Válasz: A mai napon...
Ma 43 éves Freddie Prinze Jr. amerikai színész. (Tudom, mit tettél tavaly nyáron, A csaj nem jár egyedül, Rád vagyok kattanva...)
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → A mai napon...
Ma 43 éves Freddie Prinze Jr. amerikai színész. (Tudom, mit tettél tavaly nyáron, A csaj nem jár egyedül, Rád vagyok kattanva...)
Ma 83 éves Dömölky Lídia hétszeres magyar bajnok, olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok tőrvívó.
Ma 47 éves Kerr Smith amerikai színész. Legismertebb szerepe Jack McPhee, a Dawson és a haverok című sorozatban.
(Dawson és a haverok; Végső állomás; Bűbájos boszorkák; Véres Valentin 3D; Derült égből család tv- sorozat...)

Ma 36 éves Carrie Underwood amerikai énekes, dalszerző és színésznő. (Született: Carrie Marie Underwood - 1983.03.10.)
Carrie Underwood - Cowboy Casanova
Carrie Underwood - Before He Cheats
Carrie Underwood - Good Girl
Ma 76 éves Lukáts Andor, Kossuth-díjas színész, rendező, egyetemi tanár, színházigazgató, érdemes művész.
Ma 64 éve hunyt el Sir Alexander Fleming skót bakteriológus és immunológus. Felfedezte az antibakteriális lizozim enzimet, valamint 1928-ban az első antibiotikumot, a penicillint. Utóbbi eredményéért Howard Florey-jel és Ernst Boris Chainnal közösen 1945-ben elnyerte az orvostudományi Nobel-díjat.
Ma 121 éve született meg Dorothy Gish amerikai színésznő, aki 1912 és 1922 között több mint 75 filmben játszott. (Árvák a viharban, A kardinális...)
Ma 183 éve született meg és 1894-ben ugyanezen a napon meghalt Paulay Ede színész, rendező, dramaturg, színészpedagógus, igazgató, fordító, a budapesti Nemzeti Színház főigazgatója, a Kisfaludy Társaság tagja. Paulay Erzsi színésznő apja.
Ma 73 éves Liza May Minnelli többszörös Golden Globe-díjas és Oscar-díjas amerikai színésznő, énekesnő. Filmek és tv-műsorok: Első szerelem; Kabaré; New York, New York; Arthur; Stepping Out...)
Liza Minnelli - NEW YORK, NEW YORK 1991
Liza Minnelli - Cabaret - Cabaret (1972)
Liza Minnelli - Performing Mein Herr with Chair
Ma 85 éves Moldova György Kossuth-díjas, Karinthy-gyűrűs, Prima Primissima díjas és kétszeres József Attila-díjas magyar író, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja. A legolvasottabb kortárs magyar író. Legfőképpen a riport és a szatíra műfajában alkot.
Ma 69 éves William H. (Hall) Macy amerikai színész, forgatókönyvíró és producer. A jelölést Jerry Lundegaard megformálásáért kapta a Fargo című filmben. Emellett játszott még olyan nagy sikerű mozikban, mint a Benny és Joon, Boogie Nights, Magnólia, Jurassic Park III, vagy a Vészhelyzet című sorozatban.. (Tűz a víz alá, Amikor a farok csóválja...)
Ma 43 éves Daniel Gillies kanadai születésű új-zélandi színész. (Pókember 2.; Captivity; Mátkaság és legényélet...)
Ma lenne 93 éves Kun Vilmos színész, érdemes művész. A budapesti Katona József Színház alapító tagja. (Budapesti mesék; Mephisto; Egymásra nézve; Napló gyermekeimnek; A napfény íze...)
Ma 6 éve hunyt el Lelkes Ágnes magyar színművésznő, érdemes művész. (Abigél, Egri csillagok...)
Ma 57 éves Sananda Francesco Maitreya (született Terence Trent Howard , 1962. március 15.), korábban Terence Trent D'Arby néven ismert, egy amerikai énekes és dalszerző.
Sananda Maitreya - Wishing Well [MAMBO 1987]
Sananda Maitreya - Sign Your Name Live 1987
Sananda Maitreya=Terence Trent D'Arby - If You Let Me Stay
Ma 48 éves Alan Tudyk amerikai színész. (Filmek és tv-műsorok: Firefly - sorozat; Serenity; Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet...)
Ma 71 éves Bodnár Erika Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész. Szolnokon ő volt Egérke Örkény István Macskajáték című drámájának ősbemutatóján. A Budapesti Katona József Színház alapító tagja, főszereplője – többek között – a világsikert elért Három nővér című előadásnak. (Őszi almanach; Csók, Anyu; Mielőtt befejezi röptét a denevér; Fehér isten...)
Ma 75 éves Voith Ági Jászai Mari-díjas magyar színésznő, rendező, érdemes művész. Mészáros Ági Kossuth-díjas magyar színésznő lánya. Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművésznek, a Nemzet Színészének felesége. Egy fiuk született, Bodrogi Ádám.
Fényes Szabolcs: Találtam én egy virágot, Te az enyém, Gyurgyevó
Jamaikai Trombitás - Voith Ági, Bodrogi Gyula
Voith Ági - A Stefi
Ma 55 éves Rob Lowe amerikai színész. (A kívülállók; Szent Elmo tüze; Mi történt az éjjel?; Víz alatti kommandó; Wayne Világa; Veszélyes terepen; A karácsonyi cipő...)
70 éve megszületett Patrick Duffy amerikai színész, a Dallas sorozat Bobbyja.
68 éve megszületett Kurt Russell amerikai színész (Tango és Cash, Lánglovagok).

Margit2 fóruma → Margit2 forum → A mai napon...