál?

Ezt muszáj megmutassam.
Elkezdtem főzni, kivettem a húsokat a leveshez,pepecselek a konyhapulton,mikor megfordulok ezt látom.
Szinte hallottam:Anya főz, gyertek nézzük!! Biztos ad egy kis husit...
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?

Ezt muszáj megmutassam.
Elkezdtem főzni, kivettem a húsokat a leveshez,pepecselek a konyhapulton,mikor megfordulok ezt látom.
Szinte hallottam:Anya főz, gyertek nézzük!! Biztos ad egy kis husit...
Ancsa!
Ez szuper jó fotó a cicusokról! Hogy milyen szépen ülnek egymás mellett! 

A panettoném,kinőtt a formából,pedig csak félig volt,ahogy kell,de iszonyú nagyra nőtt ,mikor sült és sajnos a finom makaron kéreg lefolyt róla mielőtt megsült volna,csak imitt,amott maradt rajta...olyan lett mint egy atomrobbanás,Laci el is nevezte Gombanettonénak...
A fehérjéből készült gyyümölcskenyér viszont remekül sikerült,épp hűl,nem nőtt nagyra,nem repedt,és szépen ki is jött a formából,és nem is esett össze!Most kicsit csavartam rajta és rózsaszínre készítettem.

Ancsa!
A panettonéd jól megkelt, de biztos finom az íze... a "robbanás" meg előfordulhat bármikor! ... Hihi, azért Laci huncut nevet talált neki! ![]()
A gyümölcskenyered így kifordítva nagyon mutatós! ![]()
Ancsa!
Valóban nagyon mutatósak így szeletekben a sütikéid! Látni rajtuk, hogy mennyire finomak is! 
A cicák pedig szépségesek este is! 
Eredeti olasz Panettone
Előtésztát készítünk.
2.8 deka élesztőt, 3 deci tejben ,egy evőkanál cukorral ,és 3-4 kanál liszttel felfuttatjuk.
Mikor habos hozzáadunk 3 egész tojást, 15 deka lisztet és 10 deka kristály cukrot. Alapos eldolgozzuk,a keverőgéppel,vagy kézi mixerrel. Folpackkal lefedve,egy éjszakára hideg helyre tesszük, hűtőbe vagy hideg éléskamrába.
Az aszalványokat áztassuk rumba,mazsola,vörösáfonya,kandírozott naracs és citromhéj,aszalt sárgabarack.Másnapig hagyjuk.
Másnap hozzáadunk két egész tojást, +4 sárgáját, 45 deka lisztet,egy csipet sót, és 15 deka cukrot,ízlés szerint vanília aromát. Alaposan kidolgozzuk.Ekkor ragacsos ,krémes a tészta .Apránként, kockára vágva hozzáadunk 20 deka vajat,míg a tészta szépen felveszi az egészet. Ekkor öntjük hozzá a lecsepegtetett aszalványokat is. Mikor eldolgoztuk pihentetjük a tésztát, lefedve,lehetőség szerint hideg sütőbe tesszük és egy edényben forró vizet tegyünk mellé. A gőzben szépen nő a tészta. 30 perc leteltével átmozgatjuk,alaposan húzzuk fel a tészta széleket, hajtsuk középre, hogy sok levegő kerüljön bele.(sziromhajtogatás).
Ezek után adagoljuk a tésztát a formákba, ebből a mennyiségből 3 darab fél kilós Panettonénk lesz. A formát csak félig töltsük meg,nagyra fog nőni.
Lefedve ismét hagyjuk pihenni míg eléri a forma tetejét.
Olvasztott vajjal lehet kenni és porcukrot szitálni rá, vagy megszórni mandulaforgáccsal,esetleg egy fehérjéből, porcukorral és mandulaliszttel lehet egy krémet rá készíteni, és porcukrozni. Így nagyon finom.30-40 percig előmelegített sütőben készre sütjük.
Ancsa!
Látom, hogy beírtad az " Eredeti olasz Panettone" receptjét már. ... 
Guszta lett a fasírtrúd is! Finom lehet! 
Egy karácsonyi közös fotó,ilyen szépen sütött ma a nap!

Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?