Válasz: Mi újság Ancsánál?
Ancsa!
Jó sok kekszet készítettél! Aranyos kis figuráid vannak már! 
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?
Ancsa!
Jó sok kekszet készítettél! Aranyos kis figuráid vannak már! 
Ancsa!
Igazán guszta lett a pizza! Talán már be is faltátok? 

Első karácsonyi sütim kész.
Olaszországban a panettone eredetét igen változatosan szokták mesélni, mégis van egy közös pont a történetekben: a karácsonyi kalács születését általában Milánóhoz kötik.
Eredete egészen a Római Birodalomig nyúlik vissza.
Egy legenda szerint a 15. században Ludovico Maria Sforza, ragadványnevén Ludovico il Moro, Milánó hercegének szakácsát arra kérték, hogy készítsen ízletes lakomát a fejedelemnek és a nemeseinek. A szakács eleget is tett a kérésnek, ám elfeledkezett a desszertről: a sütőben hagyta, és megégett.
A kis konyhai kisegítő fiú, Toni, azt javasolta, hogy használják fel a reggelről megmaradt lisztet, vajat, tojást, mazsolát és citromhéjat, és készítsenek belőle tortát. A szakács is rájött, hogy nincs más megoldás, ezért hallgatott a fiúra. Mindketten idegesen toporogtak az ajtóban, és a herceg nemeseinek reakcióit figyelték. A szakács legnagyobb örömére mindenki szerette.
A hercegnek annyira ízlett, hogy megkérdezte a nevét a szakácstól. Ő azt válaszolta: L'è 'l pan de Toni, azaz Toni kenyere. Ez a név vezetett a panettonéhoz.
Ancsa!
Jó néz ki a sütid! 
Köszi az ismertetőt a történetéről! Nem hallottam még eddig. 
Szia Ancsa!
Nagyon guszta lett és jó magas. A fiamék szoktak hozni ajándékba kapják. Így tudom milyen az íze, finom nagyon de nekem borzasztóan édes. Tőlük tudom a történetét is. Ha sütném biztosan nem cukroznám annyira.
Ancsa!
Látni a fotón, hogy milyen jól sikerült ez a Panettone! Guszta a belseje is! ... A cukor mennyiségét már én is minden sütiben kevesebbre mérem... persze meg is kóstolom a készítése közben, hogy megfelelő legyen!
Régen én is megszórtam a tetejét porcukorral több sütinek is, már ezt mindig elhagyom... szerencsére nálunk úgy nem is nagyon szerette senki... enni is könnyebb, ha közben nem potyog a porcukor a süti tetejéről. ![]()

Idei karácsonyi tortám,ízvilágában karácsonyi,küllemében már a tavaszt várja...a krémje,mascarpone,sűrített tej,és tejszín,narancsdzsemmel rétegezve.
Rudas fasírtot is sütöttem.
Húsleves is van,csigatésztával,és pulyka meg csirkecombokat sütöttem,az krumplipürével van,és gesztenyés bejglit sütöttem.

Piszke nagy érdeklődést muatott a fa iránt,de csak egy díszt tört eddig össze....
Ancsa!
Gyönyörű lett a karácsonyi tortád! Na és milyen finom is, ahogy olvasom!

Finom ebédek készültek, és a bejgéli is jól néz ki! Könnyű így szeletelni! ![]()
Piszke magáénak tartja a karácsonyfát, nagyon őrzi! 
Más díszt nem tört össze azóta? 
Ancsa.
Nagyon sok finomságot készítettél.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?