Tök egyszerű és eszméletlen finom lett a süti,birom a receptet,ezt hamarosan megint megsütöm,egy kis kombinálással.most nem mertem variálni rajta,mert féltem hogy amúgy sem fog sikerülni,mert túl folyósnak találtam a masszát,mikor a tepsibe töltöttem,de szuper az állaga,még sosem sütöttem ilyen süteményt.Irom a receptet!
Csoki-vágy torta.
A tésztához:
Hozzávalók
TORTA
1 csésze (125 g) liszt
1 csésze (200 g) kristály cukor
1/2 csésze (63g) cukrozatlan kakaópor
3/4 teáskanál sütőpor
3/4 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só,én ennyi sót nem tettem...csak egy csipettel,bár lehet hogy jót tett volna neki több...
1 nagy tojás
1/2 csésze (1 dl) tej
1/4 csésze (0,5 dl) olaj
2 teáskanál vanília kivonat
Én ezeket kimértem egy mércés pohárba és egyszerre adtam hozzá.
1/2 csésze (1,20 ml) forró víz, vagy kávé,én instant kávét használtam.Ezt a végén kell hozzáadni,ne a többivel.
A száraz hozzávalókat kimérjük egy tálba,beleütjük a tojást,hozzáadjuk a tejet ,olajat és kézi mixerrel,lassan összedolgozzuk majd két percig erős fokozaton verjük.A vizet vagy kávét felforrósitjuk és beleöntjük a masszába,spatulával vagy kézi habverővel eldolgozzuk,sütőpapiros kisebb tepsibe öntjük,az enyém 20x20 -as brownie forma,szilikonos.Előmelegitett sütőben,180 fokon,nekem 25 perc kellett a tűpróbáig.
Kivesszük,félretesszük.
Egy tábla tejcsokoládét vagy ét ki hogy szereti gőz fölött vagy mikróban megolvasztunk,hozzá adunk két jó nagy evőkanál tejfölt...na hűtőből vegyük ki ,legyen szobahőmérsékletű,egy teáskanál vanilia kivonattal és spatulával összekeverjük,majd rá is öntjük a meleg sütire...elsimitjuk,hagyjuk kihűlni.

tejszinhab is mehet rá!
A tejfölös csoki,nem túl édes,a tejföl savassága miatt ,nagyon jól harmonizál a sütemény édességével!