Válasz: Mi újság Ancsánál?
Ancsa!
Mennyi finomság,a fánkot meg kóstolnám.
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?
Ancsa!
Mennyi finomság,a fánkot meg kóstolnám.

Nekem kész a mai ebéd paprikás krumplit főztem kolbásszal,van egy szilvakompótom azt fel fogom bontani hozzá..
A hűtőszekrényt kirámoltam,átmostam,a maradék tepertőt lefagyasztottam majd pogácsának.Elővettem kiolvadni a tojásfehérjéket jó sok van..két gyümölcskenyér is kijön belőle..Vagy madártej...de az nem még van tejberizsem mára...Ki s mostam egy adagot,a dzsekimet is ,sajnos a másikból nem jött ki maradéktalanul az olajfolt...halványan csak látszik,el vagyok keseredve miatta...az a világos ráadásul...
Felszállt a köd,azt hittem,akkor majd kisüt a nap,de esze ágában sincs...Levittem a szemetet,találkoztam pár szomszéddal,lenn azok is panaszkodtak a postásra,volt ,aki már volt reklamálni is...nem teszi be a postaládákba a küldeményeket csomóra odadobja a radiátorra a postaládák alá...Atti is volt reklamálni,mert a nyugdijszelvényét úgy találtam meg a radiátoron a múlt héten...
Na megyek keresek még valami tenni valót ,már majdnem dél van,az idő olyan hamar telik itt nálam...
Ancsa!
Nagyob guszta a paprikás krumplimi mi is szeretjük! Itt is a postást ha helyettesítik csinál furcsa dolgokat! Bosszantó is nagyon különösen ha időre kell csekkeket fizetni!
Ancsa!
Ma megint ebédet is hoztál! ... Na és már milyen korán! A férjem is pontosan így szereti a paprikás krumplit kolbásszal. 
Látom, hogy Te is sokat dolgoztál délelőtt! ... A postásotok pedig eléggé hanyag, ha csak úgy odadobja a postaládák alá a fontos iratokat, szelvényeket. Ez igazán felháborító! 
Az olajfont meg nagyon bosszantó lehet, de nehéz eltüntetni, ez sajnos tény... ![]()
Ancsa!
Na végül miben sütötted meg a gyümölcskenyeret? Lehet már fotózni? Meglesném! 
Gyümölcskenyér!
8 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verünk,apránként hozzáadva 8 kanál porcukrot,majd egy citrom levét és héját és egy fél deci olajat csorgatunk bele,ezt már kézi habverővel keverjük hozzá,aztán 10 deka lisztet adagolunk apránként,...kb 30 dekányi vegyes aszalványt és diót,vagy csokilencsét leszórunk két kanálnyi liszttel jól átforgatva beleszórjuk és fakanállal belekeverjük.Sütőpapiros formába simitjuk,180 fokos előmelegitett sütőbe tolva kb 25-30 percig sütjük,a sütési idő felénél levesszük a lángot a felére,nehogy nagyon megbarnuljon a teteje...

Közreadom a receptet is ma találtam ennek alapján sütöttem,isteni puha és szuperfinom!
Ancsa!
Ez valóban nagyon jól néz ki!
... Biztos, hogy ki fogom majd próbálni, mert nekem mindig van a fagyasztóban is tojásfehérje, sőt még tegnapról is 1, amit nem is tettem a fagyasztó részbe.... mert csak a sárgáját használtam fel a gesztenyés sütihez!
Köszi, hogy beírtad a receptjét is! ![]()
Mekkora ez a sütőedény, amiben megsütötted? 
kb kétszer akkora mint egy sima gyümölcskenyér forma
magasságra annyi csak szélességre kétszer akkora.

Hosszúságra és magasságra is annyi,csak szélességre a duplája.szerintem ha van Neked két formád teheted kettőbe is,én tettem az aljára sütőpapirt,biztos,ami biztos,szépen ki tudtam emelni vele...ne nő sokat ,nincs benne sütőpor,nem kell félni,hogy kinő a formából.
Ancsa!
Mint a piskóta, annyira szép a tésztája! Nagyon jól néz ki, biztosan finom lehet, látni is rajta!
Ancsa!
Szép ez a sütőformád!
... Ugye ezt sem olyan régen vetted! Használtad már másra is? 
Óóó de ez már nagyon régi,persze sokszor használtam már ,húst is sütöttem benne,meg keltest is
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?