Válasz: Mi újság Ancsánál?
Na most már tényleg teljesen elfogadják egymást! ... Ez megnyugtatható lehet ! ![]()
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?
Na most már tényleg teljesen elfogadják egymást! ... Ez megnyugtatható lehet ! ![]()
Meg volt a bevásárlás,úgy vásároltam,hogy januárra is,az ünnepek után is legyen mihez nyúlni,hiszen hosszú még a fizetésig!
Gyümölcsöt is vettem,mert esténként jól esik valami friss,vitamin.
A sós magvakat is elkészitettem,jól megpörköltem a sütőben,tepsiben ,majd ledörzsöltem a héját és úgy dobozoltam.

És mert nem birok a fenekemen ülni nyugodtan,ledaráltam a húst és elkészitettem a göngyölt darálthúst,ennek jót tesz ha áll mert jobban lehet szeletelni ha kihűlt!Sőt,meg is kell várni hogy kihűljön!

Most sül !
Bitta pedig gondolkodik a világ dolgain!
Poci is!
Ancsa!
... Hú de nagyon dolgozol! ... Talán már ki is sült a göngyölt hús?
... Mindenesetre Poci és a kis Bitta is nagyon figyel az ottani eseményekre.... ![]()
Mi is elkészültünk a sajtos tallérok kisütésével délután... Most van a pihenő...
Gyümölcs természetesen mindig van itthon, most 2 féle alma is.. meg mandarin és banán. 

Kisült a husim,persze nem vágtam még meg,kiraktam éjszakára a balkonra,hogy majd szépen tudjam szeleteli,egy konyhai törlővel letakartam,csak nem lesz baja kinn?Bár minusz fokok lesznek!
De a hűtőbe meg nem fér,túl hosszú...
Virslit főztem,azt vacsoráztunk,a macskák is kaptak belőle,hát amit Bitta művelt a virsli véggel,azt látni kellett volna,nem birtunk enni csak nevettük,levadászta,ugrált körülötte,mint egy kis bakkecske,feldobta a levegőbe,kergette végig a lakásban vagy hússzor,mig végül legyőzte és megette!Természetesen ebből ahúsból is kapnak a szülők,meg a többi mindenből is,gombár t fogok tölteni meg lesz rántott karaj..vagy nem..lehet rakott karaj lesz,jaj nem is tudom,nálam percről,percre változik a menü,csak a leves nem az savanyú csorba lesz,karajcsontokból.
Megkértem aput,ugyan segitsen már be a sütievésbe,mert nem fogy nálam,úgyhogy holnap elküldöm neki Attival reggel a maradék tortát és marlenkát.Nem is fogok most nagy dolgot sütni,csak azt hiszem roládot és kész,babapiskótából,már csömöröm van a sok édességtől!Még Ica barátnőm is adott egy nagy doboz süteményt!

Sziveszteri és januári bevásárlás,ebből kell gazdálkodnom fizetésig,mert sokat költekeztünk,addig meg összehúzzuk a nadrágszíjat!De ezeket a gombákat is mikor megláttam,rögtön tudtam,hogy lesznek töltött gombafejek is,meg lencsét is vettem,azt is főzök,aztán nem főzök a következő egész héten!
A göngyölt húsit valóban hidegen lehet szépen felszelni... Holnap már bizonyára tudsz is vágni belőle, ha akarsz! ... Aztán utána már a hűtőben is elférhet, ha lesz helye... ![]()
Bitta nagyon elemében van, élvezi a sok újdonságot, nagyon szeret az új otthonában! ... Nem unatkoztok mellette! ![]()
A szüleid is örülhetnek, hogy ennyi finomságot készítesz, hiszen, mindenből ehetnek is. A karácsonyi édességekből még nekünk is van maradék elég szépen... túl sokat én sem akarok készíteni szilveszterre... Meg itt a 3 féle szaloncukor, és bonbonmeggy is, amit szintén vettünk, nagyon finom, azt én is szeretem, bár óvatosan veszek a zacskóból...
Sok mindent vásároltatok, nem fogtok éhezni januárban sem! 
Jaj,most juttattad eszembe a szaloncukrot,ott van a kamrában érintetlenül ahogy hoztuk Berettyóból!
Ancsa!
Akkor jó lesz, ha látványosabb helyre teszed, hátha akkor majd elfogy. 
De mi is jártunk már úgy kisebb ajándékkal, hogy megfeledkeztünk róla... aztán a következő évben lett belőle "ajándék"!.. Ezért az idén el is határoztuk, és be is tartottunk, hogy egy helyen gyűjtögettük az összes ajándékot... Ja és listát is írtunk róla. ![]()

Szeleteltem a husiból,mert apunak már küldtem is belőle és persze mi is megkóstoltuk,nagyon finom lett!
Igazán guszta lett! 
Erről a fotódról jut eszembe, hogy az idén nem is fotóztam el karácsonykor a pulykamellet és a kolbásszal töltött karajszűzpecsenyét, pedig az is olyan mutatós volt, amikor tálaltam... csak a tányéromról tettem be fotót... Egy hosszúkás ovális tálban volt 2 sorban a 2 fajta hús... Igaz, hogy akkor mindenki nagyon akart már enni.... utólag a fiam meg is jegyezte, hogy "Mi van anyu, fotót nem is csináltál?..."... aztán csak jót nevettünk. 
Hihi,mi főzősök már addig nem is engedjük enni a családot,mig nem fotóztuk le amit főztünk!
Ancsa!
Ez tényleg így volt egy ideig a fórumon... most már azért néha lazábbak, vagy csak sietősebbek vagyunk... ezért marad el a fotó! 
Akkor mindjárt fotózok is... mert van mit... 
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?