Válasz: Mi újság Ancsánál?
Ancsa!
Igen!!! Én emlékszem Rá! De sokat aggódtunk érte Veled együtt! ... Tehát ott van még Babinál?! Nagyon aranyos a kis unoka, és Prücsi is! Köszi a fotót! 
Tényleg, Te mikor láttasd utoljára személyesen Prücsit? 
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?
Ancsa!
Igen!!! Én emlékszem Rá! De sokat aggódtunk érte Veled együtt! ... Tehát ott van még Babinál?! Nagyon aranyos a kis unoka, és Prücsi is! Köszi a fotót! 
Tényleg, Te mikor láttasd utoljára személyesen Prücsit? 
Margitka!
Évekkel ezelőtt...arra sétált vele Babi,ahol laktam régen és lementem hozzájuk,de Prücsi nagyon félt tőlem,már nem ismert meg...Szerencsés hogy olyan otthonra talált ,és nagyon jól alkalmazkodott is,hiszen harmadik kutyának vitte haza.De mai napig is imádják,olyan jó,szófogadó,kedves kutya.
Ancsa!
Igen, ez is rémlik, hogy már említetted, hogy nem is mert fel Prücsi... De az a lényeg, hogy végül jó helye lett, és szeretik, ő is megkedvelhette a helyet, és a többieket is. ![]()
Anyu pinduri kunkori kiflicskéit sütöttem ma sósnak.
60 deka liszt,3 nagy evőkanál zsír ,jó porhanyósra összedolgozzuk, sot teszünk hozzá legalább egy evőkanálnyit,sótlanul nem finom,két tojást és 2.5 deka élesztőt, másfél deci tejben felfuttatva. Kemény, rugalmas tésztát gyúrjunk. 8 gombócra osztjuk, mindet külön jó vekonyra kinyújtjuk kerekre,cikkekre szabjuk,minél keskenyebb cikkek,annál pinduribb,kunkori kiflink lesz mikor felsodorjuk.Kenjük le tojás sárgájával, szórjuk köménnyel, sajttal vagy szezám maggal,előmelegített 180 fokon pirosra sütjük, két nagy gáztepsivel lett belőle.
Ancsa!
Nagyon mutatós lett a csokitortád!
... Finom lehet a ribizlikrémmel! 
Szerintem sikered lesz vele! ![]()
Ancsa!
De szép lett a kenyered! 
Na és mennyi diót tettél az 1 kg liszthez? ... Már többször megsütötted ezt? ... Van recepted róla? 
Igen,már többször sütöttem,ez a dagasztás nélküli kenyér receptje
4-5 kanál lisztbe egy babszemnyi élesztő és annyi viz hogy tejföl sűrűségű legyen.lefedem félig hogy kapjon levegőt pár óra múlva csupa buborék már használható
75 deka liszt,fél liter langyos viz,egy kanál só egy kanál olaj és ez a kovász.csak összekavarod fakanállal egy tálban,ne maradjon száraz liszt,lefeded egy óra múlva hajtogatod,olajos kézzel kivülről alányúlsz és amennyit be tudsz egyszerre fogni behúzod középre,aztán körbe mész ,megint hagyod egy fél órát,megint meghajtogatod..
utána már elég 20 perc és egy jól lisztezett deszkára kiboritod,ujjbeggyel szétnyomkodod,itt már lisztezni kell a kezed mert lágy a tészta,utána mint a pogácsát hajtogatod lentről fentről oldalról lesz egy kockád...azt körben körben nyomkodod a kezed élével alá a széleit igy gömbölyited!
beteszed egy sütőpapiros formába kelni
aztán átemeled a forró wokba vagy kacsasütőbe ,jénaiba ami van.bevagdosod meg vizezed,és lefeded,vigyázz hogy elég nagy legyen a fedő alatt hely mert a kenyér nő és odaragadhat
220 fokos sütőbe teszed ,40 percre,fedővel.
majd leveszed a fedőt és hagyod megpirulni,kész is.mikor kiveszed megspricceled hideg vizzel egy rácson vagy a táblán.
75 deka lisztből majdnem másfél kilós kenyér lesz,1,30 ez pl.
ez az alaprecept,ezt szoktam variálni,most egy kg lisztből készült,ahoz 7,5 deci vizet használok.Pörköltem egy marék dióbelet,felapróztam,és a végén miután,kinyújtom az ujjaimmal,rászórtam és úgy hajtogattam fel.
Ancsa!
Ó még este visszajöttél a recepteddel! Elolvastam... azért van vele munka, de úgy tűnik, hogy megéri! ...
Képzelem, hogy milyen büszke leszel, ha kapod a dicséreteket a finomságok kínálása közben majd ma! ![]()
Ancsa!
Én már visszavettem a sok-sok sütésből.. Csak akkor szedem össze magamat, ha összejön a család, különben már lazább vagyok... meg más munka is akad bőven mindig...
De szép cica lesz Piszkéből! Köszi a fotót! Sokat változott! Eddig nem is láttam, hogy a farkincája ilyen mogyorószínű! Minden cicád más egy kicsit! 
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?