Válasz: Kertek és virágok
Mint egy arborétum,nagyon szép,látszik a sok munkátok.
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Kertek és virágok
Mint egy arborétum,nagyon szép,látszik a sok munkátok.
Margitka!
Gyönyörű a kert mint mindig, itt jókat lehet pihenni! Ügyesek vagytok! Milyen jó is az elvégzett munka után gyönyörködni a kertben!
Lia, Ilona!
Szeretek is a kertben, főleg, ha már van mit csodálni! ![]()
Én nem ismerem ezt a madárkát... de aranyos... nagyon birtokba vette a körtefát:

Margitka!
Nagyon aranyos kis madárka,nézegettem,nagyon hasonlít a zöldikére.
Lia!
A fiam is ezt mondta... Na és valóban a színe is olyan kis zöldeske. ![]()
Mivel a névnapomra kapott kálának már 3 alsó levele is elsárgult, úgy döntöttem tegnap este, hogy nagyobb cserépbe teszem, és félárnyékos részre berakom a cseréppel együtt a terasz melletti bokor mellé. Utánaolvastam, és a félárnyékos helyet szereti... Emlékszem rá, hogy anyukám is ki szokta tenni nyárra. Remélem, hogy tetszik neki majd az új hely, mert idebent a szobában sehol sem volt alkalmas neki...
Most fotóztam le. Bal oldalt alul még van egy sárga kis levele, azt biztos leejti majd...Remélem, hogy nem sínyli meg nagyon, hogy ilyen virágosan ültettem át... Most 6 db virág van rajta...Nem volt könnyű dolgom, mert pont szemben van a nap ilyenkor de a bokor takart:

Ma leszedtünk egy jó nagy tál piros ribizlit, de hagyom még a maradékot a bokron, mert kicsit még pirosodhat... csak a teljesen érett fürtöket szedtük le. Bár a madaraknak még így is ízlik, mert vannak eléggé megtépázott fürtök is:

A fekete ribizlin pedig csak pár szem maradt... az ami még nagyon tapadt a bokorhoz, vagy még nem érett be... talán hagynak a rigók, de ha nem, a javát már leszedtük...

Nagyon szép,nálunk már leért,eltettem a fagyasztóba a meggyel együtt.
Lia!
Igen, emlékszem rá, hogy írtad, Ti előbb kezdtétek szedni... Nekünk most biztos azért érik később mert megnőttek a fenyők előttük, és kevesebb napot kapnak... de a lényeg, hogy van! ![]()
Ma ami nem fogy el, azt én is berakom este majd a fagyasztóba. A fekete ribizli már ott van, az előbb beérett, igaz, máshol van... 
Hozok egy pár képet én is.Nyílik a szerelemvirág
A hibiszkusz is virágzik,kár hogy rövid ideig.
Tegnapi epertermésünk:
Balkonparadicsom,ma lecsó lesz belő,ha kevés is télen jó lesz.
Leszedtük a sárgabarackot is,ma befőzöm lekvárnak,ha kevés is de jó lesz majd:
Lia!
De gyönyörű képeket hoztál! Nagyon szép a szerelemvirág és a hibiszkusz is! Szépen van még eper is, és a sárgabarack is guszta! 
Mi éppen tegnap néztük a kertben, hogy a paradicsom lassan kezd pirosodni... Hú rengeteg lesz majd!... csak betegség en kapja majd el! Na én meg majd abból teszek el télre... nálunk mindig sok fogy a paradicsomléből és a kecsaptól is. 
Jaj milyen szép termésetek van és a virágok is gyönyörűek!
Ma egész nap fúj a szél, nem is akármilyen erősséggel. Az előbb körbejártam a kertet... Látom, hogy egyre több alma is lepotyogott a szél miatt a fa alá... De tulajdonképpen nem is baj, mert elég sűrűnek találtam a fán, és apróak lettek volna... Ha megmaradnak, akkor szebbek lesznek remélhetőleg:

Viszont a körömvirág 3 féle virággal virít a kerítés mellett. Ezt nem hagyhattam ki, hogy ne fotózzam le, hiszen van duplaszirmu is:

Margit2 fóruma → Margit2 forum → Kertek és virágok