Válasz: Mi újság Ancsánál?
Persze,csak én ettem belőle,Atti nincs itthon,ő majd csak holnap látja meg! ![]()
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?
Persze,csak én ettem belőle,Atti nincs itthon,ő majd csak holnap látja meg! ![]()
Ancsa!
Atti is biztos meg lesz elégedve vele... Na és szüleidnek is jut még ebből, vagy Ti ketten felfaljátok?
... Mindenesetre azt sem csodálnám, mert nagyon kínálja magát! ![]()
Elcsámborogtam a környéken egy kicsit,süteményt kerestem,de nem volt friss..és utamba esett a Tric-Troc..
Láttam jött új áru..hát csak benéztem,és megint elcsábultam...vettem egy cserépedényt,annyira megtetszett hogy malacos...belefér egészben egy tarja,még mellé némi hagyma vagy krumpli is..kivül belül égetett,úgyhogy áztatni sem kell,de akár töltött káposztának is megfelel.

Nagyon szép tányérok jöttek,kettőt kiválasztottam,jó mélyek,ezek inkább főfogásnak vagy levesesnek is jók,esetleg salátát tálalni,mert nagyok,egyik nagyobb is mint a másik.
Aztán még találtam két Tiffany tányért ,ezeknek is nagyon örülök,a formájuk és amintájuk is nagyon megtetszett.
viszont süti nélkül maradtam,úgyhogy kénytelen leszek valamit sütni...
két üvegnyi lekvárom lett a szilvából,inkább dzsem,de vastag...az üvegben nem is látszik milyen gyönyörű a szine,finom,fahéjas,szegfűszeges izesitéssel.A lábas alján maradt kevéskén látszik a szine..

Bittát is lekaptam ma,olyan mélázva ,szomorúan nézett ,amilyen az idő is volt ma..
Csak most döbbentem rá,hogy Bitta két nap múlva szülinapos lesz...a kis könyvében november elseje a születési dátuma...már két éve ,hogy nálam van...
Ancsa!
Most jutottam ide a konyhádba nézelődni! 
De jópofa ez a malacos cserépedény! Na aztán ebben is készülhet majd spk finomság! ![]()
A tányérok is nagyon szépek, vigyázz rájuk!, de használjad is, ha már megvetted! ![]()
A szilva nagyon egészséges gyümölcs!... Nagyon helyes, hogy megfőzted dzsemnek! Én is imádom! Meg is kívántam most! 
Ancsa!
Bitta is de nagyon szép már! Tényleg az első fotón olyan álmosan, szomorkásan néz, de nagyon jól mutat a képen középen a növények között!
Tetszik a másik, közeli fotó is róla! Akkor kényeztessed egy kicsit, ha szülinapos lesz! ![]()
Akkor Bitta holnapra boldog szülinapot! 
Na,a mai nap is elég pörgős volt...voltam piacon,biciklivel mentem mert gyönyörű az idő,és persze voltam benn a szüleimnél is.Vettem kétféle zsirnak valót,és egy kis paradicsomot,paprikát,tököt...
Hazaérve neki estem a zsirégetésnek.
Lett jócskán sertés és kacsazsirom is.
Tepertő is ,a kacsából épp csak egy maréknyi...
És a tököm is megsült...párat beszórtam kis fűszerrel..
Ancsa!
Na mielőtt kimennék enni a családomhoz, ide csak bekukkantottam! ![]()
Hú de szorgos voltál ma is. Finom lehet a tepertő, és persze a zsírja is!
... Ó és Te is sütöttél sütőtököt! Még mi is eszünk ma!
Némi kekszekkel vacakoltam el az időt,citromos,omlós kekszek,még sütöttm egy francia túrós pitét is,de az még hűl...
Francia túrós pitét is sütöttem,az annyiban más,hogy van egy vanilia puding főzve a túrókrém tetejére,és úgy megsütve.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?