Ma van szilveszter, az év utolsó napja! Többek között ezt olvastam:
"A lencse és a malachús mellett érdemes sokféle rétessel "nyújtani" a gazdagságot. " ... Mivel elfogyott e réteslap a Tesco-ban, úgy döntöttem, hogy:
a "lusta rétesemet" bevetem most!

....................................................................................................................................................................................
Ma 94 éve született meg Ruttkai Éva Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész. Ruttkai Ottó és Ruttkai Iván testvére, Gábor Miklós színész felesége, majd Latinovits Zoltán élettársa. Meghalt: 1986. szeptember 27...
Filmek: Beszterce ostroma; Lúdas Matyi; Én és a nagyapám; Liliomfi; Egy pikoló világos; A császár parancsára; Keserű igazság; Ünnepi vacsora; Éjfélkor; Micsoda éjszaka!; Álmatlan évek; Kard és kocka; Amíg holnap lesz; Asszony a telepen; Fotó Háber; Lajos király válik; Butaságom története; Kárpáthy Zoltán; Egy magyar nábob; Légy ügyes a szerelemben!; A múmia közbeszól; Keresztelő; Tanulmány a nőkről; A Hamis Izabella; Alfa Rómeó és Júlia; Az aranykesztyű lovagjai; Egri csillagok; Kártyavár; Komédia a tetőn; Régi nyár; Történelmi magánügyek; Antonius és Gugyerák; Csak egy telefon; N. N. A halál angyala; Utazás a koponyám körül; Képzelt beteg; Szindbád; Volt egyszer egy család; A professzor a frontra megy; Trójai nők; Örökzöld fehérben - feketében; Tudós nők; A cárné összeesküvése; Ha megjön József; Labirintus; Gabi; Abigél; Róza néni elintézi; A fantasztikus nagynéni...
Sorozat: Bözsi és a többiek; Zrínyi; Mint oldott kéve...
Ma 84 éves Sir Anthony Hopkins kétszeres Oscar-díjas és Golden Globe-díjas walesi színész, a filmtörténelem egyik legmeghatározóbb egyénisége. A Királyi Színiakadémián végzett, ezüst fokozattal. Filmes pályáját Az oroszlán télen Oroszlánszívű Richárdjaként kezdte, amiért a Brit Filmakadémia díjára jelölték.
Filmek: A fehér autóbusz; Az oroszlán télen; Hamlet; Az arany rabjai; A fiatal Churchill; Babaház; Az élet dicsérete; Lány a Petrovka utcából; Pénzt, vagy életet!; Győzelem Entebbé-nél; Audrey Rose; A mágus; A nagy vágta; Az elefántember; Peter and Paul; A bunker; A Notre Dame-i toronyőr; A Bounty; A diadalív árnyékában; A gyilkos bennem van; Egy ház Londonban; A jó apa; A Tizedik; Kisvárosi komédia; A félelem órái; A bárányok hallgatnak; Egyszemélyes háború; Barbara Taylor Bradford: A legkülönb unoka; Chaplin; Howards End - Szellem a házban; Mokaszin; Szabad préda; Árnyékország; Az ártatlan; Napok romjai; Promenád a gyönyörbe; Szenvedélyek viharában; Nixon; Augusztus; Túlélni Picassót; A vadon foglyai; Amistad; Ha eljön Joe Black; Zorro álarca; Ösztön; Titusz; Atlantisz gyermekei; Hannibal; A vörös sárkány; Rossz társaság; Szégyenfolt; Ördögi út a boldogsághoz; A leggyorsabb Indián; Bobby Kennedy - A végzetes nap; Törés; Az otthon túl messze van; A rítus; Hitchcock; Lear király; Az apa...
Sorozat: A királynő törvényszéke; Mussolini és én, Galeazzo Ciano...