Válasz: Találtam egy érdekes oldalt
Ha nem akarod felvizezni, de szeretnéd hidegebben inni a fehérbort, fagyassz le néhány szőlőszemet és használd jégkocka gyanánt.
![]() |
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Találtam egy érdekes oldalt
Ha nem akarod felvizezni, de szeretnéd hidegebben inni a fehérbort, fagyassz le néhány szőlőszemet és használd jégkocka gyanánt.
Nekem van lefagyasztva épp ezért ,a pezsgőben nagyon jól néz ki!
Én eddig csak jégkockákat alkalmaztam a hűtésre, de majd ezentúl ezt is bevetem... csak legyen majd szőlő!
Ma kaptam e-mail-ben egy másik hasznosítható tippet is. Így tehetsz be egyszerre két tálat is egy kisebb mikróba:
Reggeli közben hallgattuk a tévét. Volt egy érdekes beszélgetés, ami a macskakarom gyógynövényről szólt. Mindenesetre nekünk felhívta a figyelmünket erre a növényre. Találtam is róla cikket a neten, amit most megosztok Veletek:
Ez is egy tipp, ha még eddig nem így tettétek:
Szög beverésénél az ujjad helyett használj egy ruhacsipeszt!
Ezt is egy ismerősömtől kaptam, érdemes elolvasni.. Bár én mindennel nem értek egyet, de sok dologban igen...
A rákbetegségek megelőzése és gyógyítása alapvetően étkezési alapokon nyugszik. Léteznek a világon olyan népességek, amelyek körében – táplálkozásukból eredően e bántalmak szinte ismeretlenek. Cikkünkben az egészségünk megőrzése érdekében szükséges étrendi változtatásokról lesz szó, s bár tudjuk, hogy a hagyományosan "magyarosnak" tartott táplálkozási szokásoktól ezek még sokszor elég távol állnak, bízunk benne, hogy minél több olvasónk talál javaslataink között saját maga és családja számára is hasznosnak bizonyuló ötleteket.
Olyan népcsoportok körében, amelyeket csak kismértékben érint a rákbetegség kockázata, a táplálék 50-60%-át is kiteszik a hüvelyesek, a gabonafélék, a hántolatlan rizs, a gyümölcsök és zöldségek. Csak nagyon ritkán fordul elő húsfogyasztás, amely ekkor is 90%-ban a halféléket jelenti, továbbá osztrigát, csigát, rákot, kagylót. E húsféléket büntetlenül lehet fogyasztani, ami viszont nem vonatkozik az egyéb, állati eredetű fehérjékre.
Óvatosan a hússal!
Megelőzésként és gyógyításként célszerű volna csupán két-három havonta egy-két alkalommal fogyasztani olyan húsokat, mint a sertés, marha, borjú, pulyka- és csirkehús. Nem lehet eléggé hangsúlyozni: még ilyenkor is törekedni kell rá, hogy az állatok erősen mozgatott testrészeit együk (pl. nyak, fartő- és lábszárhús). Ezek izomanyagcsere-javító hatása ugyanis a jelentős kreatintartalom miatt nagyobb, mint az egyéb testtájakról származó húsé.
Az előbbiek nem vonatkoznak például a vadhúsokra, a kecske, a juh- és a lóhúsra, valamint a lóhúskészítményekre, illetve olyan szárnyasok húsára, mint a liba, kacsa, amelyek sok szabad mozgásban élik le életüket.
Halfélék
Különösen előnyös a rák megelőzésében és gyógyításában a halhúsok fogyasztása. Ízletes, nagyon könnyen elkészíthető halfélék például a lazac, a busa, a makréla, a heringfélék, tőkehalfajták, amelyeket szardíniaként is fogyaszthatunk, de ide sorolhatjuk a fogast is. A rákszeleteket tálalhatjuk tartármártással készült hideg salátával, a kagylókonzervet feljavíthatjuk például fokhagymás tartármártással.
Növényi fehérjék
Megelőzésként és gyógyításként is nagyon kedvező hatásúak a növényi fehérjék és levesek, amelyek legalább 10%-ot tegyenek ki a napi étkezésünkben, és ez utóbbiakat is kevésbé finomított gabonamagvakból készítsük! Sűrűn fogyasszunk fényezetlen, illetve hántolatlan rizst, barna rizst, kukoricadarát, teljes kiőrlésű korpás búzaliszteket, rozslisztet, rozspelyhet, zablisztet, zabpelyhet, hajdinát lisztként vagy rizs helyett, kölest, szóját, időnként szezámmagos ételeket vagy szezámlisztet. Ajánlatos sűrűn illeszteni az étrendbe babféléket, lencsét, sárgaborsót. A gabonafélék fogyasztásában különös jelentősége van a szójának, kukoricának és a búzacsírának. E növényi fehérjéknek a többihez képest jelentős a telítetlen zsírsavtartalma.
