Válasz: Kertek és virágok
Szia Margitka!
Gyönyörűek a gyümölcsök, és a krizantém is! A muskátlik ott is nagyon szépek még.
![]() |
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Kertek és virágok
Szia Margitka!
Gyönyörűek a gyümölcsök, és a krizantém is! A muskátlik ott is nagyon szépek még.
Már nálunk is kinyíltak a hóvirágok a tűlevelű eredi fenyőfa tövében is.
Egy kicsit körbejártam a kertet. Ma még nem esett az eső, de eléggé bizonytalan az idő... Közben csináltam pár fotót. Nem sikerült mind, de 6 darabot azért berakok.
A díszalmafa szépen kezd levelesedni, szépen mutatnak a levelei a kertben.
A borsó is kezd szépen fejlődni. A végében már a meggyfa is lassan levirágzik...
Az oreganó is zöldül már.
A ringlószilvafán is szépen mutatkozik virág.
Tavaly kiszáradt a rozmaringból 2, amit még anyukámtól kaptam, Ő nevelte... de az egyiknek az ágát bújtattam a föld alá, meggyökeresedett, és szépen beindult már ősszel.
A tárkony az a fűszernövény, ami mindig gyorsan beindul, és nagyon terjed is. Ennek örülünk, mert mindig szárítunk le télre, nagyon szeretjük ételekben.
Jaj de szeretem nézni a kerteket,ahogy zöldülnek,fejlődnek!Nekem tárkonyom nincs,szerintem nem is igen tudok tenni a kis ágyásba,annak sok hely kell..de oreganó van és levendula,rozmaring,többféle bazsalikom,kakukkfű,menta,citrofű,zsálya.Meg persze zöldpetrezselyem.
Kedvet kaptam lefotózni párat az én virágaim közül is,a bentiek az ibolyák az ablakpárkányon laknak.
A kávécserje meg az agglegénypálma már kinn vannak az udvaron.
Levendula,két féle is van akertben,aztán kakukkfű,rozmaring és többféle bazsalikom.
A citromfű egy nagy edényben van,mert különben ellepne mindent,szép nagy bokorrá nő.A lonc is egyre jobban befutja a lugast,csak Piszke tépázza eléggé,mindig ott lóg fenn...
A tuják és a fenyő,még anyutól maradtak itt...
Ancsa!
Nagyon szépek a virágok és a fűszernövények is.
A tuják és a fenyők pedig idővel óriásra nőnek... Már nekünk is kellett kivágni, vagy legalábbis kisebbíteni a tetejét...
Nálunk is van még a kertben fokhagyma, ami tavalyról maradt a földben, szép nagy a levele, majd fejlődik az idén... A kakukkfű, lestyán, levendula, medvehagyma, snidling, zsálya is már szépen növekszik... A citromfű is kibújt már, de bazsalikomot kelleme már vetni magról, mert ugye az nem évelő...
Lia!
Nekem tavaly is kinn volt,ne tedd közvetlen napfényre a nagyon erős napot nem bírja.De szépen hajtott kinn is,tavaly meg a télen sok hajtás jött rajta,mentett kis virág ő is,alig arasznyi aprócska volt, mikor kidobta valaki!
Csodás a sziklakerted,juj de nagyon szép!
Lia!
Több fotót is készítettem délelőtt, de elég sok homályos lett, ezért ki is töröltem a gépről. Majd csinálok újakat, ha jobb idő lesz.
Viszont Neked nem kellett a sáros kertben dolgoznod, és nagyon hasznosan töltötted az idődet! Most is nagyon szuper lett a sziklakerted!
Nálunk nagyon sok százszorszép van a kertben. Még Gábor fiam is vitt egyszer egy cseréppel, és kiültette az erkélyére a vadárvácskával együtt.. amit szintén innét vitt. ... Különben én az OBI-ban is láttam tavaly, ott is árulják..
"A százszorszép egy hétköznapi évelő virág, melyet szerintem mindenki ismer. Kevesen sejtik azonban, hogy ez az apró, szinte észrevétlen áttelelő gyönyörűség tulajdonképpen gyógynövény."
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Kertek és virágok