1,693

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/jdL4VYnZ/gnuu.jpg

Portréfotó a  gnúról Afrikában.
A gnú az emlősök osztályának párosujjú patások rendjébe, ezen belül a tülkösszarvúak családjába és a tehénantilop-formák alcsaládjába tartozó nem. A gnú nevű emlősnem csak egyike a számos antilopnemnek, mely manapság létezik.

1,694

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/TwJc8CXv/kookaburra.jpg

A kookaburrák a Dacelo nemzetséghez tartozó szárazföldi jégmadár, amely Ausztráliában és Új-Guineában őshonos, és 28 és 47 cm közötti hosszúságúra nő, és körülbelül 300 g súlyú. A név a Wiradjuri guuguubarra kölcsönszóból származik, amely névadója . A nevető kookaburra hangos, jellegzetes hívása széles körben használatos alaphangeffektusként olyan helyzetekben, amelyek ausztrál bokrok környezetében vagy trópusi dzsungelben vannak, különösen a régebbi filmekben.

1,695

Válasz: Állatvilág

... https://margit2.hu/fotoalbum3/szerelmes.gif ... https://i.postimg.cc/NGPHKWDP/kookaburra-feherben.jpg

Itt pedig a kookaburra, a különleges nevű madár fehérben. smile

1,696

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/pXLQDxWF/nagy-fregattmadar.jpg

Két hónapig repülhet megszakítás nélkül a  nagy fregattmadár.
A partokon ugyanúgy megtalálhatóak mint a nyílt vizeken. Telepek a szaporodási időszakban inkább kis óceáni szigeteken találhatóak, nagy ritkán partokon is. Leginkább trópusi vizeken vannak, nagy ritkán mérsékelt övieken. A tojók 25%–kal nagyobbak és nehezebbek mint a hímek, de sokkal világosabb színűek. A hímeknek egy nagy méretű torokzacskójuk van, amely élénk piros. A kifejlett hímek tollazata szinte teljesen fekete.

1,697

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/7ZVDb95p/fekete-gyemant-raja.jpg

Az egyik fajta rája: a fekete-gyémánt rája.

1,698

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/7P1fSpQR/nyolckaru-polip.jpg

Ez egy nyolckarú polip.

1,699

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/4ygXFxn9/saskarak.jpg

A sáskarákok a felsőbbrendű rákok osztályába és a Hoplocarida alosztályába tartozó rend. Alosztályának az egyetlen recens rendje.

1,700

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/4dK7zrfv/albino-goreny.jpg

... mert albínó görény is van...

1,701

Válasz: Állatvilág

Ez 1 albínó kígyóhttps://i.postimg.cc/9MzFGB8Z/albino-kigyo.jpg

1,702

Válasz: Állatvilág

.. https://i.postimg.cc/63KSgh6T/vitezsas.jpg

A vitézsas a vágómadár-alakúak rendjébe, ezen belül a vágómadárfélék családjába a Polemaetus nemhez tartozó egyetlen faj. Afrika nagy részén honos, a Szaharától délre. Természetes élőhelyei a szubtrópusi és trópusi síkvidéki esőerdők, gyepek, szavannák és cserjések, mocsarak, folyók és patakok környékén. Állandó, nem vonuló faj.

1,703

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/fy0snTRs/fako-keselyu.jpg

A fakó keselyű a vágómadár-alakúak rendjébe, ezen belül a vágómadárfélék családjába tartozó, rokonai közül nevében is megmutatkozó világos tollazatával kitűnő, nagy termetű, dögevő madár.
Közép-Ázsiától és India északi részétől kezdve a Közel-Keleten át a Földközi-tenger medencéjéig számos helyen találkozhatunk vele. Európában a Pireneusi-félszigeten és a Balkánon gyakori, de északabbra is előfordul. Alapvetően a középhegységi, melegebb éghajlatú régiókat kedveli.

1,704

Válasz: Állatvilág

https://margit2.hu/fotoalbum3/szerelmes.gif   https://i.postimg.cc/bJMXgqn5/albino-sun.jpg

       Aranyos ez a kis újszülött albínó sün. Olyan ritka, mint a fehér holló, közöttük mindössze százezerből egynél fordul elő.