Válasz: Mi újság Ancsánál?
Már nem érdekel,mert annyira finom,hogy kárpótol az ize,végül is fel tudtam szeletelni,csak ajándéknak nem tudom elvinni,igy,hát akkor megesszük,vagyunk rá elegen,már apu érdeklődött utána,hogy ő kap -e? ![]()
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?
Már nem érdekel,mert annyira finom,hogy kárpótol az ize,végül is fel tudtam szeletelni,csak ajándéknak nem tudom elvinni,igy,hát akkor megesszük,vagyunk rá elegen,már apu érdeklődött utána,hogy ő kap -e? ![]()
Ancsa!
Apukád biztos nagyon fogja értékelni a finom bejglit, ebben biztos vagyok! ![]()
Elkészültem a narancslekvárokkal,két adagban főztem ki,3.5 kiló lett megpucolva,igy egy két és egy másfél kilós adagot főztem,egyiket csillagánizzsal és fahéjjal,a másikat marokkói mentával izesitettem,a maradékot egy üvegbe töltöttem,ez ajándék!

Ancsa.
Lényeg hogy finom legyen.
Azta,micsoda különlegességet készítettél.Még ajándéknak is szuper lenne. ![]()
Ancsa!
Milyen guszta színek a lekvároknál! Igazán mutatósak az üvegekben! Aztán gondolom, hogy az a 2 színű az ajándék az üvegben, ugye! Jól néz ki! ![]()
Igen,irtam is,hogy az ajándék lesz! ![]()
Tegnap és ma tarhonya volt sült tarjával és savanyúsággal.
Guszta a fotó! Finom volt az ebédetek ma is. Nálunk mára kevéske tarhonya maradt, ezért főztem ki csavart tésztát a sertéspörkölt bakonyi módra mellé. De így is nagyon finom volt. Mi karfiolt ettünk hozzá, nagyon finom lett, amit elraktunk, szépen fogy is... Majd akarunk még venni karfiolt, és teszünk el pár üveggel... ![]()
Ma volt kedvem pepecselni,igy Svéd puncsroládot készitettem,párat ki is diszitettem...a többi csak csokis...
Svéd puncsrolád,ahogy én készitettem.
25 deka Petit Beurre kekszet beraktam az apritóba,tettem hozzá izlés szerint porcukrot,nem sokat mert a keksz amúgy is édes,két kanál kakaót,rumaromát és egy marék mandulát.Mindet összeapritottam,majd 10 deka olvasztott vajat csorgattam bele miközben a gép dolgozott,még kb egy deci tej is kellet hozzá,hogy a massza formázható legyen.kis rudakat formáltam folpackba tekertem és beraktam a hűtőbe,Addig kinyújtottam a fondantot,bár ezt marcipánba szokták tekerni,nekem az nem volt.A rudakat beletekertem,majd a két végüket olvasztott csokiba mártva visszaraktam a hűtőbe.Utána diszitettem párat.

Mára birsalmalevest főztem és pulykamell ragut,vegyes zöldségekkel.
Ancsa!
Nagyon jól néznek ki a kidíszített puncsroládok! Igazán olyan ünnepik! 
A mai ebéded is igazán finom lehetett, akár ünnepkor is fel lehet szolgálni ilyent! 
Ancsa!
Ezekkel a roládokkal volt munkád, de nagyon szépek lettek! Finom ebédet főztél! A lekvárok meg így ebben az üvegben nagyon jól néznek ki! Valóban még ahogyan Lia is írta ajándéknak is szuper lenne! Jaj de finom is lehet!
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?