egy tegnap tanult levest készitettem ma el,a neve:gömböleg leves.Közzéteszem a receptet,csak kérem mellé irni az ismerősöm nevét ,mert tőle tanultam!Ez egy Szlovákiában ismert leves.Kicsit azért változtattam rajta és ezért is adom meg a receptet.
Gömböleg leves(Futo Gálfi Lívia receptje)
Három gerezd fokhagymát lereszelünk,vagy átpasszirozunk,olajban odatesszük pirulni,szórunk rá köménymagot is,majd lisztet és a végén piros paprikát és felengedjük.Két húsleves kockát főztem bele,só,kis bors,egy nagyobb paradicsom és egy fél paprika belekockázva.Főzzük,addig elkészitjük a gömböleget,ami egy lisztgombóc.Kiflit kockákra vágunk és megpiritjuk,lisztet sóval,borssal a kockákkal és egy kanál sertészsirral összekeverünk,a levesből merünk hozzá levet mig összeáll és gombócokat tudunk formálni belőle,ezeket főzzük a levesbe.
adagokat nem tudok megadni,végül is mindenki maga döntheti el mennyi gombócot főz bele,nekem lett 10 darab,kb.egy jó marék lisztből.
Másodiknak pizza készült,kolbásszal és sonkával!

Végül sütöttem is,egy kevert süti készült,aminek a tetejét megszórtam karamellizált dióval és mogyoróval és igy sütöttem ki!