Válasz: Mi újság Ancsánál?
Ancsa!
Hú de nagyon finom levest főztél ma Te is! A tarják is nagyon finomak! Én is szeretem! Na és a vitamin sem hiányozhat! 
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?
Ancsa!
Hú de nagyon finom levest főztél ma Te is! A tarják is nagyon finomak! Én is szeretem! Na és a vitamin sem hiányozhat! 
A héten vásárolt kis tálka,ideális egy jó adag gyümölcssalátának.egy nagy tállal készitettem,mejd mindketten bevágtunke gy egy ilyen kisebb tálkával,a többi mézzel lecsorgatva érik a hűtőben,Pomeló,piros grapefruit,narancs,mandarin,gránátalma,khaki szilva.
Hú de egészséges ez a gyümölcstál! Csak kihasználjátok ezeket a tálkákat! ![]()
Ma már ettünk mi is gyümölcsöt, de még ha eszünk valamit akkor csak azt fogunk már enni. 
Kilimanjaro torta
Recept:130 gr liszt+30 gr kakaó,egy sütőpor,összeszitáljuk.5 egész tojást mixerrel,csipet só,8gr vaniliás cukor,habosra,150gr,barna cukor,kanalanként,majd ha habos mehet bele a liszt kanalanként,azt már kézzel forgassuk bele.aztán 50 gr olvasztott vajat keverjünk hozzá,20 centi átmérőjű tortaformában ,35 percig sütjük,180 fokon.
Hagyjuk jól kihűlni,majd három lapba vágjuk,legalább egy centisek legyenek a lapok.Egy lapot 12 szeletbe felvágjuk.egyik lapot pedig kiszúrjuk,hogy csak egy gyűrű maradjon körben,de a kiszúrt rész is fog kelleni.A töltelékhez egy barackkompót levéből felfogunk 50 ml-t,felolvasztunk benne egy tasak zselatint.300ml tejszint felverünk,majd adagolunk hozzá 50 gr porcukrot,verjük,300ml.joghurtba beletesszük a felolvasztott zselatint,jól elkeverjük,lassan hozzáadjuk a felvert tejszint is.A kompótot felkockázzuk, felét belekeverjük a krémbe.
Összeállitás.Az egész piskótalapot alulra,erre jön a második, amit kivágtunk csak gyűrű formára,azt a gyűrűt rátesszük ,a barack levével meglocsoljuk,teszünk rá a krémből,körbeállitjuk a felvágott cikkeket,majd a kisebbik lap következik amit kivágtunk,erre ,krém,majd a maradék barack,ráhajtogatjuk a cikkeket,majd egy tányért is ráteszünk és igy rakjuk a hűtőbe!Étcsokit olvasztunk,és ha összeállt a torta,megkenjük körben az alját vele,amire csokiforgácsot ragasztunk.A végén,megszórjuk porcukorral!

az ebédem meg rizses hús,és barack kompót!
Ancsa!
Elolvastam, hogyan készítetted el ezt a tortát, nagyon mutatós lett. Kíváncsi leszek, hogy milyen lesz majd egy szelet belőle, ha felvágod! Jók a képeid is, amiket a készítés közben csináltál!
Azt már el tudom képzelni, hogy finom, de várom a Te véleményedet is majd, ha már ettél belőle!
Egészségedre a finom ebédet is! ![]()

Akkor hozom megvágva,ez tulajdonképp egy joghurt torta,barackkal,csak a formája miatt különleges.Nem túl édes,gyümölcsös finomság!
Köszi, de megkóstolnám most! 
Majd felrakom az oldaladra, úgy könnyebben megtaláljuk! ![]()
Hát az igazán profiknak igy néz ki...de elsőre meg vagyok elégedve végül is hasonlit egy vulkánra nem? ![]()

Ancsa!
Igazán mutatós ez a bizonyos "profié" is.... De a Tiéd nekem hatásosabb! 
Ma úgy éreztem a finom savanyú krumplileveshez,dukálna egy finom friss kenyér is..hát sütöttem!

Ebéd,tárkonyos savanyú krumplileves
Füstölt csülökkel.
és frissen sült kenyér sarkával.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?