A telítetlen zsírsavak alapvetően fontosak a rák megelőzésében és gyógyításában. Olyan élelmiszerekben találjuk meg őket, mint a halfélék, az említett növényi élelmiszerek, a szója, a kukoricacsíra vagy a kukoricából készült olaj, a hidegen sajtolt napraforgóolaj, a tökmag vagy a tökmagolaj, illetve a tökmagolaj-kapszula, busaolaj-kapszula, valamint a szezámmag-, olíva-, mogyoró- és ligetszépeolaj.
A telítetlen zsírsavak megelőzik és megakadályozzák a rákos burjánzást. Rendszeres fogyasztásuk alapvetően segíti szervezetünket abban, hogy megelőzzük vagy javítsuk a rosszindulatú elváltozásokat.
Szénhidrátok, tejtermékek, zöldségfélék
Ügyelnünk kell arra, hogy ne túlfinomított és mesterséges szénhidrátot fogyasszunk (pl. finomított cukrot vagy mesterséges édesítőszert), hanem inkább barna cukrot, mézet, melaszos cukortermékeket, szőlőcukrot vagy juharszirupot.
Előnyös a sok erjesztett tejtermék fogyasztása (joghurt, túró, kefir, tejföl), továbbá a kalciumegyensúly fenntartása sajtfélékből.
Az agysejtek regenerálásában nagy fontosságú a lecitin. Ezt kétféle élelmiszerből szerezhetjük meg agysejtjeink számára: szójából és a tojásból; ajánlatos mindkettőt sűrűn beiktatni étrendünkbe.
A rákmegelőző és gyógyító diétában fontos a következő zöldségfélék fogyasztása: szőlő, brokkoli, lila hagyma, fokhagyma, bimbóskel, kelkáposzta, patisszon, friss reteklevél, petrezselyemzöld, zellerzöld, kaporzöld, sárgarépa friss zöldje, cékla (nyersen) kipréselt leve, tengeri alga, piros színanyagot tartalmazó élelmiszerek (például fekete ribiszke, áfonya, fekete szeder), piros bogyós gyümölcsök, lila szilva, piros szőlő, málna, cseresznye, meggy.
A rákos folyamatok elindulását nagymértékben az étrendi hibák idézik elő, viszont a fentiekben leírt táplálkozás segítségével a hajlam ellenére is eredményesen megelőzhetők vagy gátolhatók.
Sajnos én semmivel nem tudok egyetérteni...az egy dolog hogy az ételekből nyerjünk ki ezt azt,a mire szükségünk van,de a z éltelek maguk is kezelve vannak a gabonák is,a zöldségek és gyümölcsök is,a húsokról már nem is beszélve...Elvileg semmit nem lenne szabad ennünk,mert minden rákkeltő anyagokkal van kezelve...szerintem egy dolgot tehetünk...az immunrendszerünket erősitsük,hogy ha mérgezzük is magunkat,mert enni ugye kell,legalább erős legyen a szervezet és győzze le...
Ancsa!
Igen, az tény, hogy legjobb olyan dolgokat enni, amit saját magunk termelünk meg a kertben, mert ugye mi nem permetezzük folyamatosan a mérgekkel! A gyógynövényeket is jobb, ha a saját kertünkben termeljük meg!
A húsok pedig ... hát inkább eszek halat, de olyant, ami annyira nem szálkás, például a lazac, a fogas, és a harcsa... és csirkemellet...
A gyógyszertárakban kapható úgynevezett "vitamin" kapszulákat pedig nem szabad megvenni!!! ... mert igenis azok sem egészségesek ám!
"Adj egy teáskanál szódabikarbónát a vízhez a tojások főzésénél és egy mozdulattal el tudod majd távolítani a héját." ... ezt a tippet is most olvastam, én sós szoktam beletenni a főzővízbe, és ha kész a tojás hideg vízbe rakom... nekem akkor is le szokott jönni a héja... de talán 1 próbát megérhet a szódabikarbónás kísérlet is...
Sör lehűtése gyorsan... Talán ismeritek, de én még eddig nem alkalmaztam...
"Csavarj nedves papírt a sörösüvegre, úgy tedd be a fagyasztóba, két perc alatt lehűl! " ... ha igaz, akkor ez tényleg gyors...
Jó reklám Magyarország-ról...
Kínaiak által készített film Magyarországról.
Csak 7 perc, érdemes megnézni: Magyarország - kínai film
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Találtam egy érdekes oldalt