Válasz: Vendégségben Ilonánál
Szia Margitka!
Köszönöm szépen! Igyekeztünk vacsora idő alatt készíteni a fotókat, mikor nem volt annyi tömeg. Annyian voltak, hogy mindig valakire várni kellett hogy elmenjen.
![]() |
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Vendégségben Ilonánál
Szia Margitka!
Köszönöm szépen! Igyekeztünk vacsora idő alatt készíteni a fotókat, mikor nem volt annyi tömeg. Annyian voltak, hogy mindig valakire várni kellett hogy elmenjen.
Szuperek a fotók,nagyon tetszik a hely és persze Ti is!
Delfines csokikrémes születésnapi torta
Hozzávalók: 3 x 5 tojásos piskóta, 2 fehér és 1 kakaós lap
Fél liter Hulala tejszínhab.
Csokikrém: 8 tojás, 30 dkg kristálycukor, 20 dkg étcsoki, 8 dkg Holland kakaópor, 2 db vaníliás cukor, 55 dkg margarin
A 8 tojást, cukrot, vaníliás cukrot és az átszitált kakaóport gőz fölött állandóan keverve főzzük. Mikor kezd sűrűsödni beletesszük az étcsokit és még azzal főzzük sűrűre. Mikor kezd kihűlni kis adagonként belekeverjük a margarint. Majd megtöltjük vele a tortánkat és díszítjük.
A Hulalát felverjük habnak és a tortát kívülről behúzzuk.
Ancsa!
Köszi, kedves vagy, majd hozom a Tátrai képeket is.
Ilona!
Majd felrakom a delfines tortát az oldaladra! Igazán gyönyörű.
Sajnos a 4. képet nem jeleníti meg a képfeltöltő, én nem látom!
Szia Margitka!
Lehet hogy túl nagy, de nem tudom megfordítani sem. Azért tettem be többet, Rád bízom, melyik képet teszed fel. Most még próbálom a többit is csak legyen meg.
Xbox csokikrémes torta
Hozzávalók: 3 x 4 tojásos piskóta lap
1 kg cukormáz, vagy marcipán.
Csokikrém: 8 tojás, 30 dkg kristálycukor, 20 dkg étcsoki, 8 dkg Holland kakaópor, 2 vaníliás cukor, 55 dkg margarin.
A tojást, cukrot, vaníliás cukrot az átszitált kakaóport gőz fölött állandóan keverve főzzük. Kezd sűrűsödni beletesszük az étcsokit és még azzal főzzük sűrűre. Mikor kihűlt kevesenként belekeverjük a margarint. Ezután megtöltjük a tortánkat és díszítjük. Kívülről marcipánnal, vagy cukormázzal díszítjük.
Házassági évfordulós torta
Hozzávalók. 2 x 5 tojásos piskóta lap, 1 x 3 tojásos lap
Krém hozzávalók: 3 tojásos piskótalap, pici rum aroma, 3, 4 evőkanál baracklekvár, 3,4 evőkanál darált dió, 3 evőkanál kakaópor, 2.5 dl tej, és 15 dkg porcukor.
Puncskrém: A 3 tojásból készült piskótalapot összetördeljük, rátesszük a lekvárt, diót, kakaóport porcukrot, majd a tejjel meglocsoljuk és átkeverjük óvatosan.
Ezzel megtöltjük a tortánkat, kívülről csokikrémmel vonjuk be.
Lovas diplomata krémes torta
Hozzávalók: 3 x 5 tojásos piskóta lap
1 kg cukormáz, vagy marcipán massza fél liter Hulala
Krém: 5 tojás sárgája, fél liter tej, 4 evőkanál keményítő, 20 dkg cukor, fél l tejszín, 2 tasak zselatin. ananász, vagy barack befőtt.
A zselatint a tasakon lévő utasítás szerint a barack lében áztatjuk. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a keményítőt, majd a tejjel elkeverjük. Állandó keverés mellett megfőzzük, Hozzákeverjük a langyosra felmelegített zselatint, majd hűlni tesszük.
A tejszínt felverjük habnak, hozzákeverjük a kihűlt krémet, majd feldaraboljuk a gyümölcsöt.A piskótát megkenjük a krémmel, rátesszük a darabolt gyümölcsöt, arra megint a krémet és rá a piskótát. Kívülről cukormázzal, vagy marcipánnal díszítjük.
Ilona!
Most már látom a 4 képedet is a delfines tortáról. Még este volt időm feltenni azt.
Majd a többit is felrakom valamelyik nap, ha ráérek. Mindegyik gyönyörű!
Ilona!
Most felraktam ezt a 3 tortareceptedet is az oldaladra a süteményekhez! Egyre szebbek a tortáid! ...
Szia Margitka!
Köszönöm szépen! Még mindig van ami nincs leírva, de azon leszek hogy hozzam a többit is. Most is mikor írtam le, már nagyon fáradt voltam, kellett is javítgatnom,meg keresgélnem amik lemaradtak.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Vendégségben Ilonánál