Válasz: Vendégségben Ilonánál
Szia Margitka!
Nagyon szépen köszönöm! Látni, hogy a nyáron mennyire el voltam foglalva! Még a konyhámba sem tudtam benézni!
![]() |
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Vendégségben Ilonánál
Szia Margitka!
Nagyon szépen köszönöm! Látni, hogy a nyáron mennyire el voltam foglalva! Még a konyhámba sem tudtam benézni!
Tepertős pogácsa
Hozzávalók: 1 kg liszt, 60 dkg darált tepertő, 2 doboz tejföl/kicsi/ 1 egész tojás, 1 kocka élesztő,/42 gr/ másfél dl tej,1 mokkás kanál sütőpor, 2-3 kávés kanál só, pici bors, 1 tojás a lekenéshez, egy kis cukor az élesztő felfuttatásához.
A lisztet összemorzsolom a tepertővel és hozzá teszem a többi hozzávalót, az élesztőt felfuttatva összegyúrom a tésztát. A tésztát nem kell hajtogatni! 15-20 percig pihen a tészta. Majd nyújtom és szaggatom, a tetejét lekenem tojással és pihentetem 20 percig.
alsó - felső sütéssel 180 fokon kb. 20 percig sütöm
Motoros szülinapi torta
Hozzávalók: 5 tojásból kerek piskótalap, 3 tojásos kakaós kerek piskótalap
Krém: 2 csomag gesztenyemassza, 5 dl tej, 2 csomag vanília pudingpor, 5 dl Hulala tejszín, 15 dkg porcukor, kis rumaroma.
A tejből és pudingból krémet főzünk, majd mikor sűrűsödik beleteszünk 5 ek. kristálycukrot és kihűtjük. A gesztenyét és a porcukrot, kis rumaromát kikeverjük, majd a pudingos krémmel összekeverjük. A Hulala tejszínt felverjük, majd óvatosan összekeverjük a gesztenyés krémmel.
A krémmel három helyen megtöltjük a lapokat. Kívülről is ezzel díszítjük.
Nutellás szülinapi torta
Hozzávalók: 5 tojásos kerek piskótalap, 3 tojásos kerek csokis piskótalap
Krém: Egy féll üveg Nutella krém, 6 dl Hulala tejszín, 20 dkg porcukor, 1 doboz natúr vajkrém
A Nutellát mikróban kicsit meglangyosítom és összekeverem 1 dl tejszínnel, majd a vajkrémet kikeverem a porcukorral. Ebbe a vajkrémbe belekeverem a Nutellát. Majd felverem a többi tejszínt és óvatosan összekeverem a két krémet.
Három helyen megtöltöm a piskótát, kívülről is ezzel a krémmel díszítem.
Margitka!
Még van három tortám aminek le kell írni a receptjét, de már fáj a szemem. Majd később leírom azokat is!
Ilona!
Most látom, hogy ide a konyhádba is írtál recepteket!
Én nekem is fáradt már a szemem, majd holnap megnézem őket, és rendezem, amikor tudom! Itt már jó helyen vannak!
Ilona!
Ma felraktam a receptjeidet a "Sütemények3" -oldalra! Remélem, hogy jó lesz így!
Sziasztok!
Hozom a képeket az idei karácsonyról és szilveszterről!
Szilveszter!
A gyümölcstortát és a tiramisut a menyem sütötte, csak későn fényképeztem a tortát, egészben kellett volna!
Csokis tejszínes vajkréme torta a fiamnak!
Ez pedig a barátnőm testvérének készült, ez csak sima csokis, a hetvenes számot ők tették rá
Szia Ilona!
Csak ámulok, hogy mennyi finomság készült nálatok! Csodaszép lett a karácsonyfátok és nagyon jól mutat előtte az asztali dísz a gyertyákkal! Szuper a későbbi fotón is világosban, és a tálalás is nagyon szép volt! Na és ez asok torta! ... Hihi, most látom, hogy a sajtos tallér és pogácsa mellett még perec is készült!
Szia Margitka!
Köszönöm, igyekeztem, hogy mindenki jól érezze magát! Kaptam is dicséretet a családtól! Én így szeretem, ezt láttam gyerek koromban anyukámtól, ezt adom tovább, a karácsony egy nagyon szép ünnep!
A pogit és a perecet is a menyek sütötték!
Szia Ilona itt is!
El is hiszem, hogy sok dicséretet zseberltél be, de meg is érdemelted!
Igen, ez így van... a karácsony a legszebb ünnep, megéri a fáradtságot, mert olyan jó, amikor örülnek a gyerekek az együttlétnek, és a sok finomságnak!
Ügyesek votak a menyek is!
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Vendégségben Ilonánál