Válasz: Mi újság Ancsánál?
Focaccia recept
Egy csomag szárított élesztő
egy deci langyos víz
egy mokkáskanál cukor
két evőkanál liszt,összekeverjük hagyjuk felfutni az élesztőt.
Beleszitálunk 50 deka lisztet,egy kiskanál sót,és annyi langyos vizet hogy fakanállal össze tudjuk keverni,elkezdjük dagasztani,adunk hozzá oliva olajat,apránként,miközben dagasztjuk,én ezt kézimixerrel végeztem.A tészta lágy és ragadós,mikor szép síma lett,lecsorgatjuk oliva olajjal és letakarjuk,kelesztjük.Én addig hagytam míg felpattintotta a kelesztő tál tetejét,duplájára kelt.Ekkor egy spatulával alányúlunk és felhúzzuk a tésztát középre,így megyünk körbe mindig alányúlunk és felhúzzuk a tésztát.Megint kelesztjük,20 percet,egy kiolajozott formába húzzuk a tésztát,nagyon lágy ,nem tartja meg a formát,szétterül,megint hagyjuk vagy 15 percet pihenni.Ujjunkkal szétnyomkodjuk a tésztát négyszögletesre,majd fentről lefele haladva belenyomkodjuk az ujjainkat ,hogy kis gödröket képezzünk,lecsorgatjuk megint oliva olajjal,feldíszítjuk,zöldségekkel,friss bazsalikomal,rozmaringgal,kakukkfűvel ízesítjük.Hagyjuk piheni,míg a sütő bemelegszik 180-200 fokra.
kb 25-30 percig sütjük,míg pirosodik.Ne féljünk az olajat használ,attól lesz szép piros ,ropogós a teteje.