Válasz: Mi újság Ancsánál?
Ancsa!
Hú akkor mennyi alapanyag is kellett ennyi mézeshez? 
Na én már biztos, hogy ennyit nem készítenék... ehhez sok türelem és munka is kell... De még Te fiatal vagy! 
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?
Ancsa!
Hú akkor mennyi alapanyag is kellett ennyi mézeshez? 
Na én már biztos, hogy ennyit nem készítenék... ehhez sok türelem és munka is kell... De még Te fiatal vagy! 
Margitka!
Egy kiló liszt,fél kg méz,egy fél vaj és két tojás.Mindig ezt az adagot készítem.Jó recept,mert a mézesek puhák maradnak.
Ancsa!
Én ennek a mennyiségnek csak a töredékéből tennék próbát, ha nekiállok sütni... talán 20 dkg liszttel...
Bár én is meg vagyok elégedve a mézeseim receptjeivel. Nekem is puhák maradnak a mézeseim! ![]()
Azt hiszem fenn is van a recept a receptesemben,mint Milner Angéla mézese.Az ajó benne,hogy be lehet gyúrni előre,aztán lefedve,napokig eláll a tészta,nem kell azonnal sütni.Tulajdonképpen,minél többet áll,annál jobb neki.
Ancsa!
Ismerősnek tűnik a név, de nem találom a receptjeidnél... Pontosan hol találjuk meg? Melyik oldalon? 
Lehet hogy nincs fenn? Mindjárt utána nézek és ha nincs,akkor feltétlenül pótolom.
Hú, nincs fenn a recept!
Gyorsan megírom és hozom.
Mézeskalács Milner Angélától
Egy kiló lisztet beleszitálunk egy nagyobb tálba, adunk hozzá, egy evőkanál szódabikarbónát, egy evőkanál mézeskalács fűszerkeveréket,20 deka porcukrot,szitálva, átkeverjük. Én úgy szoktam,hogy egy fél üveg mézbe, (nagyobbik üveg 820-as),akkor is jó ha cukros már, teszek egy fél kocka Rama margarint,és beteszem a mikróba. Összeolvasztom csak,elkeverem,hogy teljesen folyékony legyen,ráöntöm a lisztre,két egész tojást adok hozzá, gyors mozdulatokkal fakanállal jól összekeverem ,majd kézzel összegyúrom .Ha már összeáll, jó is lesz,lefedem,jó ha dagasztó tálunk van,aminek jól záródó fedele van,de más tál is jó, amire rácsukható a teteje.Hagyjuk a tésztát állni.Akár napokig is lehet,annál jobb,porhanyósabb lesz a mézes. Mikor sütni akarjuk,kiveszünk a tésztából egy öklömnyi darabot,lisztezett deszkán átgyúrjuk,szép fényes és sima lesz. Kinyújtjuk, szaggatjuk.Ha nagyobb mézeseket szaggatunk,hagyjuk kicsit vastagabbra, kisebbeknél vékonyabbra nyújtsuk . Sütőpapíros tepsibe,kicsit távolabb tegyük egymástól, 8-10 perc alatt megsütjük, kicsit hagyjuk a tepsiben hűlni, mert előbb puha,mikor már hűlt kicsit, kiszedhető. Jól záródó dobozban,hónapokig puha marad.
Tipp: megszáradt ,kemény mézes visszapuhul,ha a doboz tetejét vízzel megspricceljük belül és úgy zárjuk rá a dobozra.
Ancsa!
Na akkor ezért nem találtam a receptet. 
Most délután már fel is raktam ezt a receptet az 5. oldaladra. ![]()
Ancsa!
Örülök, ha tetszik! 
A cicusaid valóban nagyon szépek! De igazán jó soruk is van, nagyon elkényezteted őket! ![]()
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?