Válasz: Mi újság Ancsánál?
Köszönöm szépen Margitka,hát ha még áll egy éjszakát,jobban dermed a krém,de tudod,a türelmetlenségem...megvágatta velem.
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?
Köszönöm szépen Margitka,hát ha még áll egy éjszakát,jobban dermed a krém,de tudod,a türelmetlenségem...megvágatta velem.
Sajtos,kolbászos,kuglóf.
Hozzávalók!
Kelt tésztát gyúrunk fél kiló liszt,egy kis pohár kefir,langyos viz,egy tojás,egy teáskanál só,egy fél deci olaj,egy fél kocka élesztőből.A vizet lassan adagoljuk,csak a menyit felvesz.Én chiamagot is gyúrtam bele,mert szép is meg egészséges is.Hagyjuk duplájára kelni,majd kis gombócokba szaggatjuk ,nem számoltam menyi lett.A kuglófformát előkészitjük,a kolbászt felvágjuk,é szalámit is kockáztam bele,valamint sajtot kockákra vágunk.Majd a gombócokkal együtt egy nagyobb tálba halmozzuk és lecsorgatjuk oliva olajjal átforgatjuk és beleöntjük a formába,elegyengetjük.Letakarva hagyjuk megkelni.A sütőt előmelegitjük 180 fokra,a kuglóf tetejét még megszórjuk reszelt sajttal,és betoljuk a sütőbe,pirosra sütjük!

Ancsa!
Ma sem lehet panasz Rád!... Nem értél rá unatkozni...igazán kiettél magadért! .... Nagyon finomnak látszik ez a tartalmas kuglóf! 
Én már fel is tettem a honlapodra a konyhádba. ![]()

Az állatorvosi rendelőben,használatban van az ajándék párnám! ![]()
Ancsa!
De jó kép! ...Érdemes volt szorgoskodni, milyen jó érzés lehet látni, a munkád eredményét, igaz! 
Igen,akár Poci is lehetne,úgy hasonlít,de ő Mitzy,a rendelő kabala cicája,a doktornő fogadta örökbe,mindig ott van.
Hihi, én is nézegettem ez a cicust... még a hasán is látom a szemeket, a nózit is... gondolkodtam is egy kicsit rajta... de Poci már nagyobb, és azért én is megismerem már! 
Akkor ezek szerint a doktornő is nagy cica barát! ![]()
Igen,őt is úgy odavitték és ottfelejtették,de őt nem adta örökbe,befogadta ő,van ott még másik is amelyik rendellenességgel került oda,úgy született,hogy nincs rendesen kifejlődve az agya és nem tud rendesen járni,esik-bukik,fogyatékos cica,ő si ott maradt,sajnálja és ott tartja,ő is egyik párnám tulajdonosa,azon alszik... ![]()
Igazán jólelkű ez a doktornő, akárcsak Te! ... Ritka az ilyen! A cicáknak is jut egy kis jó a baj mellett, ott vannak a puha párnák is... ![]()

Elhoztam ezt az ilyen volt,ilyen lett képet..nem hittem a szememnek mikor megláttam,hogy ellepte a levél,van egy hatalmas tölgy fölötte és ilyenkor ősszel teljesen ellepi a levél...
Az apai nagyszüleim sirja,végül is ez lesz mindannyiunk nyughelye...ha majd úgy alakul...
Ancsa!
Szépen rendbe raktátok a sírt.... De látom, hogy sok fa van ott a temetőben, és ha elkezd fújni a szél, akkor bizony jut belőle mindenhova...
Nekünk hársfa van a a terasz mellett, arról is rengeteg falevél lehullott már eddig is... pedig az sokkal kisebb, mint egy tölgyfa... Viszont a kertszomszédunkban hátulról van egy hatalmas platánfa.... na annak több teherautónyi levele lehullik ilyenkor....

Írtó egyszerűt főztem,tökfőzelék és sült csirkemáj,de legalább megpróbáltam esztétikusan tálalni és fotózni,ami szintén nem nagyon megy mert sötét van,csúnya felhős az ég,nem győzöm áldani az eszem hogy kimentünk tegnap,pedig nem akartam olyan hamar és főleg munka után,jó fáradtan,de jó hogy le van tudva,bár ahogy fúj a szél,szerintem megint csupa levél a sír..
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?