Válasz: A mai napon...
Ma 91 éves Szabó Gyuri bácsi, magyar természetgyógyász, a népi gyógyítás művelője, „a bükki füvesember".
Szabó György honlapja: http://www.gyorgytea.hu
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → A mai napon...
Ma 91 éves Szabó Gyuri bácsi, magyar természetgyógyász, a népi gyógyítás művelője, „a bükki füvesember".
Szabó György honlapja: http://www.gyorgytea.hu
Ma éppen 130 éve, hogy megszületett Charlie Chaplin angol filmszínész, forgatókönyvíró és filmproducer (A kölyök, A diktátor)
Tudtad ? Chaplin nem csak filmszínész volt hanem zeneszerző is. Több gyönyörű zenét írt, ez itt közülük
az egyik. Nagy kár az hogy lassan minden feledésbe merül. A végső napjaiban tolókocsiba került. Felesége Ona hű maradt hozzá az utolsó percig. Ő gondozta és tologatta a kerekes székben.
Charlie Chaplin's Limelight theme
Chaplin - Limelight - The Spring Song
Ma 123 éve született meg Makláry Zoltán Kossuth-díjas magyar színész, országgyűlési képviselő. (Föltámadott a tenger; Édes Anna; Fűre lépni szabad; Az aranyfej...)
Szomorúan hallottam délután a hírt, és olvastam a neten:
Meghalt Bács Ferenc...
Nagyon kedveltem, jó színész volt, én elsősorban a hangját szerettem hallgatni... Nyugodjék békében...
Ma 43 éves Gord Bamford (Született: 1976.04.17.) kanadai énekes.
Gord Bamford - Down
Gord Bamford - Put Some Alcohol On It
Gord Bamford - When Your Lips Are so Close
Gord Bamford - Farm Girl Strong
Gord Bamford - Day Job
Ma lenne 101 éves, ha élne, William "Bill" Holden, eredeti nevén William Franklin Beedle Jr. az 1950-es évek egyik legkeresettebb amerikai színésze volt. 1953-ban Oscar-díjat nyert A 17-es fogolytáborban nyújtott alakításáért, és 1974-ben Emmy-díjjal jutalmazták a Blue Knight tévéfilmben megformált szerepéért. (Alkony sugárút; Stalag 17; Híd a Kwai folyón; Vad banda; Hálózat...)

Ma hatvan éves Sean Bean angol színész, akit a Férfias játékok, a Goldeneye, a Ronin és A Gyűrük Ura című filmekből ismerhetünk a leginkább.
Ma 124 éve született Lázár Mária színésznő, érdemes és kiváló művész. (A 111-es; Megvédtem egy asszonyt; Egy éjszaka Erdélyben; Bakaruhában, Herkulesfürdői emlék...)
Ma lenne 86 éves Jayne Mansfield amerikai színésznő. Eredeti nevén: Vera Jane Palmer, férje a magyar Hargitay Miklós volt. Fiatalon halt meg autóbalesetben.Ismertebb filmjei: Lázas éjszakák (1959); Hell on Frisco Bay (1955)
Ma 73 éves Soltész Rezső magyar énekes.
Soltész Rezső - Szóljon hangosan az ének (1981)
Soltész Rezső - Akit szeretnek
Soltész Rezső - Rólad álmodozni jó
Soltész Rezső - Gondolsz-e majd rám (felirattal)
Soltész Rezső : Várj !
Soltész Rezső - Végre rád találtam
Ma 126 éve született meg Harold Lloyd amerikai filmszínész, komikus és producer. 1913 és 1947 között 200 filmben játszott. Charlie Chaplin és Buster Keaton mellett Lloyd a némafilm három nagy humoristájának egyike. Szemüveges karaktere híressé tette.
Ma 78 éves Ryan O'Neal amerikai színész. (A nagy zsozsó; Love Story; Mi van, doki?; Papírhold; Barry Lyndon; Az ötcentes mozi; A híd túl messze van; Gengszterek sofőrje; Az ég is tévedhet; A hűtlenség ára...)
Ma lenne 95 éves Eleonora Duse olasz színésznő, a híres drámai hősnő. (Cenere; Axel Munthe - Der Arzt von San Michele...)
Ma 21 éve halt meg Gáti József magyar színész. ( A nagyrozsdási eset; A vörös vendégfogadó...)
Ma 40 éves James Andrew McAvoy skót színész. (Vágy és vezeklés; Wanted; Mocsok; Széttörve; Üveg...)
Ma 26 éves Kapás Boglárka (Született: 1993.04.22.)
- Olimpiai bronzérmes, hatszoros Európa-bajnok, rövid pályás Európa-bajnok, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, világbajnoki bronzérmes magyar úszónő.
Ma 60 éves Falusi Mariann énekesnő, színésznő, a Pa-Dö-Dö egyik tagja.
PA-DÖ-DŐ - Bye-bye Szása
PA-DÖ-DŐ - Kiabálj!
PA-DÖ-DŐ - Szabó János
PRESSER GÁBOR - FALUSI MARIANN Várlak
FALUSI MARIANN: A part
PRESSER GÁBOR - FALUSI MARIANN Két Szív
Ma lenne 83 éves Roy Orbison amerikai énekes, zeneszerző, gitáros, énekes.
Roy Orbison - Oh, Pretty Woman (1985)
Roy Orbison - In Dreams
Roy Orbison - You Got It (1988)
ROY ORBISON - CRYING - LIVE 1988
Roy Orbison - Only The Lonely
Roy Orbison - California Blue
Ma 79 éves Dr. Éless Béla színész, rendező, színházigazgató.
Nagyon jó színész, mi pár éve még Budaörsön láttuk. Nagyon szimpatikus. ![]()
Éless Béláról...
Ma 64 éves Michael O'Keefe amerikai színész. (Csendes vadász; A rettegés útja; A nagy Santini; Golfőrültek; Páros csillag; Michael Clayton...)
Ma 37 éves Kelly Brianne Clarkson amerikai pop-rock-énekesnő, dalszerző. Debütáló anyagát az RCA Records-nál adta ki, miután megnyerte az American Idol 2002-es, első évadját.
Kelly Clarkson - Because Of You
Kelly Clarkson - Since U Been Gone
Kelly Clarkson - Stronger
Margit2 fóruma → Margit2 forum → A mai napon...