Válasz: Mi újság Ancsánál?

Paprikás krumpli kolbásszal főtt mára.

Mivel ma havazott,igy az almáspite is pihés lett!
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?

Paprikás krumpli kolbásszal főtt mára.

Mivel ma havazott,igy az almáspite is pihés lett!
Ancsa!
Egészségedre a finom ebédet! ... A pite pedig tüneményes! ![]()

A szilvalekváros sütimre is rákerült a csokimáz és a piritott mandula,holnapig szépen megdermed,a maradék olvasztott csokit rácsorgattam az áfonyás kekszekre.
Poci olyan édesen figyelt mig a sütiket csokiztam,hogy le kellett fotózni...a két hűtő közt vane gy kisszék,azon szeret lustálkodni,ha a konyhában vagyok!
Ó de finom lesz ez a süti! Igazán mutatós a mandulaszeletekkel! Na és az áfonyás kekszek is jól néznek ki így, és még gusztábbak is! ![]()
Hihi, Pocit valóban nagyon érdekelte, hogy mivel tüsténkedsz! Aranyos nagyon! ![]()
Almás pite!
Tésztája 40 deka liszt,10 deka porcukor,20 deka sütő margarin,citromhéj,egy tojás,pici,hideg tej,csak annyi hogy összeálljon.ezekből tésztát gyúrunk,egy órára berakjuk folpackban a hűtőbe!
Hat-8 almát meghámozunk,kiszedjük a magházat és szeletekre vágjuk,lábasban tesszük,meglocsoljuk egy kis citromlével,egy fél deci vizet hozzá öntünk és leszórjuk barna cukorral,izlés szerint,meg a almától függően,hogy ennyire édes.
Lefedjük és fedő alatt puhára dinszteljük.Közben egy fehércsokoládés pudingot feloldunk 2 deci hideg tejben..ha nincs akkor vaniliásat,vagy tejszineset is lehet,hozzáöntjük az almához,ami levet engedett eddig és átforgatjuk,besűritjük vele.
A tésztát ketté osztjuk,felét a piteformába simitjuk,megszórjuk kókuszreszelékkel és beleöntjük az almatölteléket.Elsimitjuk,meghintjük almás sütemény fűszerkeverékkel,vagy csak simán fahéjjal...
A tészta másik felével letakarjuk,hagyjunk lyukat a gőznek távozni.Lekenjük tojás sárgájával,és meghintjük barnacukorral,forró sütőbe toljuk,180 fokon ,szép pirosra sütjük!Hagyjuk teljesen kihűlni ,mielőtt felvágjuk!
közreadom az almáspite receptjét,ahogy készitettem,mert én még ilyen finomat életemben nem ettem,érdemes lementeni!

a szivalekváros is szuperül sikerült,csokicseppel és mézeskalács fűszerkeverékkel készült,olyan az ize, mint a mézes puszedli!
Korán reggel érdemes volt benézni,csodás látvány fogadott.Csak az a baj hogy nem itt van nálunk.
Nagyon ügyes vagy Ancsa.Mi majd új évre szeretnénk készíteni.
Köszi Lia!ennyi maradt nekünk a pitéből,ami itt a tányéron van,ezt esszük meg ketten Attival,hát ezért szoktam én sokat sütni,mert sokfele kell osztani! ![]()
Ancsa!
Olvastam az új almás pitéd receptjét, majd felrakom az oldalardra. Ígéretesnek tűnik így nekem is.
... Talán egyszer én is tesztelem majd.
A szilvalekváros is guszta, erről a gyümölcskenyér jut eszembe, ahogy a fotón felvágva látom. 
Nagyon finom lett,pedig csak csokicseppek vannak benne,semmi más.
Ancsa!
Ezt az új almás pite receptedet felraktam az 5. oldaladra. Jó, ha ott van, úgy könnyebb válogatni a receptjeidnél! 
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?