Válasz: Vendégségben Ilonánál
Beteszem lehet hogy most jó lesz.
A kis ünnepelt.
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Vendégségben Ilonánál
Beteszem lehet hogy most jó lesz.
A kis ünnepelt.
Ilona!
Már a 25-ösben látom a kis Ibolyát! .... de a kép címének nem az a vége!!! ott 00001956 volt berakva, majd nézd meg szerkesztőben... ez a kép viszont 00001957.jpg végződésű! ... Nem mindegy!
Margitka!
Oké, tegnap biztosan már nagyon fáradt voltam és elnéztem, bocsi!
Ilona!
A lényeg, hogy ez a kérdés megoldódott!
Utólag itt is sok szeretettel gratulálok 41. házassági évfordulótok alkalmából! Még nagyon sok boldog évet kívánok Nektek, szeretetben, egészségben!
Szia Margitka!
Itt is nagyon szépen köszönöm, aranyos vagy!
Túrófánk/Túrós perec/
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 60 dkg túró, 1 teáskanál szódabikarbóna, 3 evőkanál kristálycukor, 3 db tojás, 2-3 dl tejföl, 1 teáskanál só, olaj a sütéshez, porcukor a szóráshoz, és lekvár. A liszt minőségétől függ mennyi tejfölt kell beletenni.
A hozzávalókat összekeverjük, majd a tojással, tejföllel összeállítjuk a tásztát. Nem szükséges pihentetni a tésztát, lehet formával kiszaggatni. Én most perec formával szaggattam ki, ezentúl is igy fogom.
Gyönyörű színe van a sötétbordó rózsának. Le is fényképeztem, de sajnos így képen nem olyan a színt mutat.
Vajkrémes tejszínes rumos torta
Hozzávalók: 5 tojásból készült piskóta
5 dl Hulala tejszín, 1 db natúr vajkrém, 25 dkg porcukor, 1 cs.babapiskóta, kicsi rum, 1 dl feketekávé.
A natúr vajat és a porcukrot habosra keverjük. A hulala tejszínt felverjük jó keményre és a felét összekeverjük a kikevert krémmel. A piskótát ketté vágjuk megkenjük a fele krémmel. A rumot és a kávét összekeverjük, ebbe belemártjuk a babapiskótát, majd rátesszük a krémmel megkent piskótára, majd megint krém, piskóta. Az egészet díszítjük a megmaradt tejszínnel.
Ezt a tortát vittük a barátainknak, de a férjem nem hagyott rátenni gyümölcsöt. Azt mondta ez így szép és jó ahogyan van. Ezért nem került rá a gyümölcs. De én is inkább így láttam jónak, ez így habosan ahogyan Klárika fogalmazott nagyon is jó volt! Örültek nagyon ahogyan meglátták. Jó rumosra is sikerült.
Ilona!
Láttam, hogy hoztál recepteket is. Nekem kicsit más a túrófánk receptje, még Fruzsika után sütögettem, Ő egy régi fórumozónk volt... A receptjeidet fel is tettem már az oldaladra!
A rózsa így is gyönyörű szép! ... De különben meg a piros színt elég nehéz is lefotózni úgy, hogy az eredetit mutassa...
Szia Margitka!
Köszi, hogy feltetted a recepteket, majd hozom a többit is. Ez a túrófánk recept még az anyukám süteményes könyvéből van, azóta ezt sütöm. Én is láttam már több receptet, de egyiket sem próbáltam még ki. Nekem ez nagyon bevált.
Előkerültek a telefonnal készült képek, majd hozom mert itt van rajta a kirándulásról készültek is.
Szelfiztem magamról egyet, ezzel lehet kicserélni a másikat.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Vendégségben Ilonánál