Válasz: Mi újság Ancsánál?
Savanyú káposztás bableves.
Egy nagyobb lábasba karikázunk kolbászt. Én két szálat használtam, vékony füstölt kolbászt.(Cabanos). Tehetünk minden megmaradt füstölt csücsköt kockázva,pl. sonkát, tarját, bacont. Többféléből még finomabb. Kis olajon pirítjuk. Egy közepes hagymát , két gerezd fokhagymát apróra vágva beleszórunk,egy kiskanál kömény magot, egy répát és egy petrezselyem gyökeret karikázunk ,együtt pirítjuk ,szórunk rá pirospaprikát, felengedjük vízzel. 60 deka savanyú káposztát teszünk bele, csomborral ízesítjük, főzzük míg a zöldség megpuhul.Ekkor egy konzerv szárazbabot,teszünk hozzá együtt főzzük még kb.10 percet. Tejföllel találjuk és csípős paprikával.


























